Bir insana yapılırmı bu ya ?

izzetarslan

Üyemiz
Adı
İZZET
Soyadı
ARSLAN
geçmiş olsun ALLAH beterinden korusun. belki sana gelebilecek bir bela başından def edilmiştir bundada bir hayır vardır

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
...ZAMAN  ZAMAN  ŞARTLAR  NE  KADAR  İYİ OLURSA  OLSUN  BÖYLE  ANİ  ÖLÜMLER YAŞLI BYADA  GENÇ    HASTA  YADA  SAĞLIKLI  BÜTÜN  HAYVANLARDA  OLABİLİYOR...KEZA  NİTEKİM İNSANLARDADA  OLABİLİR...ÜZÜLDÜK...

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
geçmiş olsun kardeş acını anlıyorum zira dün benim kuşumda öldü. pek üzüldüm. hemde 3-4 gün can çekişmesini gördüm.

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
    Geçmiş olsun.Böyle durumlar ile karşılaşılabiliniyor.Sebebp olarak kuşun ani ses yada ani tepkiler karşısında fırlayıp sağa sola çarpmasın dan Kalp kırizi vs sebepler neden olabilir.

Ayhan VATANSEVER

Yeni Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
VATANSEVER
Emre Bey, acınızı derinden paylaşıyor, nacizane 1-2 tavsiyede bulunmak istiyorum...

1- Asla ve asla 1 kuş veya 1 çift üzerinde ileriye dönük olumlu planlar içerisinde olmayın, yani o kuşu veya o çifti çok sevmeyin onu/onları kendinize düşüncelerinizde takıntı haline getirmeyin...

2- Eskilerden bir söz vardır: "Çingenenin yavrusuna baktığı gibi bakmak" deyimi vardır. Siz de kuşlarınıza bakarken yem + su + temizlik gibi temel ihtiyaçlarının dışında fazla içli-dışlı olmayın. İşinizi bitirin ve kuşların yanından çıkın. Aklınız üretimhanede daha doğrusu kuşlarınızda  kalmasın.

3- Buda çok önemli bir konudur. Kuşlarınızı görmeye gelen birine/birilerine asla ve asla kuşlarınızı övmeyin (bunun kanı çok sağlam, annesi dereceliydi, babası Almayadan bilmem kimin şampiyon kuşuydu.... vs.)

4- Sizden kuş almaya gelen biri sizin elinizden çıkarmak istemediğiniz bir kuşuveya çifti ısrarla satın almak istiyorsa asla ve asla "o kuş/o takım satılık değil" cümlesini kurmayın. Bunun yerine o kişinin veremeyeceği kadar yüksek bir fiyat belirtin... ( Örneğin, "tabiki de satılık fiyatı 500 TL." gibi)

İster nazar değin ister gözü kaldı değin ister kalp krizi değin bu ve bunun gibi olaylar malesef ki zaman zaman başımıza gelebiliyor...

Yukarıda sıraladığım maddeler tecrübe ile sabit olup uygulamaya başladığımdan beri hastalık dışında ( kuruma, ishal vb. ) herhangi bir nedenden şimdiye kadar kuş kaybetmedim...

Nazara inanıyorsanız şunuda bilmenizi isterim ki kuşlarınızı görmeye gelenlerden çok üreticinin kendi nazarı daha fazla geçer...

Çünkü sizi ziyarete gelen arkadaşlar kuşlarınızı haftada 1 görüyorsa siz kuşlarınızı günde 1-2 hatta 3 defa görüyorsunuz...

Anlattıklarımı daha iyi anlamanız için çevrenizde güvercin besleyen birileri ile bu konuyu tartışmanızı tavsiye ederim. Size söyleyeceği değerli birçok cümlenin en can alıcısıda şu olacaktır.

" Kümesin en iyi takla atanı yahut en irisi veya en göze hitap edeni, posta kuşuysa en hızlı uçanı... vs. kısacası kümesin en gözde kuşu 2. yılını göremeden şahin, atmaca, kerkenez gibi yırtıcı kuşlara yem olur...

SAYGILARIMLA...

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Bende nazara inanırım maşallah deneyen adama kendim dedirtirim

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Haklısınız mutlaka hatalarımız vardır bir çok konuda.Ben bu kuş ve dişisini aldığımda dişisi hastalanmıştı.Sahibi tınlamıyordu bile.Hep takip ediyordum bu kuşları.Bende nedir parası deyip aldım.Dişi bütün gün kusuyordu.Onu bunu denedik sonunda geçirdik.Tam artık yuva takma zamanı geldi deyip taktım yuvayı.1 hafta olmadı erkeği elimde can verdi.Evde baktığım için her kuşu almıyorum.Gerçekten vasıflı kuşlara bakmaya çalışıyorum.Sırf yavru almak için asla kuş eşleştirmem.Veriyorum tanıdıklarıma yem parasına.Ama nedense hiç şansızlıklar peşimi bırakmıyor.Daha bu yazın başında sabaha karşı o kadar patladı ki hava, kuşlar yumurtalarından kalktı.Bir daha üremediler.2 ay bekledim dişiler öldü hiç bir şey yokken.Herhalde kalbimizmi temiz değil nedir anlayamadım ben daha...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Kimseye hiç bir şeye nazar değmez inşallah.Sağolun bu durumu zamanla hazmedicem herhalde.Kendimi bildim bileli hayvan bakarım.Hiç müdahale edemeyip pat diye elimde ölen olmamıştı.