ONUR ÇÖKELEKOĞLU
Uzman Üyemiz
meraba arkadaşlar bugün bi çiftimin 25 günlük 2 adet yavrusu varken yuvaya bi yumurta bıraktıklarını gördüm yumurta ılıktı bende aldım ilkkez çiftleştirdiğimve 3 yumurta yapan bi dişimin altına koydum kuş yumurtayı kabullendi ve yatmaya başladı sizce yumurta kurtulmuşmudur çünkü kendi annesinin yanında kalsa büyük yavrular yumurtayı dışkılayıp bozuyorlar ilkkez böyle bişey yaptım sitede araştırdım üreticiler bu yöntemi kullanıyolar birde güzel bi çekostavak çiftim var bu 3. yumurtlaması her seferinde 4 adet yumurtluyor ve sadece ilkinde 1 yavru çıkardı oda sabaha öldü yavrunun kursağı boştu 2. yumurtlamasında hepsi boş çıktı şimdi baktım yıne sadece tek yumurta dolu sizce ne yapıyım çifti elden çıkarmak istemiyorum sizce ne yapsam yumurtayı yerli bi bakıcı annenin altınamı alıyım yoksa anneye bi şans dahamı veriyim erkek koca bedenini dişinin üzerine çıkaramıyor düşüyor dişide sadece yavru beslememe problemi olduğunu düşünüyorum erkeke yumurtaları dölleyemiyor ama güzel bi kuş sizden acil yorum bekliyorum arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.