BİLENLER CEVAPLASINN LÜTFENN

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Arkadaslar merhabalar sonunda dişi kuşum eş tuttu. Yaklaşık bir hafta oldu şahit oldum çiftleştiklerine fakat cok kısa sürdü. Yumurtaların döllenmeyeceğini anladım. 8-6 çalısıyorum bu saatler haricinde bir kaç defa böyle şahit oldum fakat yine cok kısa sürüyor 15 saniye falan. Erkek düşüyor üzerinden veya dişi kalkıyor. Dişi yuvalıktaki talaşları hep dışarı attı kumşarı kenara çekmiş ve aynı zamanda kalamar kemiği fazla yiyor artık herşey yolunda görünüyor ama 8 gün oldu yumurta yok ve dişi çok vakit geçirmiyor yuva içinde. Acaba ben işteyken gündüzleri adam gibi çiftleşlermidir acaba ? Ama diyorum öyle olsaydı dişi yuvalıkta cok vakit geçirir diyorum kendimce. Dişide cok ta fazla bir fiziksel değişim yok sevişmeler kaşınmalar birbirlerine kusmalar devm ediyor. Bazen beraber giriyorlar yuvaya bazende dişi tek giriyor.. yardım edebilecek olanlar cevap bekliyorum TEŞEKKÜRLER

vahap

Uzman Üyemiz
Adı
vahap varol
Soyadı
ülgen
Sabahin erken saatlerinde ciftlesirler genelde.1-2 ay sabredin.bu is sabır işi. 3. Kuluçkada ancak 2 yavru aldım ben.

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
İlk iki kuluçkada yumurta bıraktımı peki? Ve kuluçka ne kadar aralıklarla yatttı . Yani dişiyi ne kadar dinlendirmek gerekir? Birde şimdi eş tuttu alıştılar falan daha baskın bir erkekle eşe atsam yine eşe gelir mi yoksa tutmazmı bilemedim... benim dişi sürekli çifleşmek istiyor fakat erkek bazen istiyor onda da üzerine çıkıyor fakat 10 15 saniye sürüyor. Bu sorunu nasıll çözmeliyim bilemedimm...

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Kardeşim o konuyu sen çözmeyeceksin.O düşe kalka kendisi öğrenecek eş falan değiştirmeye kakma.oda sıcaklığın 20 den düşürme nem 50 olsun temizlik mama taze su eksik etme.Kuşkarıda rahatsız etme .yumurta birazda sabırla gelecektir Allah’ın izniyle

Kostadd41

Yeni Üyemiz
Adı
Alper
Soyadı
Özpilavcı
Hadi inşallah bakalım.. izleyebildiğim sürelerde çifleşmelerine cok kez şahit oluyorum.. yaklasık ilk çifleşmelerinden itibaren 8 gün geçti.. dişi yuvalıktaki talaşları kumu vs ne varsa aşağa attı tünektekten kuyruk sallanıyor uyurkende sallanıyor.. peki yumurta olup olmadığını nasıl anlarım.. birde yumurtladığı zaaman dolu olup olmadığını nasıl analarım.. teşekkürler...