Beni de aranıza alır mısınız ?

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
    Merhabalar herkese,
    Yaklaşık 1 yıldır iş arıyorum.KPSS sınavına da girdim ancak oldukça yüksek  puan almam gerekiyor atanabilmem için.Kuşları çok seviyorum,şimdi beslediğim 1 çift zebra ispinozum var.Kızıma dayısı hediye etmişti doğum gününde. Anlayacağınız evliyim ve her evli gibi sorumluluklarım var. Ailemi geçindirmem gerekiyor. Bir miktar birikmiş param var. Ne kadar yeter bilemiyorum. İş bulmak çok zor. ( Bir insana yakışır şekilde,hayırlı bir kul olmaya çalışarak,başım dik, alnım açık şu ömür denilen süreci tamamlamak amacım.)
    Muhabbet kuşu üretimini öğrenmek istiyorum. Ciddi sayıda üretim yapıldığında karının güzel olduğunu öğrendim. Şu an evimin çok küçük bir odasını ayırabilirim bu iş için. Ama acemiyim işte. Konuyla ilgili hiç bir tecrübem olmadı şimdiye kadar. Bana neler tavsiye edersiniz? Herkesin ama herkesin bilgisine tecrübesine çok ihtiyacım var.
    Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

murat06

Yeni Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Kocaoğlu
Açıkcası paranızın hepsini bu işe harcamak acemi birisi için sorun yaratabilir. Ancak ilk başda 2 çift alıp iyice öğrenmenizi sonrasında ilerde işi daha da büyütmenizi öneririm.

zeki ankara

Uzman Üyemiz
Adı
Zeki
Soyadı
Mülayim
kardeş hoşgeldin.bu işe, bu iş karlıymış diye girilmez.senin yapacağın ilk şey.az maaşlıda olsa bir iş bulmak.çünki para olmazsa huzursuzluk başlar.evdeki hanımına ve çocuğuna yansır ve sıkıntı çekersin.bu işin üretimini yapabilmek için en az 1 sene kuşla uğraşman lazım.biraz tecrübe edinmen lazım.piyasayı tabiri caiz ise koklaman lazım.yoksa elindeki paradan olursun.iyice bunalıma girersin.ilk etapta 1-2 çift alabilirsin.onunla uğraş.çoklu üretimde işler çok değişik.bu iş bilgisiz ve çevre edinmeden olmaz.bu cami tam bir kurtlar sofrası seni çok kandırırlar.bu seferde insanlardan soğursun.iyi düşün hatta on kere düşün.

özcan gök

Takipçi Üyemiz
Adı
özcan
Soyadı
gök
zeki abiye tamamen katılıyorum abi sana tavsiyem benim gibi 2 3 çift kuşunla biraz içlerine gir onları anlamaya çalış zaman geçir için ısınırsa yap sevgi olmadan bence zor katlanmak saygılar.

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Öncelikle hoş geldin. Zeki hocamın dediklerine aynen katılıyorum. Elindeki paran gider. Öncelikle bu işe para kazanacağım diye girersen ambardaki bulgurdanda olursun. Hobiyle başlarsan 1-2 çift onların üzerinde deneyler yaparak, hastalıkları, sağlıkları, ne hastası olmuş yada olabilirleri, eksiklerini görerek ilerlemen lazım. Çok zevkli bir iş Ama yine söylüyorum zeki hocamın dediği gibi bir işte çalışarak bu işi yanında yavasştan ilerlet. Zaten zamanla sana yetmeyecektir. Ozaman dahada çoğaltmaya başlarsın. Hakkın var hem zevki var hemde çok güzel parası. Ama hemen değil. Saygılarımla...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Aramıza HoşGeldiniz..
  Zeki beye bende katılıyorum..

