BANA YEM ÖNEREBİLİRMİSİNİZ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
İsmail Akbaş' Alıntı:
ben hiç duymadım olacağınıda sanmıyorum buzdolabında saklanmaz benim görüşüm çünkü yemler soğuktan ıslanma olur veyada donma yapabilir
Kesinlikle katılmıyorum. Yazları herzaman buzdolabında muhafaza ederim yemimi. Birincisi çimlenmesini önlüyor. Çimlenmesi için ıslak olması gerekiyor v.s. derseniz en büyük sorunumuz kelebekleri önlüyor. Dışarıda kalan yemler her ne kadar hava almadan kutular içinde dursa da yinede kelebek yaptıklarına defalarca kez şahit oldum. Tabi buzdolabında muhafaza edilen yemin kuşlara ikram edilmesinden en az 1 saat oda sıcaklığında ısınması gerekir. Soğuk soğuk verirsek kuşlara farklı sıkıntılar yaratırız.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Oğuz kardeşime katılıyorum no frost bölümünde muhafaza edildiğinde buzlanma ıslanma olacağını zannetmiyorum tazeliğindende hiç birşey kaybetmez önümüz yazsıcakta kalınca  kelebeklenme olayı olacağı belli

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
İsmail Akbaş' Alıntı:
bence bu yem olayı için bi konu açmak şart oğuz bey herkez bilgilensin ben duymadım hiç daha önce ve bilmiyordumda
İsmail abi, zaten konusu burda :)  Araştıran üyelerimiz için bu bilgi hiçbirşey değil. Bu forumda binlerce bundan daha teknik, pratik bilgiler mevcut.  ;)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
İsmail Akbaş' Alıntı:
peki bu yemlerde nemlenme olmuyormu buzdolabında donma yapmıyormu  dolaptan çıktığında oda içerisinde soğuktan nemlenme olmuyormu yemlerde
İsmail bey buzdolabında dondurucu bölümü eski tip olanlarda yani buz yapanlarda büyük ihtimal donar yemler fakat yeni tip no frostlarda hiçbirşey olmuyor ben ağzı kapalı şekilde buzdolabında no frost bölümünde muhafaza ediyorum.Sitemizde yaptığım araştırmalara göre alternatif olarak ağzı kapalı kaplarda ve içinde küçük bi sirke kabı ile muhazafa eden arkadaşlarımızda var ama sizin ortamınıza bağlı nem oranı yüksekse yemlerde bozulma olabiliyor

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Oğuz Deniz' Alıntı:
Kesinlikle katılmıyorum. Yazları herzaman buzdolabında muhafaza ederim yemimi. Birincisi çimlenmesini önlüyor. Çimlenmesi için ıslak olması gerekiyor v.s. derseniz en büyük sorunumuz kelebekleri önlüyor. Dışarıda kalan yemler her ne kadar hava almadan kutular içinde dursa da yinede kelebek yaptıklarına defalarca kez şahit oldum. Tabi buzdolabında muhafaza edilen yemin kuşlara ikram edilmesinden en az 1 saat oda sıcaklığında ısınması gerekir. Soğuk soğuk verirsek kuşlara farklı sıkıntılar yaratırız.
  oguz kardeşim kusura bakmada artık dayanamadım bu saçmalıga nofrostta yem saklayacaz öylemi.. :mad: bende var 150 kilo yem,herhalde selahattin abi ve diger arkadaşlardada benden çok daha fazladır.hadi yemi nofrostta saklayarak sen amerikayı yeniden keşfettin diyelim bu güne kadar bunca kuşcu bunu akıl edemedi hep yemleri bozuldu,bizim kuşlar salak o bozuk yemleri yediler ölmediler,150 kilo yemi hangi nofrost buzdolabı alacak,yemler için sen buzhanede kurdun galiba,sen istedigin gibi yapabilirsin ama senden etkilenip bunu deneyecek arkadaşların kuşlarına yazık.fantazilerini kendine sakla kardeşim diyecem ama 19 yaşındasın oda olmayacak yegenim diyeyimde sonu tatlı bitsin..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
BORA DERİCİ' Alıntı:
  oguz kardeşim kusura bakmada artık dayanamadım bu saçmalıga nofrostta yem saklayacaz öylemi.. :mad: bende var 150 kilo yem,herhalde selahattin abi ve diger arkadaşlardada benden çok daha fazladır.hadi yemi nofrostta saklayarak sen amerikayı yeniden keşfettin diyelim bu güne kadar bunca kuşcu bunu akıl edemedi hep yemleri bozuldu,bizim kuşlar salak o bozuk yemleri yediler ölmediler,150 kilo yemi hangi nofrost buzdolabı alacak,yemler için sen buzhanede kurdun galiba,sen istedigin gibi yapabilirsin ama senden etkilenip bunu deneyecek arkadaşların kuşlarına yazık.fantazilerini kendine sakla kardeşim diyecem ama 19 yaşındasın oda olmayacak yegenim diyeyimde sonu tatlı bitsin..
Bora bey siz sitede her konuya cevap yazdığınızda herzaman agresif tavırlar sergileyerek insanları kınıyorsunuz bende dayanamadım söylemeden sizin dayanamadığınız gibi soruyu soran arkadaşa bakarsanız profilinde görürsünüz 1 çift diyor sizde 150 kilo yem vardır bende onda 5 kilo herzaman sizin doğrularınız doğru değildir herkesin kendi doğruları vardır bunlarada saygı göstermenizi isterim

