Bebek muhabbet kuşunda tüy çıkmaması

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Merhaba. 20 günlük olan muhabbet kuşumda bir sorun farkettim. TÜylerinin çıkmasında bir problem var gibi. Ben mi fazla pimpirikleniyorum bilmiyorum.
Kanat ve kuyruk tüyleri çıktı fakat, gövdede tek tük var...
Tedavisi var mıdır? Nasıl bir yol izlemeliyim
teşekkür ederim.

Bu arada Not: çarpık bacak olduğundan bir süre kelepçe takılı durdu ayağından. dolayısıyla strese girmiş olma ihtimali yüksek.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Ana yolmuş. Kuşlara Multivitamin ve içinde lizin ve metiyonin olan aminoasit takviyesi yapın. Bilinçli bir veterinerden alın. Tavsiye ile içeriğini bilmediğiniz ilaç almayın zaman ve para kaybı olur. Mutlaka içindekiler kısmını okuyun ve yerli ve milli ilaç kullanın.

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Ana yolmuş. Kuşlara Multivitamin ve içinde lizin ve metiyonin olan aminoasit takviyesi yapın. Bilinçli bir veterinerden alın. Tavsiye ile içeriğini bilmediğiniz ilaç almayın zaman ve para kaybı olur. Mutlaka içindekiler kısmını okuyun ve yerli ve milli ilaç kullanın.
Ayhan Bey çok teşekkür ederim,
fransız tüy hastalığı olabilir dediler çok korkmuştum. veteriner ile görüşüp ilaçtan alacağım. Çok teşekkürler.

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bu takımı bir takip edin. Yavruyu beslememişler. Bu yavru aç. Sorun anne de de olabilir baba da da. Eğer antibiyotik kullandıysanız yavrunun boğazı da tahriş olmuş olabilir. Bu durumda yutkunamaz. Yavruyu sabahtan besliyorlar mı? İyice anlayın. O zaman bir anneyi ayırıp 3-4 saate baba doyurmuş mu gözlemleyin. Sonuç aynı ise babayı ayırıp aynı denemeyi yapın ama yavruyu da şırınga ile beslemek gerekebilir.

kirikdusler

Üyemiz
Adı
zeynep
Soyadı
çiçek
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Bu takımı bir takip edin. Yavruyu beslememişler. Bu yavru aç. Sorun anne de de olabilir baba da da. Eğer antibiyotik kullandıysanız yavrunun boğazı da tahriş olmuş olabilir. Bu durumda yutkunamaz. Yavruyu sabahtan besliyorlar mı? İyice anlayın. O zaman bir anneyi ayırıp 3-4 saate baba doyurmuş mu gözlemleyin. Sonuç aynı ise babayı ayırıp aynı denemeyi yapın ama yavruyu da şırınga ile beslemek gerekebilir.
Evet son zamanlarda beslememeye başladı yeterince. Önceden çok iyi besliyordu. Ben iki gündür şırınga ile takviye yapıyorum. Dediğinizi yapacağım teşekkür ederm