Bİ YARDIM LÜTFEN

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
herkese merabalar,
jumbolarımdan birisi daha hastalandı,
kusma var gagasının etrafı hep ıslak, ishal var, altına dışkıları yapışıyor, hafif durgun ve hafiften kabarmaya başladı. bunun yanında gögüs kemiği hissedilir şekilde çıkmaya başlamış, kurumadan korkuyorum. ancak bunla beraber kuş yem yemeye devam ettiği gibi dişiye de ayak atıp eşleşmeye uğraşıyor bu haliyle.
yazdan beri 3 kuşumu bu şekilde bi hastalıktan kaybettim ki hepsi de jumbo bu dördüncü olacak  ve olmasın istiyorum. bunun için yapabileceğim hızlı bir tedavi var mı.
yardımcı olursanız sevinirim.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kardeşim eczaneden largopen 125 mg al ve ağızdan günde iki damla ver ayrıyeten suyunada bir günde bitireceği kadar suya iki üç damla bırak 5 gün ilaç ondan sonra iki günde vitamin takviyesi inşallah faydası olacaktır geçmiş olsun ben denedim faydasını gördüm

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Fatih bey öncelikle geçmiş olsun fakat kurumaya girdiyse kuşunuz kurtulması çok zor yanındaki dişiyede hastalığı bulaştırmadan ayırmanızı tavsiye ederim .Ayrıca kurumaya giren kuşlar yem yer gibi görünür ama sadece ağzında geveler yemi yiyemezler dikkatli bakarsanız yemi parçalayıp yutamadığını yemlikteki parçalardan anlarsınız. İlaçlar konusunda internette bahsedilen birçok ilaç var ama bu ilaçların hiç birinin iyi geldiğini ne ben gördüm nede diğer arkadaşlar antibiotikler kuşun vucut direncini dahada azaltacağı için ölmesi daha erken olacaktır. İnşallah kuruma değildir kuşunuz Çok geçmiş olsun

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
Sezgin ANIL' Alıntı:
Fatih bey öncelikle geçmiş olsun fakat kurumaya girdiyse kuşunuz kurtulması çok zor yanındaki dişiyede hastalığı bulaştırmadan ayırmanızı tavsiye ederim .Ayrıca kurumaya giren kuşlar yem yer gibi görünür ama sadece ağzında geveler yemi yiyemezler dikkatli bakarsanız yemi parçalayıp yutamadığını yemlikteki parçalardan anlarsınız. İlaçlar konusunda internette bahsedilen birçok ilaç var ama bu ilaçların hiç birinin iyi geldiğini ne ben gördüm nede diğer arkadaşlar antibiotikler kuşun vucut direncini dahada azaltacağı için ölmesi daha erken olacaktır. İnşallah kuruma değildir kuşunuz Çok geçmiş olsun
kuş zaten kurumaya girdiyse ve ilerlemişse yapacak bişey yok ama belki başlangıçtır hiç bişey yapmadanda ölecekse en azından bişeyler yapıp içimizin rahat olması daha iyi diye düşünüyorum sezgin kardeşim çıkmadık candan umut kesilmez

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
kusma var gagasının etrafı hep ıslak, ishal var, altına dışkıları yapışıyor, hafif durgun ve hafiften kabarmaya başladı

Bu belirtilerden sonra kurumanın başlangıçta olduğunu düşünmüyorum ileri düzeye gelmiş benim fikrimdir Tedavi tavsiye etmeniz iyi bi durum ben olayı tedavi açısından almadım tedaviye yüzde 95 inin cevap vermediğini belirttim çıkmadık candan umut kesilmez tabi olmayacak duayada amin denmez İbrahim kardeşim İnşallah yazdığın tedavi sonuç verir

fatesan

Uzman Üyemiz
Adı
….
Soyadı
…..
belki ilerde birilerinin ihtiyacı olur.
burada sorduktan sonra 3-4 gün flucan denen ilaçtan aldım bi kapsülü dörde bölüp 4 gün suluğuna koyup verdim. ama herhangi bir iyileşme görmedim. yalnız kötüleşme de yoktu. sonra 1-2 gün vitamin verdim dinlendirdim.
sonraki üç gün sirkeli su ve her akşam tek bir damla biteral ampül verdim. üçüncü günün sonunda kabarma tamamen gitti. birinci haftanın sonunda kusma falan kalmadı gayet güzel yem yemeye başladı. yaklaşık 15 günden fazla oldu hastalıktan kurtulduğunu düşündüğüm zman. ilk bi hafta gayet sulu ishali vardı ama son bi haftadır o da bitti. şimdi gayet sağlıklı maşallah. eşinin yanına attım hatta.
artık kurumamıdır, başka bir bakteri hastalığımıdır bilmiyorum ama biteral sanırım işe yarıyor. bilgilerinize