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
sezgin bey insanlara saçma sapan fantazilerini büyük bir buluş yapmış gibi  takdim edilip insanların kandırılmasına ve kuşlarına zarar verebilecek konularda bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasına dayanamıyorum.BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ hele konu bir canlının saglıyıysa hiç olmaz.genelde sizin yazdıgınız ve ortam hazırladıgınız konularda denk geliyoruz nedense..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
bilenler zaten bu tarz şeyleri kaale alıp cevap bile vermeyebilir ama sitemizde bu işe yeni başlamış pek çok arkadaş var bunları bir şey sanıp uyguluyorlar ve sonucu malum..

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Vallahi bora bey bende anlamadım neden hep karşı karşıya geliyoruz burda fantazi peşinde koşan buluş yaptım diyen  kimse olduğunu zannetmiyorum herkes bilgilerini paylaşıyor ama buzdolabında saklanan yemdende kuşlara zarar gelmez 150 kilo yeminizden  2 3 kilo buzdolabına koyarsanız sizde yemin taze kaldığını görebilirsiniz

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
vallahi büyüklerimiz sayesinde  buzlukta kıştan kalma sebzeleri saklayıp yazın yazdan kalmaları kışın çıkartıp taze taze yiyebiliyoruz..sezgin beyin sunmuş olduğu fikir mantıklı gözüküyor tabiiki bu tür uygulamaları her insan bu işin acemiside olsa kendi uygun görürse yapacaktır ki  ortaya atılmış bu fikrin zararlı olduğunu sanmıyorum sadece yem veya herneyse taze kalmasını sağlıyor muhafaza etmeye çalışıyor..Fantazi denilen şey mantıksız yapılan herşeydir bence

sezgin bey aslında mantıklı

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
sezgin bey benim sorunum kişilerle degil konularla ilgili,yanlışı düzeltmek suçsa eyvallah..sizinle veya bir başkasıyla ilgili polemige net üzerinden girmek gibi bir saçmalıgı yapacak yaşı çoktan geçtim.bir prolem varsa veya özel görüşmek istersen telefonum profilimde yazılı.neyse daha fazla uzatmanın bir anlamı yok
.sen bundan sonra benim yazılarımı okumazsın, olur biter...

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Oğuz Deniz' Alıntı:
icon_naughty icon_naughty

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
BORA DERİCİ' Alıntı:
sezgin bey benim sorunum kişilerle degil konularla ilgili,yanlışı düzeltmek suçsa eyvallah..sizinle veya bir başkasıyla ilgili polemige net üzerinden girmek gibi bir saçmalıgı yapacak yaşı çoktan geçtim.bir prolem varsa veya özel görüşmek istersen telefonum profilimde yazılı.neyse daha fazla uzatmanın bir anlamı yok
.sen bundan sonra benim yazılarımı okumazsın, olur biter...
icon_naughty--->> friend

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...