Bir muhabbet neden iki yavrudan fazlasına bakamaz ?

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Merhaba yaklaşık 4 yıldır senede 2-3 defa yavru aldığım bir çiftim var .

İlk yumurtası dışında boş yumurta almadım şükür

İlk 2 yavruyu çok güzel besliyor ,3. ,4. besliyor ama ya diğer yavrular eziyor ya da az besleniyor bir şekilde 2 den fazla yavru alamadım

Yumurta mamalarını devamlı yaparım hatta iştahı açılsın diye çeşitli meyveler de devamlı kafesde bulunduruyorum ama yine olmuyor

Şuan 5 yumurtası var 3-4 gün içinde çıkımlar başlayacak

Bu sefer farklı bir metot olarak yumurtaları kenara alıp sahte yumurta koyarak  ilk 3 yavrunun aynı anda cıkmasını sağlıyıcam ama yine 2 den fazlasına bakamayabilir

Forumda bakıyorum üstadların kusları 5 yavruyu tosun gibi beslemiş ben nerde yanlıs yapıyorum ?

E

elaziz2316

Guest
    Yanlış birşey yaptığını sanmıyorum. Dişi kuşun davranışında var bi problem. Ama sahte yumurta taktiği güzel. Gene de 2 tanesine bakıp diğerlerini telef ederse, o dişiyi elden çıkarmanı tavsiye ederim.

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Pek nadir de olsa bu kuşa çok alıştım bırakmak da gelmiyor içimden

Erkeği 2 dişide kullansam sorun olur mu ?

6 ay başka kafesde 6 ay kendi kafesinde  :D

Erkek jumbo kırması dişi yerli

Erkeği hangi türle eşleştirmem uygun olur?

SAYLÜ

Uzman Üyemiz
Adı
ilyas
Soyadı
merdin
bencede her kuşun anaçlığı iyi olmayabilir zaten ustalarda böle kuşları eleyerek güzel kan elde etmiyorlarmı

E

elaziz2316

Guest
Dağhan' Alıntı:

Erkeği 2 dişide kullansam sorun olur mu ?

6 ay başka kafesde 6 ay kendi kafesinde  :D

Bunu kanaryada yapıyorlar. Üretici açısından oldukça da verimli oluyor. Ama mubişler bu konuda biraz sıkıntılı. Dişi hazır olacaki erkek hazır olacak, birbirlerini beğenecekler falan da filan. Ben bi dönem kanarya beslemiştim. Erkek kuşu kafese koyar koymaz gidip çiftleşiyordu. Muhabbette bazen aylarca beklenebiliyor.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Her dişinin yavruya bakma kapasitesi aynı olmuyor

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yumurtaların sahte yumurta ile değiştirilip aynı anda snradan kafese konması ile yavrular yumurtalardan yakın saatlerde çıkacak.Buda beraberinde kursak sütünün yeterli gelmemesine neden olmayacakmı?

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Kuslar 4-5 yaşlarında

Bugün ilk iki yavru cıkmış çok şaşırdım ,yumurtaların aynı anda cıkması gerekiyordu ama pamuk içinde gelişimini devam ettirmiş yumurta  ???

E

elaziz2316

Guest
gozturk' Alıntı:
Yumurtaların sahte yumurta ile değiştirilip aynı anda snradan kafese konması ile yavrular yumurtalardan yakın saatlerde çıkacak.Buda beraberinde kursak sütünün yeterli gelmemesine neden olmayacakmı?
    Bu açıdan düşünmemiştim bende. İlginç bir durum. Açıklık getiren olursa sevinirim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  O durumda anne MuhabbetKuşunun 5 günde verrnesi gereken AnneKursak sütünü 1 günde vermesi gerekecek..

DarkLion

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
ÖZKUL
Bende birşey önermek isterim, Büyük boy yuvalık kullanın. Yavrular tüylendikten sonra dişiyi alın. Erkek yavrulara bakacaktır. Ne kuşlar var mamasız yumurtasız 7 8 yavru büyüten. Olay mamada bitmez. Talaş kullanın white-molen işlenmiş hemstır talaşları var. Yavruların altı kuru kalsın. Yuvalıgı delebilirsiniz. Sıcakta bir etkendir. Güvercinlerde dişi yumurtalar daha sonra baba büyütür yavruyu. Bu taktikle başarıyı elde edebilrsiniz belki. Erken kızışırsa dişi yavruları bırakır erkekle kavga eder eşleşmek için. Erkeğin onu görmeyeceği bi yere ayırın yavrular tüylendikten sonra. Tahmini 20 25 günlükken Erkek sorumluluk alıp yavruları yeme düşene kadar bakacaktır.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Dağhan' Alıntı:
diğer türlü de bakamıyor 2 den fazla ?
      Güray beyinde yazdıklarına katılıyorum.
      Ortamın ısısı uygun, besin miktarı ve aydınlatması tüm yavruların beslenmesi için uygun mudur ?
      Üretimde düzenlilikte önemlidir, 5 gün içerisinde 15 saat ışık verip 6. gün 11 saat ışık vermek doğru olmaz.
      Boş yahut dolu; yumurta sayısı kaç olursa olsun şartlar uygunsa +1 yavruya bakabiliyorlar. (Örneğin; 6 dolu 2 boş yumurta yapmış bir çift 9 yavruya bakabilir.)

Yavrularını büyütüp, yuvadan uçuramayacaklarını anlayıp, emin olduklarında yumurta/yavru sayısını düşürüyorlar. Şartlar çok yetersiz ise sayıyı 1'e kadar düşürebilirler..

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Yavrular tüylendikden sonra demişsiniz sanırım 10 . günden sonra oluyor bu dediğiniz.

Erkeği yuvalığa dahi yaklaştırmıyor dişi kuş ,erkek yavrulara bakar mı hiç sanmıyorum ama madem siz değerli üstadlar öyle diyorsunuz denemekde fayda var

Işık olarak gün ışığıyla uyanıp aksam karanlığında uyuyorlar ev ortamında ayrı bir ısık sağlamayı düşünmedim

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Selamlar;
Sahte yumurta işine kesinlikle katılmıyorum tabi ki kanarya besleniyorsanız!!!
Öyle ki kıvrık gagalı kuşların tamamına yakını aralıklı yumurtlama ve buna bağlı olarak aralıklı yavru çıkma olayı sıradan bir olay değildir.Yaradan istese idi hepsini bir günde de çıkarttırabilirdi.Muhabbet kuşlarında ilk yavru ondan sonra ki kardeşini doyurur o diğeri o diğeri bu böyle devam eder.Gereksi müdahale iyi değildir bence.O sahte yumurtalar ise genelde kanarya v.b. kuşlar içindir.Çünkü bu kuşlarda kardeşler birbirini doyurmazlar aslında aralarında her zaman ezeli bir rekabette vardır.
Sizin kuşlarınızdaki sorunun çok yönlü ele alınması gerekir.
Ama çözümü bence en iyi kendiniz deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz.