bir kaç soru...

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
hayırlı akşamlar arkadaşlar. yardımcı olmanızı istediğim bir kaç sorum var. düşüncelerinizi esirgemeyim ve yanlış gördüğünüz bir şey olursa mutlaka söyleyin.
evimde 1 çift 1 de tek olmak üzere 3 tane muhabbet kuşum var. eş olanlar 5 aylıklar ve tüydeler. onlar için haftada 3 kez havuçlu yumurtalı mama veriyorum (cede marka mama kullanıyorum) ayrıca sularına arada vitamin (belli bir zaman aralığı yok ama cok sık vermiyorum ortalama haftada 1) ve arada da sularına bir kaç damla elma sirkesi damlatıyorum.
ilk olarak
1)kafeslerini temizlediğimde kepek olduğunu fark ettim bunun normali nedir bilmiyorum ama azaltmak için yapabileceğim bir şey var mı ?
2)tek olan erkek yaklasık 1,5-2 yaşında ve bebeklikten beri bizimle bize alışkın bir kere eş aldım ama dişi pek istemedi bizimkini. kendisine seçtirip bir eş alsam olur mu genelde insana alışık kuşların eşe gelmeyeceği çiftleşemeyeceği söyleniyor.( bizim kuş da sürekli parmağımızla çiftleşmek istiyor) ve eş alırsam yaşına uygun mu almalıyım yoksa birbirlerine daha rahat alışmaları için dişiyi biraz küçük mü almalıyım
3) kafesleri yan yana koyuyorum eş olan çiftim için bir sakıncası olur mu ?
umarım sorularım saçma olmamıştır :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Elma sirkesi damlatmak kuşlara yarardan çok zarar veriyor diye açıklandı. İçindeki bir maddeden dolayı.Yani vermeyin.
1. Kepek dediğiniz ne anlamda?
2.Yaşına uygun bir eş seçtirirseniz böyle kızışmış bir kuş kendi eşini seçtiği için daha kolay ürer.
3.Eğer tek kuşa da bir eş alırsanız yan yana durmalarında bir sıkıntı yok. Ancak tek kuş onları rahatsız eder.

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Elma sirkesi gerçekten işe yarar bağırsaklardaki parazitleri öldürür ama parazitleri öldürecem diyede kuşunu sakın öldürme, yani bakkallardaki marketlerdeki elma sirkesine aldanma üzerini okuduğun zaman içinde neler olduğunu göreceksin. En basitinden o sirke değil sadece sirke ruhu gerçek elma sirkesini aktarlarda bulabilirsin.

sadistt33

Yeni Üyemiz
Adı
BEHZAT
Soyadı
CETİN
Bende dişi kuşuma birinci aldığım erkek kuşla birbirlerinin genç olmasından dolayı anlaşıp çiftleşme pozisyonunda olamadılar. ;) erkek kuş hastalanıp maalesef öldü. :-[ ikinci erkek kuş aldığımda yine anlaşamıyorlardı. icon_think ve o erkek kuşta zamanla talihsizlikten midir ,  acemiliğimden midir bilmiyorum öldü. icon_wall eşini kendi seçsin diyip duruyorlardı sürekli ama ben yine seçtirmeyim bi erkek kuş daha aldım. ve onunla anlaştılar. pray ilk yumurtalarında biraz yeme ve boş çıkma sorunu oluyordu ama sonunda 2 yumurtasından yavru çıktı. music şuan biri 19 diğeri 17 günlük yavruları var.... bye_happy Bence.. sen benim gibi deneme yoluyla alma. alacağın kuşçuya götür bi gün kalsın. eş kuşunu kendi seçsin. bye

timucinuluer

Takipçi Üyemiz
Adı
Timuçin
Soyadı
ULUER
sitedeki değerli ustalarımız size yardımcı olacaklardır hayırlı üretimler