BAYKUŞ GİBİ MAŞALLAH

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Slm
Bazı arkadaşlar tüy hastalığı falan yazmış fakat tanıdığım şhow muhabbet kuşu yetiştiren usta bir abim böyle bir hastalık falan değil kuşun çok kalite ve cins bir kuş olduğunu söyledi.
Çiftin altında yeni 6 yumurta daha var çıkan yavrulara bakacağım eğer aynı tip yavru çıkarsa bilezik takıp yarışmalara sokmayı düşünüyorum.

Saygılar
;)

Adı
MUSTAFA
Soyadı
KALKANLI
Ben birşey sölemek istiyorum üretici arkadaşlar ,abilerimiz tamam tüy veya genetik sorun deniliyor ama zaten mutasyona uğramak genetiğinin değişmesi veya fiziksel özelliklerinin değişmesi demek değilmidir ve bu olay çok görünen bir olay değil kanısındayım yani kalın tüy ince tüy şu anda binlerce çift vardır Türkiyede ama hiçbiri böle bir yavru cıktı diye resim koydunu görmedim.Tüy sorunu veya genetik sorun olarak bakılmamalı bence zaten sorun olarak bakılsa albino olan kuşlar melanin pigmenti yoktur bu bir eksikliktir ve yarışmaya girmezlerdi.Şu anda tüm canlıların albino türleri hele discusta, stingrey, lepistes akla gelebilecek tüm canlıların ticari amaçlı albino çalışmalar mevcut en az 15/20 tür albino geni (İntermedia) taşıyan discus türü üretildi.Bence güzel bir mutasyon dense daha güzel olur kanısındayım tabi bu benim nacizane fikrim  ;D

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bencede  Mustafa bey çok dğru söylüyor  zaten mutasyon adnı buradan alıyorki  bir sürü mutasyon üzerinde çalışmalar var ve yarışmalarda boy gösteriyorlar  ayrıca  bunu  kimseye bir türlü anlatamadık  albinos  bir hastalıktır aslında kırmızı göz  olmaları anormaldir hangi canlı olursa olsun ama renk sadeliği ve kırmızı gözlü olmaları üretici yetiştirici meraklısı nın gözüne hoş gözüktüğünden tercih edilir arnılır ve hatta bunları özel olarak üretme çabaları başlamıştır ...  ve gerçekten konusu açılan bu kuş çok değerlidir  yurtdışında bu tür kuşlar özel olarak üretilip takdire sunuluyor  bizler neden değerlerimizi kötüleyelimki bizde ortaya koyalım işte budur diyelim ... Maşallah  ...  kuşunuzu  elinizden çıkarmayın çıkaracaksanızda meblağsını yüksek tutunki değerini anlayın ....

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Millet bunu hastalık olarak görmez  muhabbetin başka cinsi die  söylerler :D

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Bu tür kuşları bir sitede gördüm  tüylerini  kesiyorlar  ondan sonra  uzamaya bırakıyorlar ve düzeliyor isterseniz sizde deneyin derim .

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Sıddık YAMAÇ' Alıntı:
Slm
Bazı arkadaşlar tüy hastalığı falan yazmış fakat tanıdığım şhow muhabbet kuşu yetiştiren usta bir abim böyle bir hastalık falan değil kuşun çok kalite ve cins bir kuş olduğunu söyledi.
Çiftin altında yeni 6 yumurta daha var çıkan yavrulara bakacağım eğer aynı tip yavru çıkarsa bilezik takıp yarışmalara sokmayı düşünüyorum.

Saygılar
Selamlar;
Bazı arkadaşların içinde bende varım hatta sanırım bu konuda ilk açıklamayı ben yaptım;
Kuş normal değil showlarda sık sık görülebilen bir tür tüy rahatsızlığı.
Genlerle alakalı.

Buna katılır yada katılmazsınız ancak ortada gerçekler ve kabul edilebilecek olan açıklamalar vardır...
Sıddık bey;
Show yetiştiren ve ustası olan abiniz size bunun çok değerli bir cins olduğunu söylemiş sizde buna istinaden yarışmalara bu kuşlarla katılacağınızı yazmışsınız...
Bence de yarışmalara katılın ancak bu tarz genetik problemli olmayan kuşlarla katılın bizim kategorilerimizde bu kuşa yer yok yarışmalarda kaldı ki W.B.O ve C.O.M.da da yok...
W.B.O ve C.O.M. da mutasyonlar bölümü var ancak bu kategorilerde de genetik problemli kuşlar yer almaz.
Şimdi birisinin kümesinde tek ayağı olmayan kuş çıksa ya da kuyruk kanatsız kuşlar olsa onlarda mı mutasyon sayılmalı...

