Bengal finch ( ispinoz ) hk.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Merhaba.

muhabbetten sonra Bengal ispinoza taktım kafayı. daha önce veya halihazır da besleyen varmıdır ?

almalımıyım yoksa hiç bulaşmamalımıyım.

genelde gökkuşaği ispinozlarının yumurtaları için bakıcı olarak kullanılırlarmış genelde.

ileride bende gökkuşağı ispinozu bakmak istediğimden alıştırma olması açısından bengalle başlayayayım diyorum.

görüntü olarakta güzel hayvanlar. burda tanıdık bir kişiden çiftine 70 tl vereceğim uygunmudur.

şimdiden teşekkürler.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Bengal ispinozlari guzeldir ve kendi aralarinda bir cok mutasyonlari vardir..mukemmel bir bakici yapiya sahipler erkek disi ayirimi acemileri oldukca zorlar ve uretimi gayet guzeldir..butun cesitlerinden uretiyorum.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Üretmeside bakımıda çok kolay kuşlar Sağolsun Behsat Bey'den edindiğim bir çiftim var 2 kuluçkada 8 yavru büyüttüler şuan 3. kuluçkalarındalar maşallahları var. Ben tavsiye ederim denemelisiniz?

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
teşekkürler :) Behsat bey benim hoşuma giden bengaller siyaha yakın kafa yapısına sahip olanlar yani bugün beğendiklerim diğer mutasyonları daha görmedim o ayrı :)

teşekkürler tekrar o zaman edinim bi çift :)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Ercan YAŞAR' Alıntı:
teşekkürler :) Behsat bey benim hoşuma giden bengaller siyaha yakın kafa yapısına sahip olanlar yani bugün beğendiklerim diğer mutasyonları daha görmedim o ayrı :)

teşekkürler tekrar o zaman edinim bi çift :)
  ben tsk ederim hayirli olsun, siz bi baslayin besledikce bilgi sahibi oldukca mutasyonlarida daha cok sevecrksiniz

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Recep SARAÇOĞLU' Alıntı:
Klasik  Bengal Takımı Piyasada 40 tl ye Bulabilirsin
mesele 40 tl ye bulmak degilki 20 tl ye de bulunur, kuslar kalitesine gore degisir.asil mesele surda uretim icin alinacak kuslarin saglikli kumeslerin kusu olmasi ve saglikli bir sekilde yavru buyutmesidir.

Balıkesir Zeolit

Yeni Üyemiz
Adı
recep
Soyadı
saraçoğlu
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
mesele 40 tl ye bulmak degilki 20 tl ye de bulunur, kuslar kalitesine gore degisir.asil mesele surda uretim icin alinacak kuslarin saglikli kumeslerin kusu olmasi ve saglikli bir sekilde yavru buyutmesidir.
Evet bu konuda haklısınız, Özellikle gouldian bakacak bengallerin sağlıklı kümesten ve gouldian yavrusundan korkmaması çok önemli.Ben 40 tl ye de bulunur derken bengal üzerinde deneyım yapmak ve kuşun hal ve hareketlerını tanıması kuş üzerinde acemılıgı atmak  açısından  söledım....

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
  ben tsk ederim hayirli olsun, siz bi baslayin besledikce bilgi sahibi oldukca mutasyonlarida daha cok sevecrksiniz
işallah zaten java ve golden finch ler hedefim de daha kolay olduğu için bengalle başlamayı ve keşfetmeyi hedefliyorum dediğim gibi.

bu arada zebra finchlerin ( hint bülbülü) çifti 40 tl. bengal varsa o fiyata iyiymiş. denizli de tanesini 50 tl diyorlar en az

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Ben Haydar ULUTUZ kardeşimin aracılığı ile Ankara'dan çiftini 50 liraya aldım kuşları kafese koyduktan bir gün sonra yuvalıkta 1 hafta sonrada yumurta üstünde gördüm. Kaliteli bir satıcıymış hakkımı helal ettim. Bu kuşların bakımı çok basit ve üretmesi kolay size keyif verir. İlk günler yavrular çok kücüktü ve anne baba bakmıyor diye korktum ama şimdi kocaa koca yamyamlar oldular maşallah:) www.finch-tr diye google arama yaparsanız finch üreten birçok ustaya ulaşırsınız ve kaliteli kanlarda kuşlar temin edebilirsiniz diye düşünüyorum.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Özgür ÇİN' Alıntı:
Ben Haydar ULUTUZ kardeşimin aracılığı ile Ankara'dan çiftini 50 liraya aldım kuşları kafese koyduktan bir gün sonra yuvalıkta 1 hafta sonrada yumurta üstünde gördüm. Kaliteli bir satıcıymış hakkımı helal ettim. Bu kuşların bakımı çok basit ve üretmesi kolay size keyif verir. İlk günler yavrular çok kücüktü ve anne baba bakmıyor diye korktum ama şimdi kocaa koca yamyamlar oldular maşallah:) www.finch-tr diye google arama yaparsanız finch üreten birçok ustaya ulaşırsınız ve kaliteli kanlarda kuşlar temin edebilirsiniz diye düşünüyorum.

teşekkürler :) ama verdiğiniz uzantı hatalı diyor.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Özgür ÇİN' Alıntı:
Özgür Bey bizimlede fotoğraflarını paylaşırsanız sevinirim. Bengaller yada diğer ispinozlarla ilgili çok paylaşım göremiyoruz sitede malesef:(