Günay DÖNMEZ Bey DEMİŞ Kİ
Hastalık riski konusunda hatta salma üretimin bazı avantajları var. Kendi tecrubelerimden bahsetmek isteri ben kafes kuşları için üretilen yabancı marka ilaçlar kullanıyorum, bunlar oldukça pahalı. 50 çift kafes için 5 litre ilaç solusyon hazırlamam gerekiyor...50 suluk doldurabiliyorum.
Ek olarak tavsiyem, nasılsa bu işe para, emek ve zaman yatırımı yapacaksınız, bari yapmışken biraz rabet gören ve para eden kuş alıp yapın...mesela ingiliz kırığı yaparsanız her ürettiğiniz kuşu satarsınız. Nasılsa bakımı, yemi, vitamini, suyu, ilacı vs diğer ırklarla ayni...üretmişken revaçta olan kuşlardan üretin. Kuş fiyatları malum, 15 liraya bile kuşları zor satıyoruz, ama 15 liraya ingiliz kırığı satarsanız üretimhanenizin kapısında alıcılar kuyruğa girerler, toptancılar kafası gözü kuyruğu kanadı yerinde olan her iri kuşu 15 liradan havada karada kaparlar, hele bir de renkli kuşlar ağırlıklı ise hiç kaçırmazlar...bilmem anlatabildimmi
DEMİŞSİNİZ.
.
Acaba bu kullandığınız solüsyon nedir? Nereden temin ediyorsunuz.
Mahsuru yoksa belirtebilirmisiniz?
Birde İngiliz kırığı nasıl oluyor İngiliz Kuşu yerli ilemi kırıyorlar. Onu pek anlayamadım. Neyin kırmasıdır.
İri erkek kuşlar (jumbo, jumbo kırığı gibi) daha küçük kuşlarla kırıldımı mı İngiliz oluyor acaba?
Birde birlikten kuvvet doğar demişler. Acaba Taban fiyattan kuşları toplayıp satan kişiler varmı?
Nasıl köylerde koyun toplamaya gidiyorlar onun gibi yani.
Birde dışarıdan Pakistan kuşu geliyor minik. Acaba o kuşların maledilişleri nedir?
İthalat yapılana kadar ülkemizde üretilip rekabet edilmesi mümkün değilmi?
Örnek veriyorum, kafadan atıyorum. Pakistan kuşu tanesi 10 milyona malediliyorsa. Yeri olan 10 milyona pakistan maledemezmi. Çünkü sanırım bu kuşlar ufak olmasına rağmen daha çok ürüyor. Bu da maliyeti düşürmezmi?