Bin Ladin'in Piyasalara Etkisi

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Bin Ladin'in Piyasalara Etkisi
Terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi uluslararası piyasalarda da olumlu tepkilere yol açtı.

Yeni Civic HB’nin navigasyonuyla tüm yolculuklarınız kolay, güvenli ve eğlenceli.
Terör örgütü El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesi uluslararası piyasalarda da olumlu tepkilere yol açtı. ABD doları toparlandı, borsalar değer kazandı, petrol fiyatı geriledi ve gümüşün ons fiyatı yüzde 13 kadar değer kaybetti.

Bin Ladin'in öldürülmesi piyasalarda riskin azaldığı algısı yaratırken, ABD'nin altı önemli ticari ortağının paralarının karşısında doların performansını ölçen Dolar Endeksi yüzde 0, 3 değer kazanarak 72, 933'den 73, 159 puana yükseldi. Geçen hafta New York'ta 81, 19 yenden işlem gören ABD doları bugün 81, 54 yene yükseldi.

MSCI dünya endeksi yüzde 0, 2 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi de yüzde 0, 7 değer kazandı. Böylece MSCI Asya Pasifik Endeksi 19 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeden kapandı. Japon yeni 16 önemli para biriminin 15'i karşısında geriledi. Japonya'da Tokyo Borsasının temel göstergesi Nikkei 225 Endeksi yüzde 1, 57 (154, 46 puan) artarak 10. 004, 20 puandan kapandı. Endeks Mart ayından bu yana ilk kez 10 bin puanı aşmış oldu.

Vadeli işlemlerde New York Borsası'nda Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0, 6 ve Dow Jones sanayi endeksi yüzde 0, 6 değer kazandı.

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ döviz piyasası yöneticisi Kuniyuki Hirai, "Bu ABD için iyi haber ve bu dolara alımlar olacağı anlamına geliyor. Bu ABD'nin askeri harcama yükünü azaltabilir ve Obama operasyonunun doğru olduğunu kanıtlıyor" dedi.

Filipinler merkezli Banco de Oro Unibank'dan piyasa analisti Jonathan Raveals da, "Bu terörizm karşı kampanyada olumlu bir gelişme. Son 10 yıldır Bin Ladin'in varlığı küresel istikrar için ciddi tehdit oluşturuyordu" diye konuştu.

-PETROL VE GÜMÜŞ-

Bu arada ABD ham petrolünün varil fiyatı haziran ayı teslimi yüzde 1, 6 oranında değer kaybıyla 112, 11 dolara kadar geriledi. Gün içindeki işlemlerde ABD ham petrolünün varil fiyatı haziran ayı teslimi 1, 56 Dolar düşerek 112, 37 dolardan işlem görmeye başladı. Geçen hafta içinde 114, 18 dolarla Eylül 2008'den bu yana en yüksek değerine ulaşan ABD ham petrolünün varil fiyatı geçen hafta cuma günü 113, 93 dolardan kapanmıştı.

Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı haziran ayı teslimi de 1, 43 Dolar azalışla 124, 46 Dolar oldu.

Gümüşün ons fiyatı da yüzde 13 kadar değer kaybetti. Gümüşün ons fiyatı 42, 20 dolara kadar geriledikten sonra 44, 58 dolardan işlem görmeye başladı. Altının ons fiyatı da 1. 577, 57 dolarla yeni bir rekor kırdıktan sonra yüzde 0, 3 gerileyerek 1. 558, 38 dolardan satılmaya başladı.

Emtia piyasası uzmanları, "petrol ya da altın piyasalarındaki herhangi bir rahatlamanın kısa ömürlü" olduğunu düşünüyorlar.

Uzmanlar, "El Kaide'nin desteklediği jeopolitik riskle ilgili olarak muhtemelen düşünmeden gösterilen ve psikolojik bir tepki olduğunu, bu tepkinin ne kadar süreceğinin görülmesi gerektiği" yorumunu yaptı.

