Bakın şu yavuz hırsıza

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Sevgili arkadaşlar www.muha.........com.tr isimli bir sitenin yöneticisi veya sorumlusu sorumluluk sahibi olmadan sitemizin içeriğini kopyalayıp kendi sitesinin içerisine ekleyen Muhammet Çelik isimli bir kişi tarafından sitesinin yada facebook hesabının içerisinde sitemizin ajanı olduğu ve sitesinin üye sayısını aşağıya çektiğimizi söyleyen birtakım yazılar tespit edilmiştir. Ne talihsiz bir yazışma yapmıştır ki kendisi yazdığı yorumlar içerisinde bizi kendi sitesinden haberdar olmamamıza rağmen bizi "namussuzluk" ile itham etmektedir.

facebook durum bildirimi

Muhammet Çelik:
www.muhabbetkusuureticileri.org sitesine çalışan aramızda bir takım ajanlar var.. Sitemde 3.700 küsür üye varken ve her geçen gün artış devam ediyorken bugün 3000 üyeye düştü sitem.. 700 üye birden yok oldu.. Muhabbet Kuşu Üreticileri sitesi benimle uğraşmayı bırakın.. Uzun zamandır benimle ve sitemle uğraşıyorsunuz farkında değilim sanmayın.. Eğer daha fazla uğraşmaya devam ederseniz MUHABBET KUŞU isminin şuan patenti bende sitenizi temelli kapattıracağım bilginize ..!

facebook yorumu
Muhammet Çelik Aynen öyle kardeşim.. 3700 üyeden biranda 3000 üyeye düştük sayelerinde.. Aramıza ajanlarını sızdırmış namussuzlar

kendisinin bizim sitemizi kapatma konusundaki iddiasına cevaben kabaca "GÖTÜN YİYORSA KAPATTIR" diyorum ayrıca o namussuzlar sözünü bu ergen tavırlarını devam ettirmesi halinde bizzat kendisine yediririm akıllı olsun. Daha kendi sitesinin üyelerini (sahtede olsalar üye üyedir) elinde tutmasını beceremiyor  :)

Sitemizden birebir kopyaladığı ve kendi sitesinde yayınladığı tüm konuları biran önce silmesi tavsiye ederim.kendisininde bildiği gibi ister basılı yayın ister online mecralardaki tüm makaleler makale sahibinden izin alınmadan kopyalanıp başka yerlerde paylaşılamaz.alıntı dahi yapılsa alıntı yapıldığı veya kopyalandığı adres eklenmesi zorunludur.sitemizden kopyaladığı ve kendi sitesinde yayınladığı konuların hiç birisinin altında www.muhabbetkusuureticileri.org sitesinden kopyalanmıştır yazısını göremedim ayrıca sitemizin içeriğini kopyalayıp kendi sitesine yapıştırma iznini bizden almamıştır.bu davranış ülkemizdeki bilişim kanunlarına göre suç teşkil etmektedir.

Teknik açıklama olarak şunu söyleyeyim kendisine isteyen herkes kontrol edebilir. whois sitelerinden her iki siteninden kayıtlarını inceleyebilirsiniz durum aşağıdaki gibidir(sitenin reklamı olmasın diye adını yazmıyorum).

2013 yılında açılmış yeni olan bir site 2010 yılında açılmış 3 yıldır aktif ve faaliyette olan bir siteye kafa tutup üyelerimi çalıyorsun vs 700 üyem düştü iddaasında bulunuyor. Öyle üye düşürmek gibi bir imkan söz konusu ise gelsin kendileri bizim sitemize bizim üyelerimizi
düşürsün :).  Yaptığı iddialar tam anlamıyla ergen muhabbetini ihtiva eden iddia ve açıklamalardır reklam amacını güderek yapılmıştır.

www.muhabbetkusuureticileri.org

Created On:09-Jan-2010 17:57:26 UTC
Last Updated On:02-Jan-2013 17:57:32 UTC
Expiration Date:09-Jan-2014 17:57:26 UTC
Sponsoring Registrar:IHS Telekom, Inc. (R1705-LROR)
Status:OK
Registrant ID:DI_7992828
Registrant Name:Selahattin Guclu
Registrant Organization:Selahattin Guclu
Registrant Street1:Selahattin Guclu
Registrant Street2:
Registrant Street3:
Registrant City:Istanbul
Registrant State/Province:Istanbul
Registrant Postal Code:00340030
Registrant Country:TR
Registrant Phone:+90.5324669192
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:+90.5324669192
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:info@kivrikgagalilardernegi.org
Admin ID:DI_7992828
Admin Name:Selahattin Guclu
Admin Organization:Selahattin Guclu
Admin Street1:Selahattin Guclu
Admin Street2:
Admin Street3:
Admin City:Istanbul
Admin State/Province:Istanbul

www.muhabb........com.tr

Durum
Kullanımda.
Bitiş Tarihi 14.01.2014
Oluşturulma Tarihi 15.01.2013
NS Sunucu
1 ns20.karincahosting.com
2 ns21.karincahosting.com
IP Adresi 178.20.231.78
.tr Uzantı Ülkesi Türkiye Türkiye
Registry Whois Sunucu whois.nic.tr

IP / Sunucu Bilgileri Yukarı
IP 178.20.231.78
Çözümlenen Sunucu Adı 178.20.231.78.salay.com.tr
Registry Whois Sunucu whois.ripe.net
Registry Whois Kaydı    IP Whois Kaydı
Registry Whois Kaydı Yukarı
** Registrant:
  Muhammet çelik
  Ergazi Mah. 1820 Harbiş Küme Evleri 12/9 Batıkent

Ankara,
    Türkiye
  bilgi@daha.net
  + 90-506-9585606-
  +

** Administrative Contact:
NIC Handle : mc1185-metu
Person : Muhammet Çelik
Address : Hidden upon user request
Phone : Hidden upon user request

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Durum nedir ben bilmem ama şahsın ev adresini yazmanız hiç doğru olmamış bilginize üstadım.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Hatırlıyorum da, bu vatandaş bu siteye gelip 'Türkiyenin gerçek ilk ve tek en büyük muhabbet kuşu sitesi açılmıştır...buyurun siz de gelin' gibi bir başlığı olan konu açmıştı, ve bu davranışı ile henüz başlamamış olan macerasını kendi elleri ile sona erdirmişti.

Pişkinliğe bak...sen önce gel muhabbetkuşuüreticileri.org sitesinin alayını noktasına virgülüne kadar tüm konularını A-Z ne varsa kopyala ve kendi sitene taşı...ondan sonra gelip burada 'Türkiyenin ilk ve tek en büyük muhabbet kuşu sitesi açılmıştır' başlıklı bir konu aç. Bu cesaret nerden hayret, bu vatandaş dünyanın en akıllı adamı kendisi, geriye kalanlar hepsi salak zannediyor herhalde, Allah böylelerine akıl-fikir versin. Bir site kurmak için emek sarfediyorsun, bari değişik, insanların içeriği nedeni ile gelip üye olmak isteyecekleri bir site kur. Buranın aynisini kopyalayıp yapmanın alemi ne. Aklısıra kolay yoldan para kazanacak, bu işleri adını kirletmeden yapmak mümkün olsaydı, başta ben, her önüne gelen yapardı. Reklam vermek isteyen firmalar salak değil, ne yapıldığını gayet açık ve net bir şekilde algılıyorlar, bu nedenle o siteye reklam vermek için sıraya girenler olacağını hiç sanmıyorum. Tam tersine, reklam verenler de bu vatandaşın ne mal olduğunu görünce reklamlarını çekeceklerdir...ondan sonra vatandaş o sitede artık kendi-kendini tatmin eder. Mevcut reklamlar için bana göre firma sahipleri 5 kuruş vermemiştir, maksat siteyi ilk defa gören başka firma sahiplerine sanki o sitenin çok işlek bir yer olduğu izlenimi vermek ve onları avlamak. Tabii ki reklam alanı satın almayı düşünen firmalar için bir online mecranın üye sayısı önemli bir faktör, ama bu üye sayısına erişmek için bunun gibi salakça yöntemlerden kaçınmak gerek, yoksa nitekim bu örnekte olduğu gibi kendi kuyunuzu kendiniz kazmış olursunuz. Daha evvelden başka bir sitede okudukları yazıların bire-bir aynisini hangi enayi sırf yeni bir sitede diye tekrardan okumak ister ki.

Diğer yandan yurtdışında bunun gibi davranışlar yargı önünde asla affedilmez, aynen Selahattin abinin de dediği gibi, site içerikleri de telif hakkı koruması altındadır ve izinsiz kopyalanamaz. Nasıl bir film veya şarkıyı izinsiz kopyalamak suç sayılıyorsa, yazı da kopyalamak suçtur. Bu vatandaşın yerine olsam, iyice başım belaya girmeden hemen o içerikleri sitemden silerdim.

