Kuşlarımda son bir ay içersindeki damızlık ve yavru ölümleriyle başım derte.Genel olarak kuruma ve ishal var.Forumdaki üstadların tavsiyelerine uyarak teşisi doğru koyayım dedim ve Burdur veterinerlik fakültesine ölü anne ve 2 tane yavru ölüsünü götürdüm.Sağolsun prof Hülya hoca var ilgilendi yardımcı oldu.Kuşlardan örnek aldı bakteri ve fungus testi yapacağını söyledi.Bugun sonuçları öğrendim bakteri testi poztif çıkmış aeromanas isimli bakteri ekimde çoğalma göstermiş.suda yaşayan bir bakteri sulardan kaynakladığını söyledi.Anbiyotik direncide bakmışlar birçok antibiyotiğe direnç göstermiş neomisin ve gentamis 3 etken maddeli antibiyotiklere en az direnci göstermiş.bundan sonra hazır su kullancağım forumdaki üretücilerede faydısı olsun diye paylaşmak istedim ve ayrıca tecrübelilerde kurumanın nedeninin bu olup olamayacağı hakkında yorumlarlarsa iyi bir paylaşım olmuş olur.Fungus testinin negatif cıkmasına rağmen forumdaki bilgilerde megabakterin gözükmediği yazıyordu sizce fungusal bir uygulama yapmam gerekir mi.Herkese hayırlı bol üretimler