Avustralya merkezli yatırım şirketi Fat Prophets'den David Lennox, "Bu tür haberlere doğası gereği emtia piyasalarında her zaman tepki olur. Piyasalar her zaman hızlı tepki verir ve bu vakada terörizmin babası olarak görülen biri söz konusu. Bana göre petrol ya da altın piyasalarında görebileceğimiz herhangi bir rahatlama kısa vadeli. Uzun vadeli etkisi önemli olmayacak" dedi. - LONDRA (Anadolu Ajansı) 02.05.2011 12:50[2694896]

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
bin ladin öleli 5 sene oluyor
şimdi ise BOP un diğer aşamasındalar yani büyük ayaklanmadalar ve büyük bölünme evrsindeler bu aşamayı bozacak el kaide hamas gibi oluşumları kendi içerisinde taht kavgasına sürüklemek için şimdi ölmüş gibi gösteriliyor eğer bundan 5 sene kesin olarak öldü denilseydi şu zamana kadar çoktan daha güçlü bi oluşum dururdu karşılarında oyun içinde oyun...

serkan bey emin olun apoyu getiren özel harekatcılardan biride ben olsaydım bende öldürmezdim biraz olaylara duygusal bakmamak lazım.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
SEN NESİN YADA  KİMSİN  30000  BİN KARDEŞİMİZİN VE BEBEK KATİLİNİN NESİNE  NE MANTIKLA  YADA  NEYİM SAVUNUCUSU  OLARAK DUYGUSAL YAKLAŞMAMAK LAZIM DİYORSUN ARKADAŞIM  SEN HANGİ ZİHNİYETE SAHİPSİN  AÇIK OL....BENDE  O  ÖZEL HAREKET TİMLERİNİN  İÇERSİNDE  OLSAYDIM  UCAKTAN ATARDIM  O  KÖPEĞİ  DEĞİL KURŞUN SIKMAK  ÇÜNKÜ O KÖPEĞİN  KUŞUN KADAR  DEĞERİ  YOK...BİDE  ŞU SOYİSMİN GİBİ OL.......YOKSA  BU  PORTAMDA  VATAN HAİNLERİNE  VE ONLARA  YANDAŞLIK  YAPANLARA  FİKİR DAHİ OLSA YER  YOKTUR  YANLIŞIM VARSA  DÜZELTİN YOKSA BEN  Mİ  YANLIŞ ANLADIM ÖMER İN  SON YAZDIĞI CÜMLEYİ      serkan bey emin olun apoyu getiren özel harekatcılardan biride ben olsaydım bende öldürmezdim biraz olaylara duygusal bakmamak lazım                 
Ömer ADAM' Alıntı:
bin ladin öleli 5 sene oluyor
şimdi ise BOP un diğer aşamasındalar yani büyük ayaklanmadalar ve büyük bölünme evrsindeler bu aşamayı bozacak el kaide hamas gibi oluşumları kendi içerisinde taht kavgasına sürüklemek için şimdi ölmüş gibi gösteriliyor eğer bundan 5 sene kesin olarak öldü denilseydi şu zamana kadar çoktan daha güçlü bi oluşum dururdu karşılarında oyun içinde oyun...

serkan bey emin olun apoyu getiren özel harekatcılardan biride ben olsaydım bende öldürmezdim biraz olaylara duygusal bakmamak lazım.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
karahanuzun' Alıntı:
SEN NESİN YADA  KİMSİN  30000  BİN KARDEŞİMİZİN VE BEBEK KATİLİNİN NESİNE  NE MANTIKLA  YADA  NEYİM SAVUNUCUSU  OLARAK DUYGUSAL YAKLAŞMAMAK LAZIM DİYORSUN ARKADAŞIM  SEN HANGİ ZİHNİYETE SAHİPSİN  AÇIK OL....BENDE  O  ÖZEL HAREKET TİMLERİNİN  İÇERSİNDE  OLSAYDIM  UCAKTAN ATARDIM  O  KÖPEĞİ  DEĞİL KURŞUN SIKMAK  ÇÜNKÜ O KÖPEĞİN  KUŞUN KADAR  DEĞERİ  YOK...BİDE  ŞU SOYİSMİN GİBİ OL.......YOKSA  BU  PORTAMDA  VATAN HAİNLERİNE  VE ONLARA  YANDAŞLIK  YAPANLARA  FİKİR DAHİ OLSA YER  YOKTUR  YANLIŞIM VARSA  DÜZELTİN YOKSA BEN  Mİ  YANLIŞ ANLADIM ÖMER İN  SON YAZDIĞI CÜMLEYİ      serkan bey emin olun apoyu getiren özel harekatcılardan biride ben olsaydım bende öldürmezdim biraz olaylara duygusal bakmamak lazım               