COM.TR adres uzantısına sahip olmanız size isim üzerinde hiç bir yasal hak tanımaz, sadece alan adı (domain name) üzerinde hakka sahipsiniz. Misal CocaCola.com var, siz gittiniz CocaCola.com.tr alan adını tesçil ettirdiniz...bu sizi CocaCola üzerinde kak idda etmenizi sağlamaz. Patent ve Tesçil 2 ayrı şeylerdir. Patentler ülkemizde PTE - Türk Patent Enstitüsü (http://www.tpe.gov.tr) tarafından verilmektedir. Patent ve 'Faydalı Model' sınıflandırmaları ve kendilerine ait kanun mevzuatları vardır...bir isime patent almanız mümkün değil. Patent kendiniz icat ettiğiniz bir mal veya ürüne verilmekte, bir hizmete patent verilmez. Eğer bu mal veya ürün daha evvelden başka birisi tarafından icat edilip yapılmadı ise patent alabilirsiniz. Daha evvelden icat edilmiş ise, ve siz o mal veya ürünü alıp ondan başka birşeyler katarak veya modifiye ederek yeni bir mal veya ürün yaparsanız patent alamazsınız...Faydalı Model belgesi alırsınız. Mal veya ürüne patent aldıktan sonra, bu mal veya ürüne verdiğiniz isme Tesçil alabilirsiniz, yani ismi bir Marka olarak tesçil ettirebilirsiniz. Araştırmadım ama bana göre 'Muhabbet Kuşu' kelimelerine tesçil veya patent alınması olanaksız gibi. Örneğin 'ALFA' kelimesi latınce bir kelime ve çok eskiye dayanıyor. Şunu bir an için hayal edin, uyanığın biri çıkıp 'ALFA' kelimesini tesçil ettiriyor ve sonra Alfa Romeo fabrikasının kapısına dayanıyor. Patrona çıkıp... 'Ayağını denk al yoksa kapattırırım haaa!' diye tehdit savuruyor...mümkünmü. Kaldıki tesçil bile edilmiş olsa, buranın tepesine ve adresine baktığımda Muhabbet Kuşu Üreticileri yazıyor. Bunların hepsini bir kenara brakın, MuhabbetKuşuÜreticileri ismi ve alan adı 2010 yılında alınmış, bu vatandaşınki ise henüz birkaç ay önce alınmış. Tehditler savurmuş, bu vatandaş baksın da bu teşebbüsü yasalar önünde ters tepmesin. TTK'da (Türk Ticaret Kanunu) fikir hırsızlığı da (Ticari Sır) önemli bir suçdur. Kaldı ki vatandaş fikir hırsızlığından çok daha ileri gitmiş ve bu sitenin tüm içeriğini de kopyalayıp çalmış. Sonra da utanmadan gelip bu sitede 'buyurun siz de gelin' diye avaz-avaz bağırmış birisi. Çok trajik-komik bir durum, MC Donalds'a galıp 'Gel vatandaş gel, yan tarafa hamburgerci açtık, sizde gelin' demeye benziyor. Kimin yerinde ve kimin malı ile kendi reklamını yapıyorsun sen vatandaş, yani neyi idda edip bu siteyi kapattıracaksın, bunu nasıl yapacaksın.

Ajan kelimesi beni çok güldürdü...millet işini-gücünü brakıp senin sitende ajanlık yapacak. Site üye sayısını 3700 den 3000 nasıl düşürdü bu ajanlar gerçekten çok merak ettiğim bir konu. Bu mümkün oluyorsa demek ki öğrenecek daha çok şeyim var.

Kusura bakmayın biraz uzun bir yorum oldu...bu paylaşımı facebookda da gördüm ama bayağı tuzlu bir yorum yazma niyetim olduğu için parmaklarımı biraz dinlendirmek zorundayım.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mustafa TÜRK' Alıntı:
Selahattin abi onun akıl hocası var abi yani yönlendirenler
Mustafa aga bu vatandaşın aklı olsaydı, birkere o akıl hocasına zaten musama göstermezdi, al birini vur ötekine.

