BİLEZİK SIKIŞMASI VE AYAKTA ŞİŞME

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Arkadaşlar 3 gün önce eşe attığım jumbo kuşumun dün keyfinin olmadığını farkettim elime aldığımda durum resimdeki gibiydi bileziği kesme makasıyla bi tarafını kesebildim ama çıkaramadım diğer taraflar çok şiş olduğu için makas etede giriyor terramycin uyguladım akşam sabah bakalım duruma akşam bakıcam tekrar .
Arkadaşlar daha önce başına böyle bi durum gelmiş olan varsa uyguladıkları başarı sağladıkları tedavi yöntemi varsa paylaşırlarsa sevinirim

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Çok fena olmuş geçmiş olsun. Büyük ihtimalle o ayak iltihaplanmış. Dışdan terramycin uygulamanın yanında ağızdanda antibiyotik vermezseniz zor iyileşir. Bileziğide bir şekilde çıkarmanın yoluna bakın.
Mesela;
Tuz ve karbonat kattığınız ılık suda ayağını 10 dk kadar beklettikten sonra güzelce kurulayıp terramycin sürün, bu uygulamadan 1 saat sonrada vazalinleyin, şişliğinin inmesine faydası olur, sonrada bileziği kesersiniz.

Adı
YUSUF
Soyadı
ÇAVUŞOĞLU
O bilezik alıminyum olmasi lazım mutlak çıkarman lazım kuş ayağı hiç iyi degil benımde başıma geldi bitarafını yan keskiyle kesip bileziği iki ayırdım öle cıkardım

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Yusuf ÇAVUŞOĞLU' Alıntı:
O bilezik alıminyum olmasi lazım mutlak çıkarman lazım kuş ayağı hiç iyi degil benımde başıma geldi bitarafını yan keskiyle kesip bileziği iki ayırdım öle cıkardım
Kendi bileziklerimden 1 tanesini kesip denedim taş gibi elle ayrılacak bişey değil pense yardımı lazım kuşun ayağı bu kadar şiş iken zorlama yapıp açmaya çalışsam kuşun ayağına zarar gelecek bileziği bi tarafından kestim fakat diğer taraflar şiş olduğu için makasın kesen tarafı kancalı olduğudan bileziğe oturmuyor zorlayınca makasın kancası ete giriyor kanama başlıyor Şişliğin biraz inip bileziği diğer tarafından kesmem gerekecek

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Zarar verecek olsada bilezik kesme makasıyla kes Sezgin. Hayvanın canı yanacaktır birazda kanama olacaktır ama bileziği çıkarmaya mecbursun. Bilezik ayağında durdukça iyileşme göstermez.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Sezgin geçmiş olsun birader.Bileziği hemen çok acil bir şekilde çıkartmalısın.Tedaviye sonra başlayabilirsin.Ancak bilezik makası dışında bir şeyle uğraşma daha da fena zedelersin.Makas yok ise Abdullah Sebah abimize ulaş ondan temin edersin.

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Bilal ERDEM' Alıntı:
Sezgin geçmiş olsun birader.Bileziği hemen çok acil bir şekilde çıkartmalısın.Tedaviye sonra başlayabilirsin.Ancak bilezik makası dışında bir şeyle uğraşma daha da fena zedelersin.Makas yok ise Abdullah Sebah abimize ulaş ondan temin edersin.
Makas var Bilal kardeşim fakat bendeki sorun şu dün bi taraftan kestim bileziği fakat diğer tarafından kesemiyorum fazla şişlik var makas bileziğe oturmuyor

aydın tosya

Takipçi Üyemiz
Sezgin bey Aynı durum benimde başıma geldi. et bileziğin üzerine taşmıştı, önce baticon ile kuşun ayağını baldırına kadar temizledim ayrıca bilezik kesme makasının ucunu da baticon ile temizledim. bileziğin kenarlarını  bepanthen plus (antibiyotikli) pomat ile yumuşattım, bileziği makasa tutturacak uygun bir yer bulamasamda etini hafif kanırtmayla makası bileziğe oturttum, zor bir hamle ile bileziği kestim fakat çok sıkı olduğundan bileziği olduğu yerden çıkaramadım bu nedenle aynı işlemi kestiğim yerin yanından tekrar kesmek zorunda kaldım. 2. kesmeden sonra bilezik nerdeyse yarısını kaybettiğinden kuşun bacağından çok kolay ayrılmış oldu. en önemli olan kesme işleminde kuşun ayağını kırmaman. Etin kanaması çok normal yeterki kemiği zorlama. daha sonra tekrar baticon ile temizledim ve bepanthen plus pomat ile üstünü kaplayacak şekilde sürdüm. bu işlemi günde 2 defa 1 hafta boyunca uyguladım.
Çok şükür ki kuşum 2 hafta da iyileşti ve şuanda yuvalık hazırlıyor.
eğer yüzüğü çıkarmazsan ya ayağı kesmek zorunda kalırsın yada kuşu kaybedersin.
kolay gelsin.