ben, senin kimliğini sorgulayabileceğin birisi değilim ama hassasiyetini vatan sevgine veriyor ve bi şey demiyorum o vatan haini sözünüde sana iade etmiyorum çünki nasıl duygularla yazdığını biliyorum

meseleyi açıklayım ama hepsini okumakla mükellefsin;

apo içeride olduğu için pkk içerisinde sürekli yönetime geçme kavgaları yapıldı bir taraftan apo itinin ailesi , bir taraftan barzani-talabani kollektifi ,  bir taraftan karayılan, bir tarfatan ermenistan ,isviçre, almanya, italaya, fransa başta olmak üzere avrupanın bütün ülkeleri  gibi bir sürü gerçek ve tüzel kişilikler bu örgütte söz sahibi olmak istedi ve örgüt paramparça bi sürece girdi asıl istenilende buydu çünki apo yaşadığı için asla tam anlamı ile örgüte hükmetme söz konusu olmadı sana en yakındakini söyleyim 2 ay önce pkk kendi içerisinde infaz yaptı sebebi ise yine aynı sebep örgüt içi taht kavgaları arasındaki taraf çatışması yüzünden ve bunun gibi bir sürü olay oldu en büyükleride kandilin daha fazla güçlenmemesi için pkk içerisindeki zıt guruplar kendi para kaynaklarını ihbar etti milyonlarca dolar ve tonlarca esrar eroin sene 2007 ,  ve sene 2001 kuzey ıraktan geçerek türkiyedeki sınır karakollarına baskın düzenlemek isteyen örgüt üyeleri kandilin kendine ait olduğunu benden izinsiz kimse buradan geçemez diyen karayılan tarafından kendisini lider kabul etmediği için tam 138 pkklı yı öldürdü. Emin ol sana daha aponun öldürülmemesinin etkilerini yazacağım bilgilerimden bi 50 sayfadaha yazabilirim ve ;

Apo öldürülseydi ne olurdu :
örgüt yeni liderini seçer 5-6 yıllık uyku dönemi hiç yaşanmaz ve bu gün olanlardan daha kötü şeyler olurdu.bunada emin ol