Erman Sayın

Uzman Üyemiz
bende kendi yaptığım kücücük sitem için bir kaç başlık kopyala yapıştır yaptım.lakin Selahattin abiden izin istemek kaydıyla yapmıştım. lakin alıntı yaptığımı belirtmemiştim. hemen düzeltip alıntı yaptığımı yazıyorum. :-\

lakin böyle tüm siteyi kopyala yapıştır sonrada kendi üyeni elinde tutama sağa sola çamur at böyle bir anlayış böyle bir zihniyet olamaz.Allah ıslah eylesin...
bana göre burdaki amaç çamur at lekesi kalsın.. Ama herkes bu sitenin nasıl işlediğini nasıl güzel olduğunu,faydalı bir çok bilgiyi burdan başka yerde kolay kolay bulamayacığını biliyor onun için bu site hiçbirzaman üye kaybetmemiş aksine sürekli kazanmıştır ve kazanmayada devam edecektir...
şahsen ben bu site sayesinde bir çok yanlışımı düzelttim eksiğimi giderdim. siteyi kuran, yardımcı olan, bize ön ayak olan tüm herkesten Allah razı olsun...daha güzel mutlu huzurlu günlere inş...

Mehmet Kurtt

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kurt
Bu bahsi geçen şahıs kesinlikle konuşmadan,laftan anlamayan bir seviyesiz bir şahıstır. Sitesi baştan aşağıya kopyala-yapıştır içerik dolu,burada gördüğü her türlü uygulama,çekiliş vs kendisine uyarlayıp kendi sitesinde gerçekleştiren bir şahıstır ve sonrasında böyle laflar edebiliyor ilginç gerçekten.İki platformun bariz ötesi bir kalite farkı olduğunu herkes anlayabilir.Bunu anlamak için prof. olmaya gerek yok.Ondan sonra niye sayım düştü muhabbetlerine giriyor ilginç gerçekten. Akıl hocası olayını bilmem ama bu tür davranışların terbiyesizlik ve burada yazamayacağım bir çok kelimeye eşdeğer olduğunu bilmesini isterim...

seliko

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yılmaz
bahsettiniz kişinin sitesinde yönetici olan arkadaşlar var buraya bazen ilan veriyolar görüyorum heralde onlar iletir bu durumu o arkadaşa oda size geri döner

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Evet biliyorum burayı ama ben buranın kurucuları tarafından buranın daha farklı bir platform haliyle yayınlanmış hali sanmıştım meğer ilgisi yokmuş ha... yüzsüz adam.

Fatih Bahadır

Üyemiz
Adı
Fatih
Soyadı
Bahadır
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Benim en çok zoruma gidende namussuzlar kelimesiydi yemin ediyorum o namussuzlar kelimesini ona yutturacağım
boşver abi uğraşmaya değmez bunlar için  bu siteden önce  bende o sitede idim  ne olduklarını anlayınca buraya geldim  ne söylüyorsa kendine söylüyor seviyesiz

tonyukukzon

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Memet YILMAZ' Alıntı:
Durum nedir ben bilmem ama şahsın ev adresini yazmanız hiç doğru olmamış bilginize üstadım.
Ortada doğru olmayan birşey varsa bu arkadaşın yaptığı ayıptır adresini biz araştırmadık kendisi yazmış bizim paylaştıımız şey sadece whois bilgisidir. Buda o siteye registry kaydeden kişiyi bağlar. Aşağıdaki linktende durumu inceleyebilirsiniz. Bilginize....

http://whois.domaintools.com/muhabbetkusu.com.tr

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Benim en çok zoruma gidende namussuzlar kelimesiydi yemin ediyorum o namussuzlar kelimesini ona yutturacağım
bu seviyesiz her halde yakın zamanda ülkeyi terk eder 10.000 kişilik bir siteye sataşma asrın hatasını yapmıştır rahmetli erol taşın sokakta yürürken filmde kötü adamsın diye dayak yemesi gibi biri oturtacak bu dengesizi....

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
bu seviyesiz her halde yakın zamanda ülkeyi terk eder 10.000 kişilik bir siteye sataşma asrın hatasını yapmıştır rahmetli erol taşın sokakta yürürken filmde kötü adamsın diye dayak yemesi gibi biri oturtacak bu dengesizi....
Bu arkadaşımız hala siteye farklı bir nick name ile giriş yapıp bilgi hırsızlığına devam etmekte.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Allah ıslah etsin
kimin ne olduğunu sanal alemde anlamak zor,
şu anda bile halen ergen yazılar kışkırtmalar kelimelerini tartmadan yazmalar v.s. yazan üyelerimiz var (klavye erkekliği)

