Bir haftalık yumurtalar ölüyor:S

genc28

Yeni Üyemiz
Adı
Serdar
Soyadı
GENÇ
Merhaba arkadaşlar;

Benim çiftlerimden birisi 3 kez peş peşe kuluçkaya yattı. 3 seferde 5 yumurta yaptı ve yumurtaların herbiri doluydu. Fakat ymurtalar 1 haftayı geçince yavrular hep yumurta içerisinde öldü, yumurtalar çöktü karardı. Bu neden olabilir. Saygılarımla.

aykutsüzer

Uzman Üyemiz
Adı
aykut
Soyadı
süzer
selamlar
muhtemelen dişi yeterince yumurtaları ısıtamamış olabilir.
düzenli yatmıyor olabilir.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Isı ve bağıl nem..
    Embriyoların sağlıklı gelişmleri için son derece önemlidir. Ortam şartlarınızı yeniden kontrol etmenizi öneririm..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Embriyo gelişiminde Isı ve nem oranı çok önemli.

E

elaziz2316

Guest
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Isı ve bağıl nem..
    Embriyoların sağlıklı gelişmleri için son derece önemlidir. Ortam şartlarınızı yeniden kontrol etmenizi öneririm..
    +1

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
genetık olarak kuşlarda sorun olması mümkünmüdür peki*

seanpaul24

Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
Kürüm
Kerim YAPAR' Alıntı:
genetık olarak kuşlarda sorun olması mümkünmüdür peki*
Benim başıma gelen bir olayı anlatayım. Bundan bir kaç yıl önce hobihanem varken( Bir kaç yıldır yerim olmadığı için bırakmıştım) Alman bilezikli bir kuşta başıma gelmişti ( olay biraz daha farklıydı ama). O zamanlar almanca bilen bir arkadaşın yardımıyla bilezik sahibini bulup msj atmıştım oda kuşların ebeveyinlerininde aynı özelliğe sahip olduğunu ve çok şaşırdığını yazmıştı. Doğru veya yanlış bilemem ama aynı şartlar ve aynı besini tüketen kuşlardan bir çift sebepsiz yere arıza çıkarıyorsa illaki genetik olarak bir sıkıntısı vardır diye düşünüyorum. Aynı şartlar altında aynı besini tüketen kuşlarınızda sıkıntı yoksa sadece bu çift böyle davranıyorsa, son bir kez ortamı değiştirerek denemelisiniz. Aynı sorun yine oluyorsa istemesenizde mecburen dişiden umudunuzu kesersiniz.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
BENDE BİR ÇİFTİMDE KARŞILAŞMIŞTIM AMA BENİM DİŞİ BÜTÜN GÖGÜSÜNDEKİTÜYLERİ DÖKMÜŞTÜ BÜYÜK İHTİMALLE FAZLA ISITTIĞINDAN KAYNAKLANDI İKİNCÜ KULUÇKADA NORMALE DÖNDÜ İNŞALLAH SİZİN ÇİFTTE DÜZELECEKTİR ISI VE NEM ÖNEMLİ ÇÜNKÜ

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
arkadaşım bu dediklerimi yap inşallah bundan sonra bi sıkıntın olmaz öncelikle yuvayı çok sıcak yere koymayın yuvada bir iki ufak hava deliği olsun ondan sonra bulundugu ortamın en az 65 - 70 oranla nem olması lazım birde kuşlara kesinlikle vitamin ve mama takviyesi yap kuşların düzeldiğini göreceksin saygılarımla

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
arkadaşım bu dediklerimi yap inşallah bundan sonra bi sıkıntın olmaz öncelikle yuvayı çok sıcak yere koymayın yuvada bir iki ufak hava deliği olsun ondan sonra bulundugu ortamın en az 65 - 70 oranla nem olması lazım birde kuşlara kesinlikle vitamin ve mama takviyesi yap kuşların düzeldiğini göreceksin saygılarımla
kesinlikler çok  sıcak yere koyma yumurta içindeki sıvı fazla sıcaktan kuruyor ve embriyo içinde ölüyor 3 tane yavrum bu sebepten dolayı yumurtadan çıkmadan öldüler

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
Bu sorun bende devam etmekte,dıger kuşlarımda hıcbır sorun yokken en ıyı ,cok yatan kuşumda yumurtalar olu çıkıyor,dişide yumurtları yuavadan atıyo.yumurta içi ölüm gerçekleşiyor.Genetik bir rahatsızlık dıye dusnuyorum.Eş değişimine gideceğim.

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
bu kuşun iki adet yeni yumurtladığı yumurtayı alıp işaretleyerek yumurtların tamamına yakınını çıkarabilen diğer bir kuşun altına koyun. eğer aynı şekilde yumurta içi ölüm gerçekleşirse dişiden yumurtaya geçen bir hastalık söz konusu olabilir.bir de anne babanın dışkısı nasıl?