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
mükellefliğimin gereğini yerine getirdim bence siz fazla politik düşünüyorsunuz ........sizce Osmanlı  neden  yıkıldı  ben kendi görüşümü belirteyim mi  eğer  bir topluğuğa ne kadar  çok hak verirsen ver  daha fazlasını  isteyecektir  ve git gide istekleri artacaktır  Osman lıda azınlıklara kapitülasyonları fazla tanıdığından  dolayı devrildi....(ermeni  yahudilere ve diğerleri azınlıklara karşı) günümüzde aynı  nitekim suriye libya ve  sıra  TÜRKİYEM de ama  biz  bunlara  müsade etmeyeceğiz....eğer  apo  köpeği yakalandığı gibi gebertilseydi  bu soysuz köpekler bu derece azmayacaklardı.........ve  farkındaysanız en son isviçre kürtleri sınır  dışı etmeye  başladı neden  ve kim  ne  şekilde  üstüne alınırsa alınsın umrumda değil  eğer  bir  toplumun  yüzde  85  i bölücüyse  yüzde  15  nin  tarafsız  oluşu  o  toplumun bölücü olduğunu  ve  ellerine  imkan geçtiğinde  o  yüzde  15  ini  en az  yüzde  10  nu  yüzde  85  lik kısmına katılacaktır  bu  bir  sayısal gerçek ve değerdir....yani dediğim gibi  direk gebertselerdi  98  de şimdi  habur rezalati  vekil tokatlama maramara üniverstesindeki, gibi  pkk  lı  yandaşlar kimlik  kontrolü yapamayacaklardı  polislerde  tutarsız kalmayacaktı..eğer  millet  ve  hükümet  olarak  gerekli yasaları  millet  olarakta gerekli hassasiyet gösterseydik  bugun bu  yaşananların hiç biri  olmacaktı  bunada  siz emin  olabilirsiniz....ama  maalesef  hükümet saten  onlardan  yana  millet saten çoktan hain olmuş kömür ve makarnaya satar olmuş düşüncelerini  normaldir  bu  yaşanan  ve yaşayacaklarımız  bende  size  şunu  söyleyeyim  bugun  kırgızistanda  olduğu  gibi  fazla  sürmez  TÜRKİYE  de de  ayaklanma  olur  ama  kimse  bu sefer  durduramaz  diğerlerini  durdurduğu gibi  ve  geçmişte nasıl bir kurtuluş savası mücadelesi verdiysek bugun  gene  bir  kurtuluş savaşı mücedelesi  vereceğiz nemalananlar da  olmacayk değil  korku ve çıkarcı düşünenler bu savastan elbetteki nemalanacakdır lakin onlarda  ahirette hesap vercekler.....ben ve  benim gibiler  ne  apo köpeği  nede  onun düşüncesine sahip çakllardan korkarlar  ve  dünde  olduğu  gibi  gelecektede bizler  birer  nefer  ve  ALLAH kısmet ederse  şehit  olacağız  ama  beni en  çok üzende  bugun  olduğu gibi  yarında milletin gene  odun ve  kömüre kendi karakterlerini ve  vatanın geleceğini satmalarıdır....olsun  gene vatan sağolsun elbette  benim gibi  ön kuzular ve  bozkurtlar  ebedi  vardı  ve  var  olacaklardır.....neticede  ALLAH  TÜRKÜ KORUSUN  VE  YÜCELTSİN...............................................SON OLARAK  SİZ  VE  FAZLA  POLİTİK DÜŞÜNÜYORSUNUZ.......SURC-U LİSAN EYLEDİYSEMDE MAĞDUR VE MAKBUL GÖRÜN.....DELİSİ OLAN HERGÜN  ÖLÜSÜ  OLAN  BİR  GÜN AĞLAR...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
karahanuzun' Alıntı:
mükellefliğimin gereğini yerine getirdim bence siz fazla politik düşünüyorsunuz ........sizce Osmanlı  neden  yıkıldı  ben kendi görüşümü belirteyim mi  eğer  bir topluğuğa ne kadar  çok hak verirsen ver  daha fazlasını  isteyecektir  ve git gide istekleri artacaktır  Osman lıda azınlıklara kapitülasyonları fazla tanıdığından  dolayı devrildi....