başka dişinin altına yumurta koymak ACİLLLLLLLL

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
meraba arkadaşlar bugün bi çiftimin 25 günlük 2 adet yavrusu varken  yuvaya bi yumurta bıraktıklarını gördüm yumurta ılıktı  bende aldım ilkkez çiftleştirdiğimve 3 yumurta yapan bi dişimin altına koydum kuş yumurtayı kabullendi ve yatmaya başladı sizce yumurta kurtulmuşmudur çünkü kendi annesinin yanında kalsa büyük yavrular yumurtayı dışkılayıp bozuyorlar ilkkez böyle bişey yaptım sitede araştırdım üreticiler bu yöntemi kullanıyolar birde güzel bi çekostavak çiftim var bu 3. yumurtlaması her seferinde 4 adet yumurtluyor ve sadece ilkinde 1 yavru çıkardı oda sabaha öldü yavrunun kursağı boştu 2. yumurtlamasında hepsi boş çıktı şimdi baktım yıne sadece tek yumurta dolu  sizce ne yapıyım çifti elden çıkarmak istemiyorum sizce ne yapsam yumurtayı yerli bi bakıcı annenin altınamı alıyım yoksa anneye bi şans dahamı veriyim erkek koca bedenini dişinin üzerine çıkaramıyor düşüyor dişide sadece  yavru beslememe problemi olduğunu düşünüyorum erkeke yumurtaları dölleyemiyor  ama güzel bi kuş  sizden acil yorum bekliyorum arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
İlk ağız yavru aldıysanız ikinci bir şans verin benim çiftlerimde de aynı problem oluyor 2. yumurtların da doluluk oranları artıyor dişiler tecrübe kazanıp yumurtayı döndürme ve yavruya bakmaları daha iyi oluyor. Eşleştirdiğin çiftler kaç aylık? 9 aylık ve üzeri eşe attığım çiftlerden daha iyi verim alıyorum. yumurta dengeleme işini üreticiler yapar fazla yumurtlayanların yumurtaları az yumurta yapanlarla dengelenir. yumurtanın 6. günden sonra dolluk durumunu anlayabilirsin. Hayırlı üretimler...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
kuşlar 1 yaşının üzerinde ahmet bey ve 3 defa yumurta aldım ama dediğim gibi ilk yumurtlamada bir yavru çıktı oda bir gün yaşadı ve kursak boştu yavru dişinin altındaydı açlıktanmı yoksa ezilmektenmi öldü anlıyamadım  şu anda altlarında 4 yumurta var ve yumurtaları yapalı 2 hafta oldu ışıkta baktım biri dolu  15 çiftten 2 sinde yumurta var diğerleri yavrulu bu yumurtayı ilkdediğim yerlilerden birinin altına koyma konusunda kararsızım ama acele etmezsem yavru çıkabilir ve gene beslenmez ölebilir

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
yum alıp başka yere kaçırırsan yerine sahte koymazsan kuş küsebilir anaç kuş yavru büyütmezse  isteksiz veya hiç yum yapmayabilir nasıl düşünürsen farklı farklı davranışlar gösterirler yavruya bakmazsa diyorsun erkeği ile davranışları tak et erkeği dışarı al dişi ona bakar slm