beğday çimleme

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
yemlik buğdayı 24 saat suda beklettim,sonra süzekte 12 saat beklettim.neden çimlenme olmamış olabilir? uç kısmında hiç filiz çıkmadı.

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
48 saati geçmesi gerek,bazen 3 günü bulabiliyor filizlenmesi

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
izlediğim bir videoda 12 saat suda beklemişti,sanırım buğday kalite kalite...48 saat bekletelim bir de...

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Vahap bey çimlemenin hızlanmasını isterseniz ilk suyu ılık su kullanın. 12 saat sonra süzün bi sudan gecirip yeniden suzun. Bi 12 saat daha susuz nemli kalsın. Sadece 3-4 saatte bir yeniden yikayip süzmeniz gerekir. İkinci 12 saat sonunda Filiz patlamasını görürsünüz.
  Bir de Kapagi ve tabani delikli hava alan bi kap kullanin. Peynir ve dondurma kaplarini ince delikler seklinde keserek kullanabilirsiniz. Iki kabiniz olsun birini tabanini delin digerini delmeyin. Delikli olmayan kabin icine pecete koyun. Delikli kabi oturtun. Bu sayede fazla su suzulur ve bugday hava alir.

Ben yeşil mercimek denedim. Güzel de yediler. Yeşil mercimekte de ilk ılık suda bekleme süresi 6-7saat. Şimdi sıra más fasulye.  Bakalım o nasıl olacak.

mori

Üyemiz
Adı
muzaffer
Soyadı
özeskici
Ben bugdayı yıkıyorum ılık su ile önce pisliği gidip su temiz olana kadar sonra kuş sayıma göre buğday miktarını ayarlayıp bir kaba koyuyorum kabtaki buğdayların üzerini örtecek kadar ılık suda ışık almayan yerde 24 saat bekletiyorum  sonra şişen buğdayları süzekle süzüp kabın içine peçete döşüyorum peçeteyi elimle yufka ekmek sular gibi suluyarak ıslatıyorum üzerine şişen buğdaylarımı döküyorum üzerini her yeri kapanacak şekilde tekrar peçeteyle örtüyorum yine su serperek ıslatıyorum ışık almayan yerde arada kontrol edip peçeteyi nemlendirip kurumaması için buğdayların 24 saatte bu şekilde bekletiyorum toplam 48 saat sonra çimlenme oluyor uçlardan filizler çıkmış şekilde kuşlaraveriyorum bugday olarak tavuk yemi olarak kullandığımız buğdayı kullanıyorum aşurelik bugday çimlenmiyor

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
cevaplarınız için teşekkür ederim...

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Cimlenmis..
Ama biraz fazla yumuşamış sanki.. hamur olur.. cok yapışır ağza yüze..
24 saat suda 12 saat susuz beklemesi yeter..
bide iyi yıkayıp sirkeli suda bekletin.. iyice kurulayin..
nemli kalırsa ishal eder ve kuşlar süzülüyor..
ben rusk la nemini aliyorum.
ben şu an 22 ciftin altında hep yavru olduğu icin iki güne bir cimlendirmeli mama veriyorum..
maş fasulyesi de katın mutlaka..
cimlendirmeyi kuru mama yaş mama ve ıslak kuş kumu ile karistirabilirsiniz..
ben öyle veriyorum.
vitaminleride buna katı yorum..
biraz sıvı yag.. nane kekik kuru maydanoz.. tarçın keci boynuzu tozu kara üzüm cekirdegi tozu..  Probiyotik.. bira mayası..
yarım limon sıkın..
hatta üç seferde bir havuç ve yumurtayida bu karışıma eklerim..
hatta ara ara yesillik yani maydonoz biber taze nane dere otuda katarim
Saygılar..