Balık Yakalama Tekniği Deneyen Varmı :)

polarci

Takipçi Üyemiz
Adı
ismail
Soyadı
paşalar
bu ne yav :) ışıgı goren gelıyo yarım saatte sandalı doldurdu adam biz gene 2 balık yakalacaz diye 10 olta atar sabahlara kadar beklerız bide boş geliriz:) guzel teknıkmıs

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
zevki çıkmazki varmı  GALATA  da  balık tutmak gibisi her ne kadarda zaman zaman  boş dönsekte :D

E

elaziz2316

Guest
    Bence bu balıklar Piranha balığı ve aç oldukları için adamlara saldırıyor. Bu işin başka da mantıklı bir açıklaması yok. Eğer suyun altında balıkları tekneye doğru fırlatan dalgıçlar yoksa. Ki bu da epey zor olur. Valla benim aklım almadı. Bizde gece projektör ile balık avına giderdik. Ama üzerimize doğruyu bırakın havaya bile zıplamazdı balıklar. Ya bizim balıklar çok akıllı. Ya da bu adamların balıkları aptal.  :-[

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Bu videolar, Balıkseverlerle aramızı bozacak. Yerkende gizli gizli yemek lazım..  :(  :(

E

elaziz2316

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Bu videolar, Balıkseverlerle aramızı bozacak. Yerkende gizli gizli yemek lazım..  :(  :(
    Onlarda kuş avcılığı ile videolar eklerse onlara kızmayalım. :)

E

elaziz2316

Guest
ahmet gazezoğlu' Alıntı:
sazan balığı böle tutuluyor arkadaşlar genelde..
    Ben sazan çok tuttum. Yaba ile tüfek ile zıpkın ile hatta el ile yakalayanı gördüm. Ama bu şekilde sazan avlayanı ne gördüm. Ne de duydum.  :-[

Merhaba Arkadaşlar,

Balık anatomik yapısı itibariyle ışığı gördüğü yere yaklaşır, eğer bulunduğu su havzasında baskın olan bir tür ve gerçekten bu kadar çok ise bu davranışları göstermesi doğaldır. Güney Amerikanın ırmaklarında yapılan bu gösteride balıkların sağ-sola atlama sırasında kişilere zarar verdikleri saptanmıştır.

Ülkemizde uygulanan 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu'nda böyle bir tekniğe yasak / serbest diye bir madde açılmamış olsa bile, bu ilginç yöntemin tamamen amatörlükten yoksun olduğu bir gerçek olup, sürdürülebilir doğal hayat için son derece tehlikelidir.

Su fakiri olan ülkemizdeki balık avcılığı için tatlısularımızda tek iğne, karasularımızda en fazla üç iğne kullanılması geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır.

Saygılarımla

Ergün Altuntaş
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği
Genel Sekreteri