Bi sorun var...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Biliyorsunuz dün akşam dişim ilk yumurtayı yaptı, eşi de kendi de gayet ilgili fakat akşam olup odamın ışığını kapadığımda (loş bir gece lambası yanıyor bi 10 dk sonra tüm ışıkları kapatıyorum ki bu 1 senedir alışık oldukları sistem-ışık) yuvalıkta değillerse girmemeye başlıyolar yuvalıktaysa da biraz sonra çıkıp uzun süre girmiyor.

Dün ben baktım 1 saat girmeyince risk aldım elimle soktum yuvalığa baya bi çıkmadı. sabah uyandığımda da eşiyle birlikte girip girip çıkıyolardı rutin şekilde.
Bugün yine ikisi de yem yemek için vs dışarı çıkmışlardı o sırada saat 23.30 oldu diye kapadım ışıkları gece lambası açıktı işte. Yine yuvalığa olan ilgileri anında 0landı...
Bu defa karışmadım bekliyorum 1 saattir... Baktım hiç niyetleri yok yine dişiyi soktum yuvalığa 10 dkdır içerde...

Şimdi bu çift bizime evin üyesi gibi hani evcil olarak baktığımız kuşlar oldukları için bana çok alışkınlar odamdalar zaten. O yüzden hırçın bir hareket göstermiyor ikisi de munis yapılı.

Ama neden böyle bir şey oluyor anlamış değilim.

Acaba yumurta mı boş ya da arkada daha gelecek var da anne kendisi bilerek mi bakmayı bırakmak istiyor yorulmamak için... Çünkü biliyorsunuz ilk yumurta geldiğinden sonra bile çiftleşmeye devam ettiklerini düşünüyorum görmedim ama yuvalıkta devam ediyolar bence. dışarı çıktıklarında çiftleşme kuru yapıyolar çünkü.

Ben bugün onlar kafesin tabanında yemlikte yem yerken çaktırmadan flaslı olarak yumurtayı çektim. Daha 1 günlük yumurta ama bi bakar mısınız...

http://img690.imageshack.us/img690/6267/dsc0615su.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/560/dsc0616x.jpg/

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
siz sokmayın dişiyi hayvanı bunaltacaksınız hiç girmeyecek gece girmemeleri normaldir

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
çoğu kuş geceleri yuvanın dışında durur. bunda kötü bir drum yok

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Öyle mi anladım ya ben gece gündüz aynı durumda ilgilenmeleri gerek sanıyodum o yüzden telaş ettim...
1,5-2 saat kuluçkayı bırakırlarsa yumurta soğumaz mı ama?

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Peki yumurtanın doluluğu vs anlaşılır mı bu fotodan ve 1 günlük olmasından...

Ozan KARABULUT

Takipçi Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
KARABULUT
Siz onlara müdahale etmeyin arkadaşında belirttiği gibi 1-2 yumurta derken daha fazla yatmaya ilgilenmeye başlar ama siz alıp yuvalığa koyarsanız kıskanıp yumurtasını kırabilir yada yuvayı terkedebilir vs. sorunlarla karşılaşırsınız.Yumurtanın dolu olup olmadığını kuş yumurtaya yatmaya başladıktan 5-6 gün içerisinde yumurta içinde oluşan damarlaşmadan anlarsınız ama yinede tavsiyem kendi hallerine bırakın hiç ellemeyin

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kuşları kendi haline bırak....
yavru kardeş bile kardeşine yem kusma yeteneğine doğuştan sahipse eğer
bırak dişi kuşu kendi haline sabret....

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Dediğiniz gibi bıraktım kendi hallerinde yapıyolar işlerini hatta kendimi tutamayıp zırt pırt bakarım diye içeri odaya gittim orda çalışıyorum :D

Valla şimdi bu ilk olduğu için benim de acemiliğime geldi merak ediyorum sabırsızlanıyorum doğal olarak ama gerçekten eğer kuşlarım bana çok alışık ve evcil olmasalardı şimdiye çoktan yumurtayı kırmıştı ama yapmadılar neyse ki :D

ben de zaten dün bu yazdıklarınızdan sonra hiç elleşmiyorum.

Bugün içerisinde 2. yumurtanın da gelmesi gerek hayırlısıyla.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Herkese hayırlı akşamlar. Bugün yine saat 17:00-18:00 sularında 3. yumurtamız da geldi sorunsuz bir şekilde. Dişi neredeyse hiç çıkmıyor kuluçkadan, erkek de ya yanında ya yuvalık tüneğinde sürekli gözlüyor onu maşallah nazar değmesin ikisi de çok güzel yapıyorlar görevlerini ama özledim onları yahu :))

Hani diyordum ya çiftleşem devam ediyor galiba diye; bugün ve dün çiftleştiklerine şahit oldum dahası da olmuştur çok çok büyük ihtimal.

Peki bu durumda, bu kuluçkayı takiben dişi tekrar mı yumurtlayacak. Yani mesela şimdi 3 yumurta var ya diyelim ki ilk ağızda 4 yumurta oluşmuş olsun ayın 14. de 4. yumurta da geldikten sonra mesela bugünün çiftleşmesinden olan yumurtaları da 1-1,5 hafta sonra yumurtlayacak mı?

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
kaç yumurta olacağını kestiremezsiniz. bakarsınız 3te de kalır bakarsınız 10'da olur. her yumurta arası yaklaşık iki gündür. eğer son yumurta çıktıktan sonra 3-4 gün içinde yumurta gelmezse yumurta olayı büyük ölçüde kesilir. benim yumurtaların bazısı bir buçuk günde bazısı 3 günde geldi. özellikle ilk kuluçka olduğu için yumurta sayısında tahmin yürütmek zordur. siz yemini suyunu mamasını eksik etmeyin. gül gibi çıkar inş yavrularınız

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
bahsettiğiniz olayda nadir olsa da görülür. yuvalıkta yavru varken dişi yumurta yapar. ama pek sıcak bakılmaz çünkü dişi aşırı yorulacaktır. ama genellikle yavrular büyür ve ondan sonra kuluçka tekrar başlar. o aradaki mesafenin uzunluğu bakıma ve kuşların sağlığına göre değişir

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Muhabbet kuşları kuluçkaya 2. veya 3. yumurtadan sonra yatmaya başlarlar. Bahsettiğiniz durum gayet normal