ŞEMSETTÜN SEVÜNÇ

Uzman Üyemiz
Adı
şemsettin
Soyadı
SEVİNÇ
SEZGİN BEY KARDEŞİM DAHA ÖNCE KANARYA VE MUHABBETKUŞUNDA SENİNKİ KADAR KÖTÜ OLMASADA BİLEZİK SIKIŞMALARINDAN DOLAYI ŞİŞMİŞ AYAGA 7 GÜN BOYUNCA ŞİŞEN KISIMLARI ISLATACAK KADAR PROPOLİS UYGULADIM BİLEZİĞİ KESMEYE GEREK KALMADAN KUŞ NORMALE DÖNDÜ PROPOLİS DAMLASI İLE İLGİLİ İNTERNETTEN ARAŞTIRMA YAPMANI VE BU KUŞA KULLANMANI TAVSİYE EDERİM (Propolisin güçlü antimikrobiyal aktivitesinden dolayı, propolis doğal antibiyotik olarak bilinir. Yapılan birçok sayıda araştırma da propolisn yüksek antimikrobiyal olduğunu göstermiştir. Propolisin MRSA da dahil olmak üzere 21 tür bakteri üzerinde, 9 tür mantar üzerinde, Giardia’nın da dahil olduğu 3 protozoa türü üzerinde ve Herpes ve Influenza’nın da dahil olduğu geniş yelpazeli virüsler üzerinde inhibitör etkisi bulunmuştur.Bunların dışında ayrıca propolisin geniş ölçüde tedavi edici özellikleri vardır. Bu özellikler arasında antikanser etki, antioksidan etkis, yara kapama ve doku tamir etkileri, sindirim sistemi etkileri, deri enfeksiyonları etkisi, anti,-inflamatory etki, anastezik etki, bağışıklık sistemi etkileri, kalp-damar sistemi etkileri ve diş sağlığı etkisidir.Propolis içerisindeki flavanoid seviyesinin yüksek olmasından dolayı, bu ürün insanlarda oksijen radikallerine karşı yakalayıcı olarak görev görür. Ayrıca ilginç olarak vitamin C’nin okside olarak zarar görmesini engeller.Klinik çalışmalar propolisn bronşit ve benzeri rahatsızlıkların, influenza ve herpes, deri mantarları, diş ve diş eti rahatsızlıklarında, ülser, yanık ve abselerde, kulak enfeksiyonlarında, giardi ve kolitde, vajinal ve servikal rahatsızlıklarda etkili olduğunu göstermiştir.
Propolis ve propolisli ürünlerin kontaminasyon ve kısa raf ömürlülüğü gibi problemleri olmamaktadır. Bu durum propolisin antioksidan ve antimikrobiyal özelliklerinden dolayıdır.)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler arkadaşlar bu akşam ufak bi operasyon yapıp bileziği alacam inşallah gelişmelerden haberdar ederim

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Arkadaşlar bileziği dün çıkarabildim ilk başta kestiğim yerin tam karşısından kesmeye çalıştım fakat olmadı makası şişlikten dolayı oturtamadım bileziğe sonra elimdeki boştaki bilezilkler üzerinde deneme yaptım
Bilezik kesme makası olan arkadaşlar bilir iki tarafında bileziğe oturması için sivri tutucu var bi tarafıyla bileziğin kestiğim tarafını tuttum ve makasın diğer sivri ucuda bileziğe girdiği için iyice kavradı diğer tarafınıda karga burun yardımıyla kesilen 2. tarafa oturttum makasın tuttuğu tarafı çektirerek en sonunda açabildim bileziği ilk aşamayı atlatmış olduk şu an ilaç tedavisi uyguluyorum İnşallah Düzelecek .
Tedavi için ayrıca önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim Herkese teşekkürler

E

elaziz2316

Guest
    Çok çok geçmiş olsun. Bileziği çıkartabilmen çok iyi olmuş. İnşallah tez zamanda sağlığına kavuşur ve bol bol yavru alırsın.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ GEÇMİŞ OLSUN SOĞANI ATEŞTE PİŞİREREK KUŞUN DAYANACAĞI ŞEKLE GELİNCE İLTİHAPLI ŞİŞLİĞE KOY O İLTİHABI ÇEKECEKTİR SONRA İŞLEM YAPABİLİRSİN İLTİHAP GÖRÜNÜYORSA DEZENFEKTE BİR ŞIRINGAYLA İLTİHABI ÇEKEBİLİR SİN SONRA  KANTARON YAĞI İLE BUTUN MERHEMLERİ SOLLAYARAK ÇOK KISA ZAMANDA İYİLEŞECEKTİR SLM

murat_denizli

Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
tokel
kanaryamın ayağındaki bilezik sıkışmış ve apse yapmıştı.bilezik kesme makasım yoktu.bileziğin olduğu yere zeytinyağı sürerek bileziği apseli yerden yukaıya dizine doğru çıkardım.yaralı yere 3-4 gün bepanten ardından da neoteramisin merhem uyguladım.ayağı şu an eskisinden de iyi.herhangi bir iz kalmadı.hatta bilezik de duruyor.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur kuşunuz