Son günlerde güzel bilgiler veriyorsun tebrik ederim.
Bu başlık biraz eksik olmuş, yazdıklarında sadece tkf kısmı bilezik ile alakali, ben biraz daha açarak anlatayım musadenle.
Öncelikle 1.0 ve 0.1 kısmı doğru, fakat onu da şöyle gelistirebiliriz.
Noktanın sol tarafı erkek sağ tarafı dişiyi temsil edecek şekilde bir kuş için 1.0 3.0 5.0 denebilir, bu rakamlar o sezon üretilen kaçıncı erkek, 0.1 0.3 0.5 de kaçıncı dışı olduğunu gösterir.
Bunu böyle kullanan pek yok herkes erkek dişi ayrımı için 1.0 ve 0.1 olarak kullanıyor.
Bilezik kısmına gelirsek,
Özel bastırılmış bilezikler bu konunun dışında oraya isteyen istediğini yazdırır.
Bir dernek vasıtası ile federasyon tarafından bastırılmış bilezikler için ise her bölüm başka bir bilgi vermektedir.
Kendi bileziklerimden örnek vereyim.
17.TKF.34p.203.0011
17 üretim yılını gösterir (her yılın farklı bi rengi vardır 6 senede bir başa döner)
TKF üreticinin üye olduğu derneğin Federasyonunu gösterir. Buradaki Türkiye kanarya ve kafes kuşları Federasyonu
34p üreticinin üye olduğu Derneği gösterir. 34 derneğin bulunduğu il plaka kodu p de derneğin kodu. Kıvrık gagalilar Derneği
203 üreticinin dernekteki üye numarasidir.
0011 üreticinin o yıl ürettiği kuşlara taktiği bilezigin numarasi. 11 kuşa bilezik takılmış.
Yani 34p 203 gördünüz mü benim ürettiğim kuş olduğunu anlarsınız. Ya da başka bi üreticinin kuşunu böyle bulursunuz.
Özellikle show kuşların da kan önemli olduğu için kuşun hangi kumesten hangi üreticiden çıktığı önemlidir. Onu da bu bilezik sayesinde öğrenebiliriz
SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi