BALKONDA ÜRETİM İÇİN ISI YALITIMI NASIL OLMALI? LÜTFEN DÜŞÜNCELERİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

vedat mut

Takipçi Üyemiz
Adı
VEDAT
Soyadı
MUT
Arkadaşlar evimin balkonunda 8 çift beslemiş olduğum jumbolarım var,daha önce fotoları eklemiştim. Şöyle bir sorun var,gün içinde saat 15:00 a kadar güneş almıyor ama o saatten sonra inanılmaz güneşe maruz kalıyor. şimdi sorum şu ne kullanmam gerkiyor,
a) camlara film mi çekmeliyim
b)store perde mi
c)jaluzi perdeler

şimdi balkona 2 yönlü 150 lik fan takmayı düşünüyorum,hava sirkülasyonu için. bunun dışındatül perde ve güneşlik var ama kafama takılıyor kuşlar zarar görcek diye korkuyorum. sonuna kadar okuyan herkese gönülden teşekkür ederim,deneyimli abilerim kardeşlerimden fikirlerini paylaşmasını isterim.

Mertcan Yılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mertcan
Soyadı
Yılmaz
acaba balkona nasıl bir düzenek yaptınız bende yapıcamda örnek olarak fotograf atabilirmisiniz rica etsem ?.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Eğer devamli olarak Kuşlarınızi orda tutuyorsaniz yaz aylarında dinlenmeye alın
...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Eğer camlara film çekerseniz kışında güneşi keser ve güneşten faydalanmayı engeller. Stor perde takın ama sun scren (güneş geçirmeyen kumaş) olan perdelerden tercih ederseniz sorunu çözebilirsiniz. Bu arada balkonun ölçüleri nedir eğer balkonunuz büyük değilse 150 lik fan çok gelebilir cereyan oluşur içerde.

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
belkı yaz ıcın sorun olabılır ama kısın ne kadar gunes görürse o kadar ıyı dıye dusnuyorum.Benım kuşlar balkoda pima penle cevrılı oda yaptım.aksama kadar gunes goruyor.gecelerıde ısıtma ıcın herhangı bır sey kullanmıyorum.20 cıft cıvarı kusum var.10 cıftı Jumbo,Mersınde oturuyorum bu arada.Havalandırma ıcınse herhangı bırsey kulanmıyorum .şimdilik sorun yok.hıc bır kusum kısın hastalanmadı,yazada kapı pencerelerı açıp yuvalıkları soktunmu sorun olmaz.İlla perde ,fılm falan kullacancaksanız bekleyın bır yaz gelsın.İyi forumlar.

forzaemre58

Üyemiz
Web sitesi
www.scoutanaliz.blogspot.com
Adı
Emre
Soyadı
Ayan
Mersin ısı olarak yüksek bir kent olduğu için sorun yaratmamış olabilir.Bende balkona kurulmayı düşünüyorum fakat ısı sorununu düşünüyorum.Isıtıcılar nem kaybına yol açıyor ve ani ısı düşüşleri yaşanabilir.Bu kuşların doğal ortamında nem oranları %100 leri bulabiliyor (Avustralya).Benim aklıma gelen en ucuz ve pratik yöntem bu tip alanlarda nem kurutucu bir ısıtıcı var ise oda ebatına uygun bir kap içinde su şelalesi yaratmak.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Camlara kalin kumastan beyaz renkte guneslik perde yapmaniz en mantiklisidir. Kisin perdeleri vekeceksiniz yazin ise perdeleri takacaksiniz.uygun bir havalandirma sistemide olmasi lazim.yada stragor doseyeceksiniz

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
Camlara kalin kumastan beyaz renkte guneslik perde yapmaniz en mantiklisidir. Kisin perdeleri vekeceksiniz yazin ise perdeleri takacaksiniz.uygun bir havalandirma sistemide olmasi lazim.yada stragor doseyeceksiniz
  ve ısı  içinde  kesinlikle  yağlı radyatör  ani ısı düşüşlerine dikkat!!! aksi taktırde  kayıpların olur.... nem olayınıda  oda nemlendirici cihazlar var ondan kullanınız

vedat mut

Takipçi Üyemiz
Adı
VEDAT
Soyadı
MUT
Fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Bende evet güneş ışınlarını kıran özel bir perde  ismini unuttum ondan yaptırdım,yazın oldukça işe yaradı, balkona kalorifer peteği çektiğim için kışları sorun yok çok şükür  alkisd
evet yazları yuvaları söktümmü,kafeslerde geniş,havalandırmayı da yaptık inşallah bişeycik olmaz güzellere, tekrardan fikirlerini bizimle paylaşan tüm muhabbet severlere teşekkürler.

bodyciler38

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
demirçelik
Forumda ne kadar çok balkon hobicisi varmış bende bir ben varım sanıyordum :)
Bende bu konuyu düşünüyorum fakat benim cam balkon ve pimapene göre soğuk oluyor.Bende daha 1 tk sultan çifti var.Yazın 20 takım muhabbet almayı planlıyorum.Isıtıcı olarakta oda ısıtıcı kullanacağım önünede tencereyle su koyacağım :)

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Vedat MUT' Alıntı:
Fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Bende evet güneş ışınlarını kıran özel bir perde  ismini unuttum ondan yaptırdım,yazın oldukça işe yaradı, balkona kalorifer peteği çektiğim için kışları sorun yok çok şükür  alkisd
evet yazları yuvaları söktümmü,kafeslerde geniş,havalandırmayı da yaptık inşallah bişeycik olmaz güzellere, tekrardan fikirlerini bizimle paylaşan tüm muhabbet severlere teşekkürler.
Sun scren perde yaptırdınız sanırım hayırlı uğurlu olsun inşallah istediğiniz verimi alırsınız.