Balkondaki hobihanem

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
Bunlarda benim evimin balkonunda yetiştirdiğim kuşlarım.Maalesef sezon geldi geçecek fakat ben kanaryaları daha eşe atmış değilim.Çünkü bulunduğum yerin havası bir türlü kuşlarımın kızışmasına izin vermedi.Neyse herşeyin başı sağlık. :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
hayırlısı olsun inşallah yavrularınıda görürsünüz

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
Hepinize iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.Kuşların balkonda olması doğayla kısmende olsa iç içe olması güzel birşey fakat bununda getireceği bir dezavantaj olduğunu gördüm.Bizim bu bölgede karga,atmaca gibi yırtıcıların olduğunu gördüm hemen önlem almak istedim ve balkona kümes teli çektim.Önüne ise güneşli günlerde direk kuşların üstüne düşen güneşi önlemek için stor perde astım amatörce birşey oldu ama işimi görüyorlar.
Buda resmi

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
Daha kuşlar balkonda hiç kış geçirmedi.Kış için planım balkonu pimapen kaplattırmayı ve kalorifer peteği koymayı düşünüyorum.

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
hayırlı üretimler. kayseri soğuk olur. pimapen ve kalorifer kuşlar için çok iyi bir ortam sağlar. fakat zebra ispinozları yapıları küçük olsa da büyük alanlarda uçmayı severler. onlara biraz daha yatayda uçabilecekleri bir kafese koyarsanız daha iyi olur kanaatindeyim. saygılar

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
Semih ÖKENEL' Alıntı:
hayırlı üretimler. kayseri soğuk olur. pimapen ve kalorifer kuşlar için çok iyi bir ortam sağlar. fakat zebra ispinozları yapıları küçük olsa da büyük alanlarda uçmayı severler. onlara biraz daha yatayda uçabilecekleri bir kafese koyarsanız daha iyi olur kanaatindeyim. saygılar
Hayırlı üretimleriniz olsun güneş gören doğal ışıkla büyüyen kuşun neşesi bi başka olur çok güzel düşünmüşsünüz ancak Semih beyin de dediği gibi pirinç kafesiniz falan çok dar, biraz daha geniş kafes kullanırsanız hayvanlar strese girmez..

E

elaziz2316

Guest
Develi pidesi yememişler ondandır :) . İnşallah hayırlı ve bol bol üretimler yaparsın.

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
Aynen kuşlarım bulundukları yerin hiç kıymetini bilmiyorlar.Develi cıvıklısı için bile yavrulayarak beni mutlu edebilirler.?
Bu arada hint bülbülleri için düşüncem evde kullanılmayan dolabı kuşlar için kafes yapmıştım. O dolabın alt kısmına da salma yaptım hint bülbüllerini oraya koymayı düşünüyorum.
Buda dolabın resmi

semih ökenel

Üyemiz
Adı
semih
Soyadı
ökenel
hint bülbülleri asıl ismi zebra ispinozlarını tek kafeslerde üretmenizi tavsiye ederim. koloni şekilde kavgalar , birbirinin yuvasından malzeme çalmalar vs. tarzı olaylar çok oluyor. burada 4 çift salmada zebra ispinozu vardı. hepsi salmada iken yavru alamamıştık. araştırdığımda tek kafesi öneriyorlardı.şimdi tek kafeslerde ve yavru almaya başlandı.
saygılar

skunet02

Üyemiz
Adı
Ömer Faruk
Soyadı
PAKSOY
Tekrardan merhaba.Balkondaki kuşlarımı bazı olumsuz nedenlerden dolayı çatı katına çıkarmak zorunda kaldım.
Çatı katı 28 ile 30 derece arası değişiyor bu ısı kuşlara bir sıkıntı çıkarırmı onu öğrenmek istiyorum.
Bunlarda resimleri

Isıyı birazda olsa azaltmak için çatının tavanına strafor çektim

Kuşluğun ışığını zaman ayarlı prize bağladım ayarladığım saatlerde açılıp kapanıyor.

Şuan için ortalık biraz karışık zamanla düzeni yerine oturacak inşallah.Buda önceden yaptığım box kafesim.

Çatının duvarını binanın boşluğuna bakan tarafını deldim ve eskiden beri elimde olan fanı monte ettim ve önüne herhangi bir sorun olmasın diye tel çektim.Fakat çok hızlı çalışıyor nasıl kademe ayarı yaparız halen araştırıyorum.Acaba dimmer anahtarı bu sorunu çözermi.Forumda elektrikten anlayan dostlarımız yardımcı olursa çok sevinirim.

Yarın da karşıda gördüğünüz duvara ordaki tahtalarla büyük bir salma yapmayı düşünüyorum.Kısmet olursa resimlerini paylaşırım.

Burasıda nacizane ecza dolabım.

Buda 250 litrelik akvaryumum ufak çaplı lepistes üretimi yapıyorum.

Buda çok beğendiğim bir söz babamdan hediye :)

Saygılar..

cemilsahbaz

Yeni Üyemiz
Adı
cemil
Soyadı
şahbaz
Kuşlara bayağı değer verdiğiniz belli , umarım istediğiniz olur

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Çatı katı en iyisi olmuş bence. 30 derece sıcaklık yaz ayları için normal bir ısı ama daha fazlasında üretim biraz hayvanları yıpratabilir. Akvaryum ile kuşlar aynı ortamda mı bilemiyorum ama muhabbet kuşuda besliyorsanız kuşlarınızın tozunun balıklarınızı hasta yapma ihtimali var. Sağlıklı hobiler dilerim.