BEBE BİSKUVİSİ??

muratdiker

Üyemiz
Ben her Pazartesi dal darı veriyorum çerez niyetine bir iki günde hakkından geliyor.Tek bir kuş beslediğim için maliyeti pek sorun olmuyor fazla sayıda kuşlar için gerçekten biraz lükse kaçıyor.Peki sizce dal darı tohumlarını misal saksıya ekersek ürün elde edebilir miyiz?Deneyen var mı?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Balkonunda üreten vardı diye hatırlıyorum fakat yılın hangi ayında olur onu bilemiyorum..

yisemu

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KELLECİ
Ben başımdan geçen olayı paylaşmak isterim sizlerle arkadaşlar,bisküvi veya çocuk mamaları veya daha farklı ürünler kullanmakta sorun görmedim ama sorun bunların oranlarını ayarlamada.Çoğu üreticelerde (selahattin abi) video ile anlatırken dikkatimi hep çekmiştir her malzemeyi mutlaka oranlı olarak katmaktadırlar.Benim hatam ise geçen seneler mamayı kendim sizler gibi bisküvi,galeta unu,ekmek,etimek vs malzemeleri karıştırarak yapıyordum fakat belli bir süre sonra yavrularım 12-13.gününde tüylenmeye başladığında ölümler oldu ve 100 den fazla yavruyu kaybettim araştırmalarım sonucu bu yapmış olduğum mama karışımlarında şeker oranlarını hep fazla yaptığım için kuşlara zarar verdiğimmiş.Ben şuan hazır mama kullanıyorum daha uygun ve daha basit geliyor.Herkese tavsiyem hazır kullanmayıp da kendiniz yapacak iseniz lütfen oranlarını öğrenip ona göre yapmanız.Teşekkürler.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kemal AKBULUT' Alıntı:
brokolın tere marul yumurta un çeşitlerı
ırmık keçıboynuzu tozu dıazem 256
bıra mayası
pırınç unu havuç
pedıbor bıskuvı
karışık ekmek tozu
buğday çımı
değiştirerek abartmadan verılebılr
+1

bebe bıskuvısını ıslatın ve bekletın yağ oranına bır bakın su yuzune çıkan şekerden zıyade
ama ayda bır az verılebılır ben mamada vermıyorum
yeme duşmeyen yavrulara verıyorum yeme duşene dek geçıcı olarak slm