üzücü bir durum:((

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ben de bu konudan ötürü siteden uzaklaştırılmıştım. Yanlış anlaşılma söz konusuydu. Ben ne yazık ki Muhammet Çelik'e ''İnşallah forumumuz dolup taşar'' demiştim. Hala pişmanım. O sıralar şahısla gerçekten iyi anlaşıyorduk. Gerçekten herkesle arası iyiydi ve kendini sevdirmişti. Ben de kendisine güvenmiştim. Gerçekten o sıralar aklıma hiç reklam gibi bir şey gelmemişti. O yüzden ona destek verici bir yorum yapmıştım.  Sayfadan uzaklaştırılmama neden olan mesaj dolayısıyla Selahattin abimden özür diledim ve durumu izah ettim. O benim hesabımı hemen aktif hale getirdi. Kendisine tekrar teşekkürler. Ben o forumda gerçekten buranın kalitesini bulamadım. Bu yüzden de hala buradayım. Forumumuzun tasarım ve içeriğinin eşsiz olduğunu düşünüyorum. Kaliteli bilgi için bu forumu size öneririm. Uzun süredir de zaten hepiniz beni tanıyor. Ben neredeyse hepinizden küçüğüm ve siz büyüklerime saygıyla yaklaşmaya çalışıyorum. Sizden de saygımın karşılığını aldığım için bu forumu çok seviyor ve herkese tavsiye ediyorum.
Tekrar düşündüğümde hatırlıyorum. Kendisi bir sahte hesap açıp Sabrina Kaiser'in kuşlarını ve fotoğraflarını paylaşıp rant elde etmeye çalışmıştı. Sahte isimle kendine bir popülerlik yaratmaya çabaladı. Popülerliği ilk andan kazanmıştı. Çünkü paylaştığı kuşlar ( Sabrina Kaiser ) ve üretimhane gerçekten kusursuz denebilecek kadar iyiydi. Sonra bir abimiz (kusura bakmasın ismini hatırlamıyorum) Bu resimlerin Sabrina Kaiser sayfasına ait olduğunu söyledi ve bize bu resimleri bulup gösterdi ( Sabrina Kaiser'in sayfasında ) Sonra da zaten moderatörümüz Selahattin Güçlü açıklamayı yaptı. Bu şahsın Muhammet Çelik olduğunu söyledi. Ben onun sayfasına bu olaylardan önce bakmıştım. O sırada bilgilerin hepsinin sayfamızdan çalıntı ( noktasından virgülüne kadar ) olduğunu gördüm. Bunun altında alıntı yapılan sayfanın bizim sayfamız olduğuna dair bir belirti göremeyince ben de gerçekten sinirlendim. Sonra bahsi geçen sayfayla ilgilenmedim.
Lütfen başkalarının bilgileri üzerinden rant kazanmaya çalışan bu şahsı kazanan yapmayın. Forumumuzun kıymetini bilin. Eğer aramızda hala ajanlık yapmaya çalışan olursa gitsin o çok sevdiği foruma kendince eğlensin. Bize bulaşmasın.

Adı
Recep Nuri
Soyadı
YENİAY
Soner DURMUŞ' Alıntı:
Arkadaşlar bu konuyu tekrardan hortlatmak istemezdim ama bana iftira atan Recep Nuri Yeniay nick name kullanan arkadaşımızın kim olduğunu size deşifre ediyorum.
http://www.muhabbetkusu.com.tr/geri-donusum-kutusu/yavru-ingiliz-muhabbet-kusu-ankara-4320.html
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,22152.msg305609.html#msg305609
Benim o siteyle hiçbir alakam yok siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına ? O sitede buradaki ilanların bir çoğu yer almakta ve paylaşımları yapan şahıs da o sitenin sahibi. Bu durumda benimle olan alakası nedir ?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Recep Nuri YENİAY' Alıntı:
Benim o siteyle hiçbir alakam yok siz neyin kafasını yaşıyorsunuz Allah aşkına ? O sitede buradaki ilanların bir çoğu yer almakta ve paylaşımları yapan şahıs da o sitenin sahibi. Bu durumda benimle olan alakası nedir ?
Bence bu kesinlikle doğru olabilir, bukadar zahmete girip onca konuyu buradan kopyalayıp kendi sitesine taşımaya üşenmeyen birisi, buradaki kullanıcıların isimlerini kopyalayıp kendi sitesinde onların adına sahte hesaplar da açmış olabilir...öyleyse hiç şaşırmam.

Gidip kontrol etmek istiyorum, bakalım benim adıma da orada açılmış bir hesap varmı.