(ermeni  yahudilere ve diğerleri azınlıklara karşı) günümüzde aynı  nitekim suriye libya ve  sıra  TÜRKİYEM de ama  biz  bunlara  müsade etmeyeceğiz....eğer  apo  köpeği yakalandığı gibi gebertilseydi  bu soysuz köpekler bu derece azmayacaklardı.........ve  farkındaysanız en son isviçre kürtleri sınır  dışı etmeye  başladı neden  ve kim  ne  şekilde  üstüne alınırsa alınsın umrumda değil  eğer  bir  toplumun  yüzde  85  i bölücüyse  yüzde  15  nin  tarafsız  oluşu  o  toplumun bölücü olduğunu  ve  ellerine  imkan geçtiğinde  o  yüzde  15  ini  en az  yüzde  10  nu  yüzde  85  lik kısmına katılacaktır  bu  bir  sayısal gerçek ve değerdir....yani dediğim gibi  direk gebertselerdi  98  de şimdi  habur rezalati  vekil tokatlama maramara üniverstesindeki, gibi  pkk  lı  yandaşlar kimlik  kontrolü yapamayacaklardı  polislerde  tutarsız kalmayacaktı..eğer  millet  ve  hükümet  olarak  gerekli yasaları  millet  olarakta gerekli hassasiyet gösterseydik  bugun bu  yaşananların hiç biri  olmacaktı  bunada  siz emin  olabilirsiniz....ama  maalesef  hükümet saten  onlardan  yana  millet saten çoktan hain olmuş kömür ve makarnaya satar olmuş düşüncelerini  normaldir  bu  yaşanan  ve yaşayacaklarımız  bende  size  şunu  söyleyeyim  bugun  kırgızistanda  olduğu  gibi  fazla  sürmez  TÜRKİYE  de de  ayaklanma  olur  ama  kimse  bu sefer  durduramaz  diğerlerini  durdurduğu gibi  ve  geçmişte nasıl bir kurtuluş savası mücadelesi verdiysek bugun  gene  bir  kurtuluş savaşı mücedelesi  vereceğiz nemalananlar da  olmacayk değil  korku ve çıkarcı düşünenler bu savastan elbetteki nemalanacakdır lakin onlarda  ahirette hesap vercekler.....ben ve  benim gibiler  ne  apo köpeği  nede  onun düşüncesine sahip çakllardan korkarlar  ve  dünde  olduğu  gibi  gelecektede bizler  birer  nefer  ve  ALLAH kısmet ederse  şehit  olacağız  ama  beni en  çok üzende  bugun  olduğu gibi  yarında milletin gene  odun ve  kömüre kendi karakterlerini ve  vatanın geleceğini satmalarıdır....olsun  gene vatan sağolsun elbette  benim gibi  ön kuzular ve  bozkurtlar  ebedi  vardı  ve  var  olacaklardır.....neticede  ALLAH  TÜRKÜ KORUSUN  VE  YÜCELTSİN...............................................SON OLARAK  SİZ  VE  FAZLA  POLİTİK DÜŞÜNÜYORSUNUZ.......SURC-U LİSAN EYLEDİYSEMDE MAĞDUR VE MAKBUL GÖRÜN.....DELİSİ OLAN HERGÜN  ÖLÜSÜ  OLAN  BİR  GÜN AĞLAR...
size katılıyorum ama zaman o zaman değil osmanlıyı yıkan aşırı merhametidir bunuda biliyor ve her platformda dile getiriyorum ama şuda var yıl 1998 ülkenin hali ortada bazen istesenizde istemesenizde bazı şeyleri yapmak zorundasınız ve yapmalısınızda o sizin desiğiniz olay güçlü devlet ile olur, düşünen halk ile olur o zamanlar devlet borç batağında halk 3 kuruş paraya muhtaç asker desen bi ayrımın eşiğinde asker polis ayrımından bahsediyorum takdir edersinizki bozkurtların yani polis özel harektacılarının üzeri çizilmiş o drumda yapılabilecek en uygun davranış bu idi bugünü değil 98 i düşünün ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız yeni komando birlikleri yani mobilize birlikler kuruluyor savunma sanayii hiç olmadığı kadar genişliyor artık yapamadığımız şey yok bunlarda o sizin bahsettiğiniz savaşın yakınlığını gösteriyor Allah tan dileğim kanımız akacaksa senin gibi sizin gibi insanlarla beraber akmasıdır kardeşim.
aslında ikimizde aynı şeyi savunuyoruz ama gidişat yolumuzda çok ince bi ayrıntı var

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
seçimi  iyi  yapmalı  istişareyi uzun  tutmalıyız.....ve  sanmasınlarki bu  düşünceye  sahip  olanlar  bozkurtlar uykuya daldı    bozkurtlar istişaraye çekildi.....

+1..........................999  aslında ikimizde aynı şeyi savunuyoruz ama gidişat yolumuzda çok ince bi ayrıntı var