bilgi kirliliğini düzeltelim

zelyot0

Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Tuna
Sitedeki bazı kişiler diyor ki yuvalığa kum koyma bazılarıda koy birşey olmaz diyor bir bilgi kirliğliği oluştu.

Benim yuvalığımda kum var kuşçu verdi yuvalığa dök diye birde mineralliymiş öyle dedi.Bende döktüm yuvalığa daha kuşum yumurtlamadı ama

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Kemal abicim verdiğin cevağlara hastayım senin :)

Kesinlikle kum koyulmaz . mümkünse ve bulabilirsen ne çok kalın nede çok ince çam talaşı koyarsanız güzel olur.

zelyot0

Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Tuna
Habil TANTA' Alıntı:
Kemal abicim verdiğin cevağlara hastayım senin :)

Kesinlikle kum koyulmaz . mümkünse ve bulabilirsen ne çok kalın nede çok ince çam talaşı koyarsanız güzel olur.
peki kuma mineralli falan dedi adam.Birde kumu ne yapıcaz?

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
kum minarelliyse bir yemleğe koy yesinler besinleri öğütmede yardımcı olur. kumu kaldır kemal abi son sözü söylemiş zaten :)

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
HASAN KARDEŞ SEN OKUMU YEMLİĞE KOY İNCE İSE KALINSA BENİM YAPTIĞIM GİBİ KARDEŞ BU KUMUN ÇİMENTOSUNU VERMEYİ UNUTTUNMU DE GERİ VER MİNERALE KUŞLARIMIZIN ŞİDDETLE İHTİYACI KAÇINILMAZ YALNIZ YUMURTA ALTINA ASLA O SAHIS UYUSUN DİYE BEŞİK SALLAR OLMASIN GİTSİN GELSİN DİYE BİZDE KARINCA KARARINCA UYANSIN DİYE SALLARIZ SEN BİLİRSİN HASANIM KAFAN KARIŞMASIN TARLA SENİN İSTER ÇAPALA İSTER TIRMIK ÇEK KONUŞYURDUNUZ YİNE BENİ HAKLARINIZI HELAL EDİN SİZLERİ SEVİYORUM ARZULAR ŞELALE

zelyot0

Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
Tuna
Kemal AKBULUT' Alıntı:
HASAN KARDEŞ SEN OKUMU YEMLİĞE KOY İNCE İSE KALINSA BENİM YAPTIĞIM GİBİ KARDEŞ BU KUMUN ÇİMENTOSUNU VERMEYİ UNUTTUNMU DE GERİ VER MİNERALE KUŞLARIMIZIN ŞİDDETLE İHTİYACI KAÇINILMAZ YALNIZ YUMURTA ALTINA ASLA O SAHIS UYUSUN DİYE BEŞİK SALLAR OLMASIN GİTSİN GELSİN DİYE BİZDE KARINCA KARARINCA UYANSIN DİYE SALLARIZ SEN BİLİRSİN HASANIM KAFAN KARIŞMASIN TARLA SENİN İSTER ÇAPALA İSTER TIRMIK ÇEK KONUŞYURDUNUZ YİNE BENİ HAKLARINIZI HELAL EDİN SİZLERİ SEVİYORUM ARZULAR ŞELALE
eyvallah abi mineralli kum abi ince kum yemliğe koyayım o zaman ben onu senin dediğin gibi  yapayım

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kemal AKBULUT' Alıntı:
abi süpersin :)

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
ince çam talaşının yerini kolay kolay bişey tutmaz çam talaşı en iyisidir aşırı toz hali olmaısna gerek yok irilicede olabilir.

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
Toz halinde talaş koymayın kalın hamster talaşları var çam aromalı onları tercih edebilirsin.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Her kümesin kendine göre dogruları vardır...Ben talaş kullanıyorum.Çogunluk ne kullanıyorsa veya tavsiye ediyorsa onu dene ve sonuç olarakta kararı kendin ver... ;)

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
Soğutmasının yanısıra kumu yiyorlar. Yavrularda yiyecek bir süre sonra mama kabındaki kum gibide steril olmuyor. Ciddi hastalıklara gebe bırakırsınız yavruları. Kum kesinlikle önermiyorum.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Valla ben kendimi bildim bileli kum kullanıyorum.Önce en ince sıva kumundan alıp güzelce eliyorum.Sonra bir güzel yıkayıp kurutuyorum.Her yuvalığın altına yaklaşık bir parmak yada bir buçuk parmak kalınlığında seriyorum.Yavrular çıktığında sürekli kontrol ettiğimden pis kumu spatulayla atıyorum.Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım.