Başbelası Fareler :)

yigit_dark

Üyemiz
Adı
Yiğit
Herkese merabalar.

Başlıktada belirttiğim gibi farelerle başım belada. İlk olarak büyük fabrikalarda kullanılan Siyah plastik içerisinde giriş delikleri bulunan ve onun içerisinde zehir olan kabı koydum kuşların bulunduğu yere. Tenezzül bile etmediler. Kapan koydum ondan sonra yüzüne bile bakmadılar. 2tane var heralde fare. Çünkü sürekli görüyorum. Fındık faresi. Şimdi de yapışkan koydum onun üstünede kocaman Peynir koydum farklı yerlere yerleştirdim. Yine sonuç alamadım. Kuş yemlerinden yeterince doydukları için böyle tuzaklara bakmıyorlar bile. Bıktım artık ve benim kuşların bulunduğu yer evimle dip dibe evden girişi var fakat kullanamıyorum. Dışardan giriyorum.Eve de girerler diye evdekilerle papaz oldum. Nasıl başa çıkabilirim artık bu farelerle akıl verebilirseniz sevinirim..

MELEK HOCAOĞLU

Yeni Üyemiz
Adı
MELEK
Soyadı
HOCAOĞLU
o yapışkanların üzerine yem koysanız daha iyi olur bence bildiğim kadarıyla her fare peynir sevmiyo  :D :D

Ersinn07

Uzman Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
SAVAŞ
Allah kolaylık versin ..  rotfl Denedın yontemler cok iyi olmazsa tufekle beklersin :)

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Hiç boşun uğraşma haşere kontrol firmalarını ara, onlarda süngere benzeyen bir zehir var, onu al (çıplak elle sakın dokunma kokunu alıp zehire gelmezler) eldivenle tele sararak bir kaç yere koy. Bu zehir fareler için çok lezzetli olup , yediği anda hayvanın susamasına , gidip su içmesine sebep oluyor, su içtikten sonrada içini kurutarak ruhuna el fatiha :)

Güvercin kümesine dadanan lağım farelerini bile bu zehirle haklamıştık  ;D

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Serkan KUCCUK' Alıntı:
fare ınsan kokusuna duyarlı yaratıklardır.
yapışkan yerıne zehırler var cukulata kokulu onlara dayanamıyorlar genellıkle eczanelerde satılıyor onlardan al köşelere koy yanlız koyarken dıkkat et cukulatayı elıne degdırmeden ko . 2 gunde bır tane bıle kalamz cok kuvvetlı bır zehır bılgın olsun.
En etkili çözümdür.Katılıyorum...

yigit_dark

Üyemiz
Adı
Yiğit
Teşekkür ediyorum cevaplayanlara. İnsan kokusuna çok duyarlı olduklarını biiliyorum. Yapışkanıda hazırlarken elim hiç deymedi. Poşet geçirdim ellerime. Fakat sonuç yok. Eczanede ise o bahsettiğiniz ilaca rastlamadım hiç. Bir tane zehir var yalnız oda buğday gibi bişey. Şuan zaten kömürlükte fabrikalarda kullanılan büyük kap içerisinde zehirden mevcut. O zehiri araştırıcam yinede. Büyük eczanelerde olur belkide bahsettiğiniz.

CeMalT

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.Muhabbetkuslari.Org
Adı
CemaL
Soyadı
Tanış
Yiğit geçmiş olsun kardeşim ilaçlarla boşuna uğraşma fare kovucu cihazlar var onlardan alıp kullan kuşlara herhangi bir etkisi yok hiç meraklanma.

Salih KARAVUŞ

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİH
Soyadı
KARAVUŞ
slm arkadaşım benımde bunlarla basım belada ıdı catı katında oturuyorum 5 ncı kat nercen cıktılar bılmıyorum bızım tavanla catı arasına gırmışler bır sekılde ordurmem mumkun degıldı annem allah razı olsun bana bı ılac verdı ılacın adını hatırlamıyorum ama akşam eve gıdınce buradan sıze yazıcam bılgınız olsun

ılacın etkısı şu fare ılacı yıyor ılac farenın ıçınde yanma yapıyor buda fareyı su arayışlarına goturuyor bu yuzden dısarı cıkıyor su bulmaya gıdıyor suyu bulsa da bulmasada fare oracıkda sızlere omur ustelık ortamdan fare cesedı temızlemek zorunda kalmıyorsun su bulabılmek ıcın uzaklaştıgı ıcın kendılıgınden gıdıyor :) bız catımızı bu ılac sayesınde temızledık cok sukur oyle bır bela kalmadı akşam eve gıdınce sıze ılacın adını yazıcam

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Farelerin sonu gelmicekse  fare kovucu cihazı tavsiye edebilirim.  size bir daha görmemek için

smyrnapc

Yeni Üyemiz
Adı
Ferit
Soyadı
Güç
Benim gördüğüm en iyi zehir bayer fare pastasıdır. Adı üstünde fare pastası. Bu zehiri kpalı kutu içine koy fare yinede onu bulur muhakkak yer ve yuvasında öldürür. Tek dikkat edilecek nokta el değmemesidir. Ben 3-5 ayda bir muhakkak kapı önlerindeki fare girebilmesi muhtemel yerlere koyarım. Bu şekilde hem fare girmiyor hemde çevrede fare kalmıyor.

http://www.biyomarket.com/eticaret/index.php?sayfa=detay&act=view&code=167&catname=Bayer%A0Rodilon%A0Pasta%A0%28100%A0gr%29

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
benim depomda uyguladığım kesin güzel bir yöntem var

4 köşe ufak parça kartonların üzerine tiptrap adında bir yapıştırıcı var, elime naylon geçirip onu sıkıp sürüyorum geçiş köşelerine yerleştiriyorum 3 haftada milli takım ilk 11+yedek kulubesini kurmuştum, yakalandıktan sonra kartonları alıp çöpe atıyorum, ve depoda fare ölüsü bile kalmıyor, zehir öldürüyor fakat fare köşelere palet altına yada ulaşamayacağımız yerlere kaçınca çok pis kokar bu yüzden yapıştırıcı kullanıyorum, üzerine yem yada zehir atmaya gerek yok bence tek önemli unsur geçiş noktalarını iyi belirlemek kapı ağızları uzun köşeler genelde, yakında büyük temizlik yaptıracak babam, boş çuvallar var onları çuvalcı bulup verebilirsek müthiş bir boya badana yerlere makinalı parlatma operasyonu düşünüyorum, tabi ilk önce hurda olan tahtalar olsun eski kullanmadığıımız ufak tefek eskileri temizleyince fare olayınıda sürekli çözüm olacaktır, tabi her hafta tekrarladığınız sürece,

birde kontrol edin köşelerde yada kapı pencere tarafında fareler oyuklar açabiliyor oraları silikon yada beton sıva ile kapatmanız gerekecektir.

faresiz olmanız dileğiyle.

yigit_dark

Üyemiz
Adı
Yiğit
Cemal abi bahsettiğin gibi araştırıcam o kovucuları. Salih abi zehir benimde mevcut şuan. Yiyecek çok olduğu için bakmıyor bile nasıl olsa karnı hayli hayli doyduğu için tenezzül bile etmiyorlar. Fare pastası bizim buralarda bulamadım ama onuda deniyebilirim. Mücahit abi bahsettiğim gibi yapışkan benimde var 2 yerde. Elimide değirmeden koydum ama onunda faydasını göremedim ne yazık ki..

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Yigit kardeşim hırdavatçilarda satılan fare kapanlarından al ama canlı yakalayanlar var o kapandan iste(dikdörtgen altı tahta kenarları tel ön kapagı tuzaklı) yem olarakta bakkalda satılan en ucuz ÇİKOLATALI GOFRETTEN al kesme şeker büyükügünde kopart ve kapanın düzenegine tak.kapanıda en kuytu yere koy.Bunları yaparkende ellerine poşet takarsan kokun sinmez. iş yerinde benim çocuklar bu düzenekle 1 ayda 60 tane fare yakalamışlardı.biz 4 kapan kullanmıştık.  http://www.stoktangelsin.com/index.asp?urun=fare-kapani-kucuk-boy

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
öncelikle farenin yediğini düşündüğünüz kuş yemlerini ortadan kaldırın, kuşlara verin gerisini evinize götürün. fareler acıkınca kurduğunuz tuzaklara mutlaka düşeceklerdir. elinizdeki tüm silahları kullanın. umarım iyi bir sonuç alırsınız

yigit_dark

Üyemiz
Adı
Yiğit
Bora DERİCİ' Alıntı:
Yigit kardeşim hırdavatçilarda satılan fare kapanlarından al ama canlı yakalayanlar var o kapandan iste(dikdörtgen altı tahta kenarları tel ön kapagı tuzaklı) yem olarakta bakkalda satılan en ucuz ÇİKOLATALI GOFRETTEN al kesme şeker büyükügünde kopart ve kapanın düzenegine tak.kapanıda en kuytu yere koy.Bunları yaparkende ellerine poşet takarsan kokun sinmez. iş yerinde benim çocuklar bu düzenekle 1 ayda 60 tane fare yakalamışlardı.biz 4 kapan kullanmıştık.  http://www.stoktangelsin.com/index.asp?urun=fare-kapani-kucuk-boy
Bu kapanıda ilklerde kurdum sonuç alamadım. Ben bu farelerle aylardır uğraşıyorum. Yeni bir olay değil yani. Peynir takıyodum bakmıyodu bile. Ama bahsettiğin çikolatalı gofretide deniycem abi saol.

yigit_dark

Üyemiz
Adı
Yiğit
Yalçın IŞIK' Alıntı:
öncelikle farenin yediğini düşündüğünüz kuş yemlerini ortadan kaldırın, kuşlara verin gerisini evinize götürün. fareler acıkınca kurduğunuz tuzaklara mutlaka düşeceklerdir. elinizdeki tüm silahları kullanın. umarım iyi bir sonuç alırsınız
Yemler yere düşen kabukları yiyerek doyuyolar. Atıyorum mama veriyorum ya kuşlara yere düşen yumurta parçaları vs oluyo. Buna çare yok işte. Her gün süpürme imkanım olmuyo. Yoksa kuşlarıma verdiğim yemler plastik kilitlii kaplarda. Ona hayatta ulaşamazlar.