ben böyle birşey görmedim

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
arkadaşlar benim dişi bir muhabbet kuşum var bi erkeğin yanına koydum ve hemen kuyrugunu kaldırdı.1 saat geçmeden çiftleştiklerini gördüm.Fakat erkek daha sonra dişiyi  kafesin içinde kovalamaya başladı.Bir baktım ki dişiyi yere yatırmış resmen dövüyor bunun nedeni nedir acaba ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Dişiyi kafeste istemiyor olabilir. İlk başta dişiyi kovaladığında dişi onu yavaşlatmak için kuyruğunu kaldırıp çiftleşmeye izin vermiştir büyük ihtimal. Yani erkek dişiyi sevmemiş.

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
daha kovalamadan kuyruğunu kaldırdı.Erkekle bildiğiniz çiftleşti sonra kovaladı başta sorun yoktu dişiyi başka erkeğin yanına attım ondada kuyrugunu kaldırdı

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Medeni ÖZER' Alıntı:
daha kovalamadan kuyruğunu kaldırdı.Erkekle bildiğiniz çiftleşti sonra kovaladı başta sorun yoktu dişiyi başka erkeğin yanına attım ondada kuyrugunu kaldırdı
dişi kızışmış hemde çok. Diğer erkekle anlaştıysa onunla eş olarak kalsın

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Medeni ÖZER' Alıntı:
Bu nasıl oluyor ya hayret eş tutmadan çiftleşme gerçekleşmiş şaştım :D eğer tam çiftleşme gerçekleştiyse yavrular iki babadan da farklı farklı genleri alıcak galiba.. :D

Yanılıyor muyum acaba ..

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
diğer erkek baya yaşlı 3 yaşındada var çiftleştiği erkekle yumurta olma şansı var mı peki?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Oğuzhan KOBACIK' Alıntı:
Bu nasıl oluyor ya hayret eş tutmadan çiftleşme gerçekleşmiş şaştım :D eğer tam çiftleşme gerçekleştiyse yavrular iki babadan da farklı farklı genleri alıcak galiba.. :D

Yanılıyor muyum acaba ..
farklı farklı yumurtalar farklı erkeklerle döllendi yani 1 yavru diğer babaya diğerleri şu an yanında olduğu babaya çeker. Tabii döllenme olduysa

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Medeni ÖZER' Alıntı:
diğer erkek baya yaşlı 3 yaşındada var çiftleştiği erkekle yumurta olma şansı var mı peki?
Tabii var.
3 yaşındaki erkek kafesinde 3 yıldır tekse yeni gelen kuşları kafesinde istemeyebilir

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
ilk eşe attığım erkekle hiçbirşey olmadı sadece dişi kuyruğunu kaldırdı.Sonra diğer erkeğin yanına attım 1 saat sonra çiftleşme gerçekleşti.Bu durumda dişiyi öldürür mü?

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Medeni ÖZER' Alıntı:
ilk eşe attığım erkekle hiçbirşey olmadı sadece dişi kuyruğunu kaldırdı.Sonra diğer erkeğin yanına attım 1 saat sonra çiftleşme gerçekleşti.Bu durumda dişiyi öldürür mü?
Hyır niçin öldürsün ki ..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Medeni ÖZER' Alıntı:
Onu döven erkekle kalsaydı öldürülme imkanı vardı ama yeni eşe attığınız erkek dövmediyse daha da öldürmez. Siz yine de gözlemleyin dişinin bazı hareketleri erkekleri sinirlendiriyor olabilir.

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
ben size derdimi anlatamadım galiba :) dişiyi yaklaşık bir aydır yalnız olan erkeğin yanına attım.(3 yaşında olan).Zaten 3 senedir dişisi yanındaydı hiç çiftleşmedi sonra dişisi öldü.Bu kızışmış dişyi bunun yanına attım dişi kuyruğunu kaldırdı fakat tık yok.Sonra diğer erkeğimin yanına koydum.Gene kuyruğunu kaldırdı.1 saat geçmeden çiftleştiler.Daha sonra erkek bunu dövmeye başladı.Bildğiniz dişiyi sırt üstü yatırdı.Yavrulama olabilir mi ve bu kavgalar devam ederse dişiyi öldürebilir mi ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Medeni ÖZER' Alıntı:
ben size derdimi anlatamadım galiba :) dişiyi yaklaşık bir aydır yalnız olan erkeğin yanına attım.(3 yaşında olan).Zaten 3 senedir dişisi yanındaydı hiç çiftleşmedi sonra dişisi öldü.Bu kızışmış dişyi bunun yanına attım dişi kuyruğunu kaldırdı fakat tık yok.Sonra diğer erkeğimin yanına koydum.Gene kuyruğunu kaldırdı.1 saat geçmeden çiftleştiler.Daha sonra erkek bunu dövmeye başladı.Bildğiniz dişiyi sırt üstü yatırdı.Yavrulama olabilir mi ve bu kavgalar devam ederse dişiyi öldürebilir mi ?
şimdi anladım. Eğer dövüyorsa dediğiniz şekilde öldürebilir.

fırat27

Takipçi Üyemiz
Adı
MEDENİ
Soyadı
ÖZER
gene kavga başladı sabahta böle olursa değiştiririm napim :( hiç anlaşma şansları yok mu?

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
2 farklı kafese koyun, kuşlarınızın tünekleri birbirine paralel olacak şekilde en az bir hafta yan yana kafeslerde yaşamalarına izin verin. Birbirlerine alışsınlar.  Erkeğin olduğu kafese yuvalık takmayı unutmayın . Ondan sonra eşe atın. Acele ederseniz bu tarz tepkiler olabilir.