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
Hoşgeldiniz... Adana iklim olarak nemli kuş üretimi için uygun. Üretimi evinizin bir odasında yapmayı düşünüyorsunuz eğer apartmandaysanız kuşların sesinden sabah 5.30 gibi uyanmak zorunda kalırsınız bu duruma aile olarak katlanmak zordur kendi tecrübem (hanım artık dayanamadı bu evden ya ben yada kuşlar gidecek ...... 9 çift 25 yavru varken) Allahtan ev sahibim çok iyi bişey demedi toplu kuşların verdiği ses rahatsızlığı ortak kullanım alanı olan apartman sakinlerinin şikayet konusu oluyor. Kuşlarıma müstakil bir ev buldum toprak ev üretim için uygun 3 oda mutfak toplam 90 metre karelik alan şu bir odasını kullanıyorum  20 m. kare. 9 çiftim 8 ay içinde 33 oldu şu an 30 çiftlik damızlığım nisanda 5 aylık olacak eşe atacağım Allahta kuşlarım çok iri beğeniliyor neyse bu zamana gelinceye kadar 3 yıl geçti 3 kuşla başladım bu maceraya ilk çiftimi yavru olarak Balıkesir Edremitten aldım satan kuşçu biri dişi biri erkek dedi ikiside erkek çıktı 3. kuşumu dişi Manisa Merkezden Levent Karcı arkdaştan aldım şu an 200 yakın kuş var kuşlara harcadığım 5.000 lirayı buldu malzemeler ev kirası elektirik yem mama (aylık 450 lira gidiyor kira yem elektrik mama) arada kıramıyacağım kişiler geliyor yavrulardan veriyorum. Buradan Şahin Güngör'e yuvalıklardan dolyı tekrar teşekkürler çok kullanışlı nisanda 30 adet daha sipriş vereceğim. Eğer bu işi düşünüyorsan damarı iyi olan kuş bul forumları baştan sona oku iyi düşün.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Arkadaşım aramıza hoş geldın EĞİLMEYE GELMEZ KESMEYE GELİR BOYNUM diyen insanların torunları olarak senı kutluyorum dik durduğun ve bunuda açıkça yazdığın içim AHIRDA DOĞAN KUZUNUN MERADA OTU BİTER  RIZKINDAN ŞÜPHE ETMEK ASLA altı aydır ben bu işle şöyle böyle ilgileniyorum yavaş emin adımlarla sağlam bas birazda kadercilik oynadınmı olay bitti şu an zaten bu işin yarısına gelmişsin çünkü karar vermişsin ben yavru ile başladım eğer güvendiğin etrafında hazır genç takım satan varsa veya o arkadaşın yanında biraz stajerlik yaptımı zaten çıkamadığın konularda SELAHADDİN abimizve diğer üretici arkadaşlarda yardımcı oluyorlar BAŞARILAR 48 mekan 06 vatan

Gunesisigi

Takipçi Üyemiz
Adı
Akşit
Soyadı
ER
  Arkadaşlar hoşbulduk,
  Bu içten yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Hakkınız var bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp elbette.Yavaş yavaş, sindirerek, havayı da koklayaraktan başlamak lazım dediğiniz gibi. Apartman dairesinde oturuyorum evet. Söylediğiniz  gibi 2-3 çift ile başlayacağım.
  Adım Akşit bu arada. Çok memnun oldum tanıştığımıza.
  Forumları dikkatlice incelemeye başlıyorum.
  Görüşmek üzere ...

motifcan

Uzman Üyemiz
ilk öncelikle hoşgeldiniz..
Zeki abiye katılıyorum.bir gerçek var ki canlı hayvanın her zaman garantisi yoktur.bende yeniyim 2 çiftim var bir çiftim için 3-4 aydır beklıyorum. diğer çiftim için de 1.5 ay oldu (Abdurrahman abimin ısrarı üzerine yavru iken al dediği halde bende hazır çiftleşme zamanında bir kuş aldım ki tüm abilerimden öğrendiğim ve sonra kendim yaşayarak yer değişikliğinde dolayı çok etkileniyor).kısacası benim gibi acele etmeyip sabırla 1-2 çiftle tecrübe kazanıp girmenizi tavsiye ederim..

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
yaklaşık 1 yıldan beri hobi amaçlı üretim yapıyorum 1 çiftim var idi şuan 5 çift oldular daha fazla idiler ancak kuşların sesini duyan gedi gelende 1 kuş götürdü helal hoş olsun hediyemizdir şimdi ben bu şekilde yazınca ben olsam hemen iştahım kabarırdı aman fazla kabarmasın bukadar kuşla bile neler çekiyorum şu ana kadar kazandığım para sadece ve sadece 25 tl ama 1 yıldır harcadığım para 1 maaşıma yaklaştı ( yem , mama , kafes , ilaç , kumu , kemiği , tüneği ) derken anlıyacağın gidiyor arkadaşların dediği gibi önce kuşları öğren sonra piyasa bul kendine satmak için değil malzeme almak için yoksa 500 gr yeme 5 tl verip geçersin dışardan bakıldığında süper bir iş 4-5 yavru alırsın kuluçkadan onları satarsın para kazanırsın bukadar basit geliyor ama olmuyor malesef çok dikkatli olman lazım  Zeki Abimiz çok güzel anlatmış olayı dikkate al derim

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Sevmek yürek ister maddiyat değil...
Dışarıdan her zaman hoş gelmiştir davul sesi insanlara...
Gönül verdiysen eğer bu sevdaya Allah yolunu açık etsin İnşallah...

mstk77

Üyemiz
Zeki MÜLAYİM' Alıntı:
kardeş hoşgeldin.bu işe, bu iş karlıymış diye girilmez.senin yapacağın ilk şey.az maaşlıda olsa bir iş bulmak.çünki para olmazsa huzursuzluk başlar.evdeki hanımına ve çocuğuna yansır ve sıkıntı çekersin.bu işin üretimini yapabilmek için en az 1 sene kuşla uğraşman lazım.biraz tecrübe edinmen lazım.piyasayı tabiri caiz ise koklaman lazım.yoksa elindeki paradan olursun.iyice bunalıma girersin.ilk etapta 1-2 çift alabilirsin.onunla uğraş.çoklu üretimde işler çok değişik.bu iş bilgisiz ve çevre edinmeden olmaz.bu cami tam bir kurtlar sofrası seni çok kandırırlar.bu seferde insanlardan soğursun.iyi düşün hatta on kere düşün.
öcelikle aramıza hoşgeldiniz  Zeki abiye katılıyorum bu işte acele etmemek lazım işin inceliklerini,püf noktalarını bilmek lazım önce üretim hakkında bilgi edin araştırmalar yap yakın çevrende üretim yapan üretici arkadaşlar mutlaka vardır onları ziyaret et fikir alışverişi yap  1-2 takım evde besle onlardan bi yavru al yavruları büyütüp sat ondan sonra hem belirli bir çevre edinmiş olursun hemde düşüncelerin daha sağlıklı olacaktır

metroxylon

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Kurt
öncelikle hoşgeldiniz.
siz önce iş aramaya devam edin.bu işide hobi amaçlı 3-4-5 çift ile yapmaya çalışın.zamanla kuşlar ile ilgili tecrübeleriniz arttıkça kuşları çoğaltırsınız.
bu işi geçim kaynağı olarak düşünüyorsanız .kuşlarla ilgili iyi sayılacak tecrübe ve bildiniz olmalı ve en az 100 çiftiniz olmalı.yoksa ek gelir olarak görmelisiniz yoksa hayal kırıklığına uğrarsınız.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
HOŞGELDİN KARDEŞİM......SÖYLENECEKLER YAZILACAKLAR YAZILMIŞ  ALTINA SADE  " (DEN DEN)  YAZABİLİYORUM....İNCE ELE SIK DÜŞÜN..
ALLAH UTANDIRMASIN......