BEBEK OLAN EVDE MUHABBET KUŞU BESLENİR Mİ ?

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
Arkadaşlar aramızda veteriner ve doktor olanlarınız vardır mutlaka. yeni doğacak olan bebeğimize muhabbet kuşlarımızın zararı varmıdır. bilgilendirirseniz sevinirim.

dolunay-15

Takipçi Üyemiz
Adı
MEHMET
Soyadı
AYAN
ben geçen kanarya üreticisi ile görüştüm. 5 yaşına kadar olan çocukların olduğu yerde akciğer sorunu yarattığını söledi...  ne kadar doğru tam emin değilim. ama bence temiz hava açısından şimdilik askıya alın derim...  yaşı ufak ve  bağışıklığı çok gelişmemiş... bence besleme...

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Yüksel abicim ben önermıyorum yiğenım var  2 tane birisi 5 yasında diğeri 1 yasında hediye edıcektım fakat kucuk cocuga zarar verır fılan dediler bende vermedim bence sende bulundurma tüyü fılan dökülüyo önermıyorum

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
arkadasım öncelikle allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin bende 2. cocugum küçüktü hatta ilk cocugumda da konuşan tek muhabbetim vardı şimdi 2 yasında cocugum var bence bi sakıncası olmadı çünkü ona sen dikkat ederim dersen gayet sorunsuz bi şekilde yürütebilirsin ben de suan 4 cift muhabbet var hic sorun olmadı

xxcadde1907xx

Üyemiz
Adı
Oğuz
Soyadı
Bıyıklı
Allah analı babalı büyütsün benim kardeşimde ben hiç öyle sorunlar yaşamadım kanaryam vardı muhabbet hint bülbülü besledim hiç sorunla karşılaşmadım ama bence sorarsanız çocuktan çocuga degişiyo kuzenimde sorunla karşılaştık alerjisi varmış dedigim gibi çocuktan çocuga degişiyo bence

19çorumlu19

Üyemiz
Adı
HAKAN
Soyadı
YALÇIN
benim yorumumsa şöyle.küçük tüg ve çıkan zerrecik tozlar astım ve nefes darlıgını tetikliyor diye biliyorum sonuçta çocuk allah muhafaza .benimde pramatüre kızım var 6,5 aylık dogdu.kuşlarımdanda vaz geçemedim o yüzden balkona kafes yaptırdım suan rahatım.sizde bu yöntemi deneyebilirsiniz

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
Hakan YALÇIN' Alıntı:
benim yorumumsa şöyle.küçük tüg ve çıkan zerrecik tozlar astım ve nefes darlıgını tetikliyor diye biliyorum sonuçta çocuk allah muhafaza .benimde pramatüre kızım var 6,5 aylık dogdu.kuşlarımdanda vaz geçemedim o yüzden balkona kafes yaptırdım suan rahatım.sizde bu yöntemi deneyebilirsiniz
aynı yöntemi kullanarak kuşların kanat tozunun tenefüs etmesini engellerseniz problem olmaz.Her çocuk resaksiyon gösterecek diye birşey yok, yapısal tepkimedir.Ama bağışıklık sisteminin daha güçlenmediğini düşünürsek bu oranın da yüksek olacağını unutmamalıyız

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Allah kavu$tursun in$allah  :)

Muhabbet ku$unun yarattigi toz Kanaryaninkine benzemez, daha yogun ve agirdir, ... ve sonucta 1 hayvandir, yani alerji vs. olabilir, astim olabilir, hele hele yatilan odada tutulmasi cok yanli$tir !

Hani kesinlikle olumlu yana$iyorsunuz, iyi niyetinizde ap acik ortada, ... cocugunuza in$allah 1 kavu$un, 40`ida hele 1 ciksin, ondan sonra Muhabbet ku$unada 1 yer ayirirsiniz yuvanizda  ;)

Allah kavu$tursun in$allah

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Öncelikle yavrunuz hayırlı uğurlu olsun İNŞALLAH sağlıkla büyür.

