Bir kuluçkada kaç yumurta olur ?

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Merhabalar 3 gün önce elimdeki takım çiftleşti, dişinin şuanda 2 yumurtası var, poposunda 3. yumurta olduğuna eminim. benim sorum ise dişi kaç defa daha yumurtlayacak. haftada 2 gün mama veriyorum, yuvalığın boyutu 19x20x17

yorumlarınızı bekliyorum.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
bakımları ideal...yuvalıkta aynı....valla 3 ten  11    12  ye kdar cıkabilir  kusundan kusuna değişir  kimisi  8 de  keser  kimisi  3  te  4 te  çiftleşme öncesi  uygulanan  kür  erkek kuş  gibi  faktorlerede  baglı  ama  yinede  6  7    arası standart...

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Karahan UZUN.' Alıntı:
bakımları ideal...yuvalıkta aynı....valla 3 ten  11    12  ye kdar cıkabilir  kusundan kusuna değişir  kimisi  8 de  keser  kimisi  3  te  4 te  çiftleşme öncesi  uygulanan  kür  erkek kuş  gibi  faktorlerede  baglı  ama  yinede  6  7    arası standart...
teşekkürler.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Yumurta sayısıda onemlı degıl dolu olması ve anac babacların bakıp buyutmesı onemlı kımısı on tane doker yumurta ama bakmaz kımısıde bes tane yumurtlar besıne bakar atar yuvadan

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Karahan UZUN.' Alıntı:
Yumurta sayısıda onemlı degıl dolu olması ve anac babacların bakıp buyutmesı onemlı kımısı on tane doker yumurta ama bakmaz kımısıde bes tane yumurtlar besıne bakar atar yuvadan
+1

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
6-8 standart.
Benimki 7 yaptı 7. yavru bugün çıktı yumurtadan mesela.
Öncekinde 6 yaptı 5 çıktı 1'i çıkarken öldü.
Bir öncekinde 6 yaptı 5 çıktı 1 boş.
Başka bir dişim 4 yavru, 1 yavru, 4 yavru, 1 yavru olarak kuluçka geçirdi mesela.
Kuşa görede değişkenlik gösterebiliyor.

mumit

Takipçi Üyemiz
üretimhanede genelde 4-8 yumurta yapar  çiftlerimden biri 13 tane yumurtadan 9 u yavru çıkartıp büyüten de var o 9 yavrulardan biri 2010 yılı türkiye yarışmasında baskın parçalı da 1.olmuştu ve best  seçilmişti :)

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
11 yumurtaya şahit oldum ama bence yumurta sayısının çokluğundan sağlıklı yavru olarak yuvadan uçma sayısı daha önemli. 4-6 yumurta yapsın, hepsi uçsun :)))