Bu arada ben show ustası falan değilim sadece muhabbet kuşları ile yakından ilgilenen bir amatörüm...

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Cihan AYTAN' Alıntı:
bencede  Mustafa bey çok dğru söylüyor  zaten mutasyon adnı buradan alıyorki  bir sürü mutasyon üzerinde çalışmalar var ve yarışmalarda boy gösteriyorlar  ayrıca  bunu  kimseye bir türlü anlatamadık  albinos  bir hastalıktır aslında kırmızı göz  olmaları anormaldir hangi canlı olursa olsun ama renk sadeliği ve kırmızı gözlü olmaları üretici yetiştirici meraklısı nın gözüne hoş gözüktüğünden tercih edilir arnılır ve hatta bunları özel olarak üretme çabaları başlamıştır ...  ve gerçekten konusu açılan bu kuş çok değerlidir  yurtdışında bu tür kuşlar özel olarak üretilip takdire sunuluyor  bizler neden değerlerimizi kötüleyelimki bizde ortaya koyalım işte budur diyelim ... Maşallah  ...  kuşunuzu  elinizden çıkarmayın çıkaracaksanızda meblağsını yüksek tutunki değerini anlayın ....
Slm
Cihan bey yorumlarınız için size ve Mustafa Kalkanlı beye çok teşekkür ederim.
Tabii yorumlarını esirgemeyen vakitlerini ayırıp yazan bütün arkadaşlarıma ve abilerime
Saygılar

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Mustafa KALKANLI' Alıntı:
Ben birşey sölemek istiyorum üretici arkadaşlar ,abilerimiz tamam tüy veya genetik sorun deniliyor ama zaten mutasyona uğramak genetiğinin değişmesi veya fiziksel özelliklerinin değişmesi demek değilmidir ve bu olay çok görünen bir olay değil kanısındayım yani kalın tüy ince tüy şu anda binlerce çift vardır Türkiyede ama hiçbiri böle bir yavru cıktı diye resim koydunu görmedim.Tüy sorunu veya genetik sorun olarak bakılmamalı bence zaten sorun olarak bakılsa albino olan kuşlar melanin pigmenti yoktur bu bir eksikliktir ve yarışmaya girmezlerdi.Şu anda tüm canlıların albino türleri hele discusta, stingrey, lepistes akla gelebilecek tüm canlıların ticari amaçlı albino çalışmalar mevcut en az 15/20 tür albino geni (İntermedia) taşıyan discus türü üretildi.Bence güzel bir mutasyon dense daha güzel olur kanısındayım tabi bu benim nacizane fikrim  ;D
sonuçta bütün kafeslerimizde üretimhanelerimizde ürettiğimiz beslediğimiz yeşil renk ve standart boy harici bütün muhabbet kuşlarımız doğal seleksiyonla üretilmiş herbirisi türünün anomalisi(anormali)dir fakat bir canlının mutasyona uğrayıp çeşitlilik göstermesi kadar güzel bir şahene doğa olayı daha yoktur dünya bu yüzden yaşanılabilir bir mekan olabiliyor zira Allah çeşitliliği sever... kuşların maşallahı avr bu arada bu kuşların piyasa değerleri yüksek bir zamanlar bazı amcalarımız 1500 tl ye kadar sattılar bunları bilginize ona göre değerlendiriniz.

E

elaziz2316

Guest
    Sıddık bey, öncelikle hayırlı ve bol üretimler diliyorum. Bu kuşum akibeti hakkında ileride bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz. Bakalım gelişim evreleri nasıl olacak.  :-[

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Sıddık bey, öncelikle hayırlı ve bol üretimler diliyorum. Bu kuşum akibeti hakkında ileride bizleri bilgilendirirseniz memnun oluruz. Bakalım gelişim evreleri nasıl olacak.  :-[
Ayda bir kez fotoğrafını koyarak gelişimi hakkındada bilgi verebilirim.Şu an süper diğer kardeşleri gibi hiçbir sıkıntısı yok.