Benim çocuklar ufakken alerji oldular, mubişlerden vazgeçtim maalesef. Etkilenen çocuk etkileniyor. Sonradan kendilerini tamamlayıp bağışıklık kazandılar. Ama hiç etkilenmeyenede olur bilemem.
Birde Mubiş sürekli tüy döküyor. Kanarya öyle değil. Kanarya alerji yapmaz diye duymuştum. Araştırmak lazım.
Mubişlerin tüyü bazen beni bile hapşırtıyorda aldırmıyorum ilgimden dolayı.
Ben pek tavsiye edemeyeceğim ama ayrı odada veya kapalı balkonda gibi altarnatifler olabilir.
Çocuktan çocuğada değişebilir. Bana doktor demiştiki; hani demişti 2 kardeş olur biri hep hastalanır öteki daha cabbar büyür. Biz sürekli hastalanan kardeşe marazalı deriz ya halk arasında dedi. Aslında o sürekli hassas olan hastalanan çocuk bağışıklık sistemi daha azdır diğer kardeşinden ve zamanla kendini tamamlar aslında alerji oluyordur dedi.
Yani ben dediğinden böyle anladım. Çocuktan çocuğa da değişebilir bence. Yurtdışında köpek yavruları ile bebek büyütüyorlar. Biz olsak aman kılı tüyü diye kollarız çocuğu. Onlar nasıl beceriyorlar şu alerji işini bilmem yıllardır. Hep bizimkiler marazalı.

umitates

Takipçi Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
ateş
bence riske girmeyin şansa bırakılmaz bu işler siz en iyisi çocuğun biraz büyümesini bekleyin

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Bu soru zaman zaman benimde aklıma geliyor şuan bebek sahibi değiliz ama bebek istediğimiz zaman kuşlardan vazgeçmek mi gerekecek çok zor bir seçim. ev sahibi olsak balkonu kapattırırdık ama kiracıyız. Hayırlısı neyse o olsun inşallah hakkımızda.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Bebek olması hasebi ile sizde temkinli davranıyorsunuz kuşun sıkıntı noktası tüy ve kafes dibindeki  dışkılarının  kuruması toz halini alması ve  bunu bulunana odada  uçuşması ile  bebek malum hassas olduğu için  benim yazdığım şahsi düşüncemdir üretici olduğum halde  şuan 2 yaşında olan kızıma 3 ay önce kuş götürdüm eve  onun öncesinde  bebeğe sıkıntı olursa zaten  iş işden geçmiş demektir sevebilirsiniz ama bunu biraz  erteletme şansınız varsa bebek için erteleyin derim. 

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Bence çocuğunuz 2 yaşını doldurup ümmin sistemini kuvvetlendirip bağışıklık kazanımını tamamlamadıkça,her zaman riskdir.
2 kızım var ve 25 yıldır kanarya beslerim.Fakat ilk kızım olduğunda tamamını verdim ve 3 yıl beslemedim.İkinci kızım dünyaya geldiğinde yine tamamını verdim ve geçen sene kızım 4 yaşına girince yine başladım,ALLAH a şükür bugüne kadarda bir problem veya allerjik durum yaşamadım...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Sakinmak dogrudur, ... fakat bazen veya cogu zamanda sakinan göze yinede cöp girebiliyor, bu kez insanoglu dahada üzülebiliyor, ... korkunun ecele faydasinin olmadigi gibi bazi durumlarda aynen öyle diyebiliriz, ...

Yurt di$inda köpekler örnegini veren olmu$tu yanilmiyorsam, burnumun dibi nede olsa ... buranin DNA`si farkli, GEN`leri farkli, iklim farkli, temizlik imandan gelir bizde deriz fakat elin adami bize bu konudada 10 cekebiliyor, ... tabiki burdada bazi vakalar cikiyor, fakat oda cogu zaman salmalara karantina dönemi uygulamadan el bombasi gibi atilan "YENI" , ne oldugu bilinmiyen ku$lardan geliyor cogu zaman, ... Güvercinlerde daima görünen 1 durum, yerde olmayinca, ... adamlarin "hording" damari tutuyor, ... hastalik ordan ba$liyor, sessiz sedasiz evin icine siziyor, ... alinan kan tahillerindede cogu zaman neyi aradiginiz hemen belli olmuyor, ... tanidik Virüs olur, veya onun yeni Mutasyonu olur, ... ve bu türden olan her hastalik hayvanlar ile ic ice ya$amaktan meydana geliyor !!!