Banyo ?

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Başarısız bir kuluçka sonrası dişi kuşumuz temizliğe verdi kendini. Banyosu için bıraktığım kapta yıkanmıyor da gidiyor B vitaminli suluğun ağız kısmında yıkanıyor. Sebebi nedir? Koymuş olduğum saklama kabının kapağında defalarca yıkanmıştı daha önce. Şimdi ne oldu da suluktan yıkanıyor?  Ayrıca daha önce deneyip de faydasını göremediğim ,çiftleşme sesleri senfonisi bu kez işe yarıyor gibi. Yaklaşma yokken çaldığımda tepki veriyorlar. Bazı arkadaşlara göre zararlı bir uygulama sanırım. Daha önce deneyip de faydasını görmemiştim. Bu konuyla da ilgili yazarsanız sevinirim. TEŞEKKÜRLER....

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bende benim kuşlara banyoluk aldım taktım hiç yüzüne bakmadılar. Sprey aldım üstlerine sıkıyorum ondanda deli gibi kaçıyorlar sanırım sudan korkuyorlar.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Banyo küvetini her kuş benimsemiyor malesef. Bizim dişi de erkek de sudan korkmuyor. Hatta bir ara lavaboda çok az akan suda bile yıkanmışlardı. Sprey olayı malesef ben de denedim. Korkup çırpınmaya başlıyorlar. Genelde kafesin tabanında tüneklerin olmadığı bir yere saklama kabının kapağını koyuyorum ve içine ılık su aktarıyorum. Bir iki dakika içinde başına gelip önce suyu içiyorlar. Daha sonraki adımda tüylerini kabartarak kapağın içine girip ters dönünceye kadar uğraşıyorlar. Fakat dediğim gibi bu kez suluktaki B vitamini çekti sanırım Dişiyi. Erkek kapakla yıkanmaya devam ediyor.

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Bende benim kuşlara banyoluk aldım taktım hiç yüzüne bakmadılar. Sprey aldım üstlerine sıkıyorum ondanda deli gibi kaçıyorlar sanırım sudan korkuyorlar.

Kaçmaları normal. Siz sprey ile 3 4 defa üstlerine suyu püskürtün ( her bir kuş için) o yeterli olacaktır. Yalnız hava sıcak olduğu zaman yapın ki kuşlarınız hasta olmasın.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Benimkiler çok seviyorlar banyoyu hele dişi erkeğe fırsat bile tanımıyor.