Bill hakkında birkaç sorum var (Fotoğraflarla beraber)

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
İyi sabahlar herkese  alkisd Ufaklığı mısır çarşısından aldım. Yolum Eminönü taraflarına düşmüştü ve uzun zamandır aklımda olan birşeyi gerçekleştirmiş bulundum. Biliyorum pek sağlıklı değil ama olsun. Oradan birisinin hayatını güzelleştirdim diyelim. İlk zamanlar hafif yabaniydi aynı ben ahahahaha ama sonradan bize alıştı. Koltuktan ben odadan çıkarken bağırıyor ve uçarak elime konuyor. Kafaya konuyor ama nedense atıyorum bacağımda falan durmuyor. Garibim galiba baya alışmış tünek üstünde durmaya. Çünkü elime aldığımdada parmağımı tünek olarak kullanıyor

Öncelikle Bill adını verdim ama cinsiyetinden emin değilim ve yaşındanda. Aldığım yerde 3-5 aylık demişlerdi. Aldığımda aşırı küçüktü boyu. Belkide vitaminsiz kalmıştır. Gözleri tamamen siyah değil. İlk aldığımda beyaz kısım çokk az belli oluyordu. 2 ay geçti ve beyaz kısım dikkatlice bakıldığında görülüyor şimdi. Varsa yaş tahminlerinizi alıcam. Ayriyetten sağ gözünün üstünde kabuğumsu birşey çıktı. Büyüyüp düşmüştü tahmin ettiğim gibi. Herhangi bir ilaç kullanmadım sadece çok çeşit yem aldım. Darı, karışık vitaminli yem, ballı kraker, kum vs. :D ve birde canı sıkılınca sallansın diye el yapımı salıncak ahahahaha Gözünde çıkan şey tam olarak düşmedi. Tekrarlar mı? Fotoğrafta pek belli olmuyor. Göz çevresinde herhangi bir problem yok. Ayrıca cinsiyeti ne? Ne zamandır oğlum diyorum ama cere kısmı öyle bir renk ki... Cinsiyetsiz mi diye şüphelenmiyorum değil. Ayrıca zavallıcık birkaç kez sulukta banyo yapmaya çalıştı. Hemen portable havuzunu koydum kafesine atladı içine ferahladı. Ama çok hoş rengi olmasına rağmen vücudundaki lekeler nasıl çıkar? Nasıl parlatabilirim? Muhabbeti elime alıp bakmayı hiç sevmiyorum ve alamamda çünkü henüz o kadar güvenmiyor bana. Birde sürekliii bir şeyleri ısırıp test ediyor. Parmaklarım özellikle. Acıtmıyor çoğu zaman ve acıtmasıda bir hiç ahhahaha ayrıca yalıyor. Diliyle tadıyor herşeyi. Koltuğu, yastıkları... Yeter ki yenilebilecek kadar lezzetli gözüksün gözüne  :D Çok saolun şimdiden cevaplar için
http://picpaste.com/pics/IMG_5372-pVGDpxZA.1479272756.JPG
http://picpaste.com/pics/IMG_5375-MjuNYan1.1479272748.JPG
http://picpaste.com/pics/IMG_5378-bqaKzRDf.1479272734.JPG

LEPRAKORN

Site Moderatörü
Adı
ONUR
Soyadı
TATAROĞLU
Kusunuz 6 aydan büyük 1 yaşından küçük damızlık dişi bir kuş gaga kenarindakiler mantar acil bir mantar kremi alıp kulak çopuyle sürmeli onları yok etmelisiniz kafesini güzel dezenfekte edin yemlik mamalik tünek onlarin hijyenini sağlayın kafesinde kuşu rahatsız hissettirecek ayna salıncak çan gibi şeyleri kafese takmayin ballı kraker yem gibi şeyler de hep kimyasal icerir kusunuza yedirmeyin

YasinA95

Yeni Üyemiz
Adı
Yasin
Soyadı
A
Bir daha almıycam ballı kraker. Birşey hep gözüme sakıncalı gelmişti zaten. Ayrıca babam ve annem mantar kremi alıp sürmüşlerdi bile sonra ben birşey yok diye engel oldum. Ama şüpheliydim haklı olduklarına :/ Kafesini ciddi anlamda aşırı temiz tutuyorum. Zaten o konuda aşırı dikkatliyimdir. Okb var. Tanısını ben koydum ama çokta zor değil zaten. Siz düşünün artık ahahahahahaha İlk geldiğinde tek sorunu hafif kirli olmasıydı. O kadar. Mantar problemi sonradan başladı. Kafesine koymadan önce kafesi banyo jeli köpüğüyle yıkayıp duruladım. Yarım saatimi almıştı ve ızgara var. Dışkısının biriktiği yerin üstünede gazete koyuyorum değiştirmesi kolay olsun diye. Ama neden bu problem şimdi? Moralim bozuldu :/ Tek sorunu mantar. Bu arada gözünde düşen şeyde mantardı o zaman. Çünkü okuduğum İng.ce konuda göz kapakları üzerindede çıkabilir yazıyor. Onun dışında gayet canlı. Herşeyi normal. Ve bu bi ara odada gezinirken dışkısıyla oynuyordu hatta bir iki kez yedi engelleyemedim. Baya denedi. Sert tepki gösterdiğim halde devam etti. Kafesindeki tünekler ve salıncağı ağaçtan