Ünal YILMAZ' Alıntı:maşaAllah
Ünal YILMAZ' Alıntı:maşaAllah
Tavsiyem henüz yumurtaya başlamamış genç bıldırcın almanızdır. Zira genç diyerek yaşlıları satan çok var malesef.Hasan BAYTEMÜR' Alıntı:maşallah benimde 1 tane bıldırcınım var yanına yumurta yapan 1 kaçtane daha alacagım yumurtası çok faydalı davsiyeleriniz nedir aceba
Çok şükür yumurta bol. Kış mevsiminde kuluçka yağmadığımdan çocuklara bol bol yumurta yediriyoruz.Emrah UZUN' Alıntı:MAŞALLAH GÜZELMİŞ SUSEXLER YUMURTA DA SIKINTI YOKTUR ABİ SENDE ŞİMDİ
Bu soru ile çok kez karşılaştım. Ama pek aslı astarı olmayan bir bilgi. Kuluçkaya yatması veya yatmaması tamamen genlerden gelen bir şey. Makineden çıkan hayvanın genleri değişmeyeceğine göre kuluçkaya yatma ihtiyacından da vazgeçmez. Lakin keklik ve bıldırcınlarda durum biraz farklı. Besleyenler genelde kafeste beslediği için kafeste gurk olmazlar. Doğala yakın ortamlar sağlanırsa o zaman gurk olabilirler.Vedat ŞEN' Alıntı:Bu arada kafama takılan bir şey var makinadan çıkan keklik olsun bıldırcın olsun tavuk olsun kuluçkaya yatmaz diye birşey duydum doğrumudur?..
Teşekkür ederim hazır bakan biriyle karşılaştım sormak istedim banada her zaman saçma gelmiştir zatenİlyas ŞEN' Alıntı:Bu soru ile çok kez karşılaştım. Ama pek aslı astarı olmayan bir bilgi. Kuluçkaya yatması veya yatmaması tamamen genlerden gelen bir şey. Makineden çıkan hayvanın genleri değişmeyeceğine göre kuluçkaya yatma ihtiyacından da vazgeçmez. Lakin keklik ve bıldırcınlarda durum biraz farklı. Besleyenler genelde kafeste beslediği için kafeste gurk olmazlar. Doğala yakın ortamlar sağlanırsa o zaman gurk olabilirler.
Yücel GÖRGÜN' Alıntı:İlyas bey merhaba nasılsınız?Görüşemedik bir daha..Arkadaşımızın soruna cevap olarak makinadan çıkan tavuk veya bıldırcınlarda benim bildiğim kuluçkaya yatmaz...15-16 yaşıma kadar tavuk besledim,hiç pazardan aldığım makina civcivi büyüyüpta kuluçkaya yatmadı..Doğal kuluçkadan çıkanlar yatıyor,ama makinadan çıkıp yatanla hiç karşılaşmadım,belki istisnalar olabilir ama zor durum.Bu arada tavuklarınııznda maaşallahı var...Hayırlı üretimler.
Rica ederim.Vedat ŞEN' Alıntı:Teşekkür ederim hazır bakan biriyle karşılaştım sormak istedim banada her zaman saçma gelmiştir zaten![]()
Teşekkür ediyorum şu an ilgim olmasa ve geçde olsa öğrenmiş oldum.Tatmin edici bir açıklama olmuş.İlyas ŞEN' Alıntı:
Yücel bey pazardan aldığınız tavuklar ekseriyetle Ligorin ırkının çiftliklerce ayıl vaziyette olan erkek civcivleri olur. Az da olsa dişi denk gelir. Bu ligorin dışında Atak - Ataks gibi hibrit ırklar satılmaktadırlar. Bu ırkların genel ortak özelliği çiftliklere yumurta yapması için üretilmiş olmasıdır. Bu tavukların üretilme gayesi çok yumurta yapmasıdır. Çok yumurta yapması istenen bir ırkın kuluçkaya yatmaması lazımdır. Bu ırkları üretenler de zaten kuluçkaya yatmayan ırklerı melezleyerek elde ederler. Pazardan alınan tavukların kuluçkaya yatmamasının tek nedeni budur. Ben makineden binlerce civciv çıkardım kuluçkaya yatan da oldu yatmayanda bu makineden değil ırkından kaynaklı bir durumdur.
Saygılar.

