Bakarsaniz sevinirim

BACE

Takipçi Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Yılmaz
Merhaba abilerim ben daha acemi olarak kus üretmeye karat verdim ve şuan 1 çift kuşumvar Allah izin verirse ilerleyen zamanlarda daha genisleticem fakat benim sorum su benim aldigim cifthane soyle
http://i.hizliresim.com/KPNDZ8.jpg
Asagi çok toz vs düşüyor düşmemesi için önerilerinin nelerdir şimdiden Teşekkürler

merve yar

Üyemiz
Adı
merve
Soyadı
yar
Su an en kolay yontem olarak o ebatlarda bulabilirseniz tul kullanmak bulmassanizda dikmek  geliyor aklima C:)

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
Merve YAR' Alıntı:
Su an en kolay yontem olarak o ebatlarda bulabilirseniz tul kullanmak bulmassanizda dikmek  geliyor aklima C:)
+1
Bir perdeciye gidip istediğin ölçülerde tül diktir, kuş kafesi için olduğunu söyle onlar halederler

engink

Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
köprülü
Deniz Bey merhabalar ;

Arkadaşlarında dediği gibi tül dikilerek halledilebilir fakat benim başka birkaç önerim olucak ; bilmem arkadaşlar katılırlar mı ?

Ben esasen uzun süre kanarya besledim o konuda daha deneyimliyim.Yani muhabbet kuşu konusunda yolun başında sayılırım.Fakat yine de gözüme çarpan birkaç noktaya değinmek istedim.Bilmem deneyimli arkadaşlar katılırmı fikirlerime ;

1-) Tünek olarak kullandığınız plastikler kuşlar için pek uygun değiller.Onları illa kullanacaksanız diğer ağaç olanlarla değiştirin.
2-) Bana sorarsanız tünek sayısı fazla.Tünekleri bu şekilde sık kullanırsanız hayvanlar tembelliğe alışıyorlar.Yağlanma gibi sorunlar oluşabiliyor.Aralıklı olunca kuşlar tünekler arası geçiş için kanat çırpmak zorunda kalıyorlar spor yani ;)
3-) o yemlikleri içeri takarak neden hem kendinize hemde kuşlara işkence ediyorsunuz ?  icon_naughty Yemlikleri çıkarmak için her seferinde kuşların yaşam alanına müdahele etmek zorunda kalacaksınız...yemlik için zaten yer yapılmış...kesinlikle dışarıda olmalı.

Şimdilik gözüme çarpanlar bunlar... hayırlı üretimler...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Engin KÖPRÜLÜ' Alıntı:
Deniz Bey merhabalar ;

Arkadaşlarında dediği gibi tül dikilerek halledilebilir fakat benim başka birkaç önerim olucak ; bilmem arkadaşlar katılırlar mı ?

Ben esasen uzun süre kanarya besledim o konuda daha deneyimliyim.Yani muhabbet kuşu konusunda yolun başında sayılırım.Fakat yine de gözüme çarpan birkaç noktaya değinmek istedim.Bilmem deneyimli arkadaşlar katılırmı fikirlerime ;

1-) Tünek olarak kullandığınız plastikler kuşlar için pek uygun değiller.Onları illa kullanacaksanız diğer ağaç olanlarla değiştirin.
2-) Bana sorarsanız tünek sayısı fazla.Tünekleri bu şekilde sık kullanırsanız hayvanlar tembelliğe alışıyorlar.Yağlanma gibi sorunlar oluşabiliyor.Aralıklı olunca kuşlar tünekler arası geçiş için kanat çırpmak zorunda kalıyorlar spor yani ;)
3-) o yemlikleri içeri takarak neden hem kendinize hemde kuşlara işkence ediyorsunuz ?  icon_naughty Yemlikleri çıkarmak için her seferinde kuşların yaşam alanına müdahele etmek zorunda kalacaksınız...yemlik için zaten yer yapılmış...kesinlikle dışarıda olmalı.

Şimdilik gözüme çarpanlar bunlar... hayırlı üretimler...
güzel tespitler+1

BACE

Takipçi Üyemiz
Adı
Deniz
Soyadı
Yılmaz
Önerilerinin için teşekkürler dikkate alican tünek için almaya vakit bulamadimda kendim yapmaya karar verdim. Yemlikleri hemen disari cikarttim .d o yemlik bölümüne birde bir çift daha almayi düşündüğümden fazla tünek var .d Saygilar Sevgiler :)