Baytril kullandım, Zitromax kullandım nefes alma problemi geçmiyor

xsades

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Kayahan
Daha önce Baytril kullanmıştım, 8 gündür de Zitromax veriyorum. Hiçbir iyileşme olmadı, hâlâ kuyruğu sallanıyor nefes alırken. Uçarken ses çıkarıyor kuş.

Önerisi olan varsa paylaşsın lütfen.  crying

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Biraz dah adetay vermeniz lazım. Baytril ne kadar kullanıldı  ne zaman 2. ilaca başladınız. v.s.

xsades

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Kayahan
9 gündür Zitromax veriyorum, suluğun yarısına kadar su koyuyorum, nohut tanesi kadar toz ilaç katıyorum.

Zitromax vermeye başlamadan 1-2 hafta önce 7 gün boyunca Baytril vermiştim, Baytril'i de tam dolu suluğa 3-4 kez sıkıyordum. Kutusunda sıvı sabun kutularındaki gibi basınca ilaç çıkartan bir sistem var ilacın.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yusuf Bey,

Bence kuşunuzun hala yaşamaya devam etmesi mucize. İlaçları durumu ne olursa olsun kesmenizi öneriyorum. Bu kadar antibiotik hayvanın bağışıklık ve bağırsak sistemlerini tamamen çökertmiştir. O nedenle multivitamin ve probiotik takviyesi yapmanız ve kuşunuzu bu şekilde 3-4 hafta beslemnizi öneriyorum. Eğer iyileşme 1 hafta sonra bile olmuyorsa meraklanmayın ve beslemey devam edin. Yeniden ilaç vermek için bile kuşu toparlanması gerekli.

3-4 hafta sonra Hipradoxin S kullanmanızı önereceğim. Yarım doldurulacak suluğuna 6-8 damla kadar hergün değiştirerek. 3-5 gün arası daha az değil daha fazla da değil.
İyileşme yine kesildikten sonra 1 hafta sürebilir. Benim kuşta da vardı geçirdi.

xsades

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
Kayahan
Peki ilacı kesiyorum bugün.

Probiyotik internetten alabilirim ancak, o da birkaç güne gelir haliyle. Yoğurt suyu önermişler internette, ama siz ne dersiniz bilmiyorum. Evde bulunan probiyotik olarak verebileceğim bir şey var mı?

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Yoğurt suyunu suluğa karıştıranlar memnun imiş. Ben kullanmadım. Mama yapıp vermenizi de öneririm. İnşaallah geçer.