balkonda .....

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
bursa ilinde açık balkonda haziran'dan itibaren yaz boyunca kafes konumlandırılabilir mi? hava sıcaklığı dışında ne gibi faktörlere dikkat etmeliyiz?

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
şöyle sorayım o zaman;
bursa ilinde balkonda muhabbet kuşu besleyen var mıdır?

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Muhabbet kuşu beslemek için ideal hava sıcaklığı 18-24 derece arasında sabit olmalıdır. Ani ısı düşüş ve çıkışları kuşlara zarar verecektir. Yaz ayı da olsa dikkat edin derim.

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
tşk. hakan bey.peki doğal ortamlarında doğada bu şartları her zaman buluyorlar demek ki.ısı,nem hep istedikleri gibi avustralya'da...

yesillik

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.hakanyaman.net
Adı
Hakan
Soyadı
YAMAN
Aslında doğada ki muhabbet kuşları belgesellerden gözlemlediğim kadarıyla aşırı sıcak ve kurak iklimlerde yaşamaktalar. Susuzluğa dayanıklı ancak açlığa hiç dayanıklı değiller. Hatta pis göllerden rahatça su içip hastalanmıyorlar. Ancak iş Türkiye'de ve ev ortamında doğan muhabbet kuşlarına geldiğinde en ufak cereyanda ishalden ölüme kadar gidebilen geniş bir hassaslık yelpazesinde olduklarını görüyoruz. Tabi kuştan kuşa da farkediyor. İnternetteki Bazı videolarda balkonda besleyen gördüm mü evet gördüm. Ama balkona koyduğu için kuşunu hasta edip öldürenide gördüm. O yüzden net olarak olur olmaz demek çok zor.