Bir Kardeşimizin yardıma ihtiyacı var !!

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
Uzun zamandır cevap arıyor ,üretici abilerimiz yardımcı olursa sevinirim sorusunu paylaşıyorum ;

Muhabbet kuşumun bazı tüylerinde kanat ve kuyruk kısımlarında tüy dökmeler oluyor ve bu dökülen tüylerin orta kısmı şeffaf olması gerekirken siyah renkte. kuş gagasıyla o tüyünü zorla canı acısa bile koparıyor koparamazsa da yoluyor sıkıntılı olan tüyünü. Ben o türleyini biriktiyorum.tahlil yaptırdım mantar olmadığı ortaya çıktı. ama başka bişey demediler.

neler yapılabilir ?

muhabbetkusummm

Uzman Üyemiz
Bunu stresten dolayı yapıyor olabilir. Geçenlerde bir paylaşım görmüştüm, dişi kuşun birisi yavrusunun tüyünü yolluyordu bunu stresten dolayı yaptığını söylemişti arkadaşlar, bir ilaç ismi vermişlerdi. Sitede tüy yolma diye arama yapın belki benim dediğim konuyu bulursunuz. Hayvan tekse yanına bir eş almasını tavsiye ediyorum.ve bolca haşlanmış yumurta+ rendelenmiş havuç vermenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca kuşunuzun düzenli olarak duş almasını sağlayın.petshoplarda banyoluklar satılıyor. Vücudunda bit pire varsa bundan kaynaklı da bunu yapıyor olabilir.

gokhan aslan

Üyemiz
Adı
gökhan
Faruk hocam saolun, bizimde aklımıza ilk stres geldi yanına da eş alındı fakat durum değişmedi ,bit pire falan kesinlikle yok kuşta evde besleniyor zaten kümeste de değil.kuş evin içinde sürekli serbest strese sokacak bir durum da yok,ilginç bir vaka kendisi ,yolduğu tüyleri paylaştım ,tüylerin diplerinde siyah kararmalar var .