Başarılı Öğrencileri Sevindirme / İstanbul

ExCaLiBuR

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Ertürk
Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikli iyi günler dilerim. Ben istanbul bahçelievlerde öğretmenim. ''Hayvan sevmeyen, insan da sevemez'' düşüncesinden yola çıkarak başarılı öğrencilerime kuş hediye ediyorum. Onlara hayvan sevgisini aşılayarak, sorumluluk sahibi olmalarını hedefliyorum. Hediye ettiğim kuşlar onları daha çok eve bağlayarak ders çalışmalarını sağlıyor. Bilgisayar oyunlarından uzaklaşılıyorlar.

Sizlerin de elinizde aşırı ilgiye ihtiyaç olan, üretimde gereken verimi alamadığınız, sakat kuşlarınızı sahiplendirmenizi istiyorum. Benimle iletişime geçerek bu çalışmaya ortak olabilirsiniz. Sonuçta hepiniz bu sektöre hobi olarak başladığınız için, kuşların üzerinden ne kadar da olsa para kazansanız bile onları gerçekten seviyorsunuz. Kuşlarınız ömürlerinin kalan sürelerinde aile ortamında geçirsinler.

Saygılarımla...

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Fikir çok güzel ama bir hata söz konusu,başarılı öğrenci zaten hem kendisini ödüllendiriyor hem de ailesi ve yakınları onu ödüllendirmiş oluyor.Önemli olan başarı elde edemeyen veya başarılı olabileceği halde çekingen/içe kapanık öğrencileri teşvik etmek.Asıl hediye başarı elde edemeyen öğrencilere verilmeli.Onlar gazlanırsa,başarabilecekleri konusunda güven verilirse ve haliyle sorumluluk aldıklarından dolayı başarı elde etmeleri daha da kolaylaşır.
Örnek vermek gerekirse,aslen başarılı öğrenciydim ama çekingen olduğum için parmak kaldırmazdım orta okulda :) Sınıf öğretmenim bunu fark etti,sınıf içinde beni gaza getirdi ve bu sayede başarı elde ettim,bilmediğim sorulara bile parmak kaldırır olmuştum :) Ne günlerdi be... :)

ExCaLiBuR

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Ertürk
Mehmet YILMAZ' Alıntı:
Fikir çok güzel ama bir hata söz konusu,başarılı öğrenci zaten hem kendisini ödüllendiriyor hem de ailesi ve yakınları onu ödüllendirmiş oluyor.Önemli olan başarı elde edemeyen veya başarılı olabileceği halde çekingen/içe kapanık öğrencileri teşvik etmek.Asıl hediye başarı elde edemeyen öğrencilere verilmeli.Onlar gazlanırsa,başarabilecekleri konusunda güven verilirse ve haliyle sorumluluk aldıklarından dolayı başarı elde etmeleri daha da kolaylaşır.
Örnek vermek gerekirse,aslen başarılı öğrenciydim ama çekingen olduğum için parmak kaldırmazdım orta okulda :) Sınıf öğretmenim bunu fark etti,sınıf içinde beni gaza getirdi ve bu sayede başarı elde ettim,bilmediğim sorulara bile parmak kaldırır olmuştum :) Ne günlerdi be... :)

ben de sizin bahsettiğiniz öğrenci tiplemelerinden bahsediyorum. başarılı ama, bir türlü başarısını belirtemeyenlere...

ExCaLiBuR

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Ertürk
Selahattin abi, ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim. dediğim gibi bu pazar nişanım var. nişanımdan sonra telden haberleşiriz. açık adresini bana özelden msj atarsan sevinirim abi. bana ne kadar kuş verebilirsin abi? ona göre araba ayarlayacağım arkadaştan. ve kafes filan ne getirmeliyim? bilgilendirirsen sevinirim abi.

ExCaLiBuR

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Ertürk
selahattin abi kısmetse ayın 8.inden sonra hangi gün geleyim abi? saat kaçta?

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
güzel bir davranış ama ben verilecek kuşların rahatları için, sağlıklı ve doğru bakılması taraftarıyım. öğrencilerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekir. ben bu yaşımda her sabah erken kalkıp su yenileyip, mama bakımlarını yapıp, dışkılarına kadar bakıp ters bir durum varmı yokmu ilgilendiğim halde sorunlar çıkıyor. verilecek kuşların telef olmaması açısından verilecek sahiplerin bilinçlendirilmesi de gerek. ayrıca konunuzda sakat bakıma muhtaç gibi ıskarta kuşları talep etmişsiniz bu bence hiç olmaz çünkü o kuşların bakımları daha özenli yapılmalı düşüncesindeyim.
saygılar... 

ExCaLiBuR

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Ertürk
Hasta kuşları sağlıklarına geçene kadar bakıyorum. öğrenciler sbs ve ygs düzeyinde öğrenciler. daha çok ilgi gereken kuşları liselilere veriyorum. verenler ıskarta kuş da verebilir, normal de...

görünüm olarak tüyleri dökülmüş, 4-5 ay sonra anca kendine gelebilecek ya da damızlık kuşlarda verim vermeyenler ya da topal gibi kuşları sahiplenebiliriz. ben öğrencilerime güveniyorum. daha önceden balık veriyordum. kendim üretip verdim hepsine de, lakin su değişimlerinde beni çağırıyorlardı. çok ilgi gerektirdiği için kuş sahiplendirmeye döndük.

ExCaLiBuR

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Ertürk
Selahattin Güçlü Abimizden aldığımız 10 kuştan 9unu sahiplendirmiş bulunuyorum. Bir tek doğuştan bacakları çarpık mubişimiz kaldı. Buradan 9 öğrenciyi sevindirmeye vesile olan Selahattin Abimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum kendisine. 9 öğrenciye de sitemize üye olmalarını söyledim. Amacım büyük ustalarımızın emek vererek kurdukları siteye üye ekleterek katkımız olsun.

unaltolga

Yeni Üyemiz
Adı
tolga
Soyadı
unal
Öncelikle tebrik ederim böyle bir çalışma için .Bir öğrenci olarak böyle bir düşünce gerçekten beni  çok sevindirdi.

Özellikle küçük yaşta kardeşlerimizin oynadığı oyunlarla vakit geçirmelerindense bir muhabbet kuşu  ile ilgilenmek, hayvan sevgisi aşılamak harika bir davranış.