Bir çift kuşla yavru almayı başaran arkadaşlar...

shartz

Takipçi Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
BOZDOĞAN
merhaba arkadaşlar. malum muhabbet kuşları kalabalık ortamları severler. diğer kuşların sesleri, hareketleri bütün kuşları hareketlendirir.evinde bir çift muhabbet besleyene nazaran birden fazla çift besleyen arkadaşlarımın yavru alma konusunda daha şanslılar.evinde bir çift muhabbet besleyip de yavru alan arkadaşlar var mı? Varsa yavru alabilmek için neler yapıyorlar?(bakım, besleme, vs.)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
sizinde bahsettiğiniz gibi muhabbetlerde sürü psikolojisi mevcut kuş sayısı fazla kuşlar daha çok neşeleniyor strese girmiyorlar tek beslenen çiftler gibi ama buda tek beslenen çiftler üremez diye bişey yok ilk başladığımda bende tek çiftten yavru almıştım şimdi koloni yaptık gerçi :)
bide şunu hatırlatayım eğer yavru almak istiyorsanız sağlam skuşlara sahip olmanız gerekiyor kan sağlma oldumu iyi bir bakımla gerisi gelir

cihad çiçek

Uzman Üyemiz
Adı
Cihad
Soyadı
Çiçek
Bu biraz şans işi bence bende ilk kuş sevdasına bi takımla başladım ve o takımdan yaklaşık 20 takıma çıktım hepsi kardeşlerdi damızlıgın kalitesine baglı bence bazı çiftler yerini sevmez eşini sevmez ömür boyuda yavru vermez her kuş yavru verecek diye bi kaydede yok nasip kısmet ama tabiki çoklu ortamda yavru almak daha kolaydır

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
Bu biraz şans işi bence bende ilk kuş sevdasına bi takımla başladım ve o takımdan yaklaşık 20 takıma çıktım hepsi kardeşlerdi damızlıgın kalitesine baglı bence bazı çiftler yerini sevmez eşini sevmez ömür boyuda yavru vermez her kuş yavru verecek diye bi kaydede yok nasip kısmet ama tabiki çoklu ortamda yavru almak daha kolaydır

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
yıllar önce tek bi çiftim vardı bir senden fazla beklemiştim  ama yumurtlamamıştı, yanına bi çift daha aldığımda her iki çiftim de çok kısa sürede çiftleşip yumurtlamıştı...

ONUR YILDIZ

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
YILDIZ
Tek çiftim vardı yerli 2 kuluçka geçirdiler eşe attıktan sonra yaklaşık 9 ay bekledim şu anda 3. kuluçkaları tamamlanmak üzere 3. kuluçkadan hemen önce 1 çift daha aldım etkisi oldumu olmadımı bilmiyorum yeni aldığım takımda şu anda kuluçkada onlar için 2 ay bekledim. Beslenme bakım ise sitede yazan standart mama yem vitamin vs. gerisi kuşlara kalmış ama 1 kez çiftleşen kuş bir daha sıkıntı çıkarmadan çiftleşiyor bence.

cacık38

Takipçi Üyemiz
Adı
HALİT
Soyadı
CEVİZ
benim amcaoğlunun 1 çift hiç durmdan yavru yumurtaaa sıkıntı yokkk :D  alkisd alkisd alkisd alkisd
YETERKİ KUŞLAR İYİ OLSUN. BAKIM BESLENME KOŞULLAR SAĞLANDIINDA HER TÜRLÜÜÜ.