BİR SORUM OLACAK ARKADAŞLAR?????

ANKAKUSU

Üyemiz
Adı
HIDIR
Soyadı
BALO
ÖNCELİKLE HEPİNİZE İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM ARKADAŞLAR...SORUM ŞU: İKİ ÇİFT KUŞUMUN ALTINDA YUMURTALARI VAR,,İLK ÇİFTİM YEDİ YUMURTA YAPTI VE YAVRULARI CIKARMAYA BAŞLADI,BUGÜN BÜYÜK BİR HEYECANLA ÜÇÜNCÜ YAVRUMU GÖRMEK İÇİN  YUVALIĞIN KAPAĞINI AÇTIM AMA BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM,ÇÜNKİ ÜÇÜNCÜ YAVRUM ÖLÜ DOĞMUŞTU YADA EZİLİP ÖLMÜŞTÜ,,ÖNCELİKLE EMİN OLAMADIM HAFİFÇE DOKUNDUM AMA HİÇ BİR TEPKİ YOKTU,ÖYLECE DURUYORDU..AÇIKCASI BELKİDE BEN YANLIŞ GÖRMÜŞÜMDÜR BELKİDE YASIYORDUR DİYE KENDİ KENDİMİ KANDIRIP YAVRULARI VE ANNEYİ RAHATSIZ ETMEMEK İÇİN HEMEN YUVALIĞI KAPATTIM,,USTA ARKADAŞLARA ŞUNU SORMAK İSTİYORUM,EĞER YAVRU GERCEKTEN ÖLÜYSE ONU YUVADAN ÇIKARMAM GEREKİRMİ YOKSA YUVADAN ALAMALIMIYIM,,,ALIRSAM NE OLUR ALMAZSAM NE OLUR SİZCE....İKİNCİ ÇİFTİM İSE BEŞ YUMURTA YAPTI,,GEÇENLERDE YUMURTLARI KONTROL İÇİN YUVAYA BAKTIM,YUMURTALARDAN BİR TANESİ HAFİFTEN EZİLMİŞ GİBİYDİ,BELİRGİN BİR KIRILMA YADA ÇATLAMA YOKTU AMA BİRAZCIK İÇE ÇÖKMÜŞ GİBİYDİ,,BEN YUMURTAYI ÖYLECE BIRAKTIM VE ANNE HALA YATIYOR ÜZERLERİNDE,,ACABA BU YUMURTANIN DOLU ÇIKMA İHTİMALİ VARMIDIR....SİMDİDEN TESEKKUR EDERIM

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Yavru ölüyse eğer almanız gerekir yumurtada ezik ise o yumurtadan umudu kesebilirsiniz...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hıdır bey Aramıza HoşGeldiniz..
    İlk çiftinizin 3. yavrusunun hayatta mı ? yoksa ölmüş mü ? olduğunu bugünkü yuvalık kotrolünde anlayabileceğinizi tahmin ediyorum. ölmüşse yuvalıktan alınız, diğer yavruların sağlığı için risk olmasın. Ölü bir yavruyu Anne kuşunda kafes dışına attığı çok kez görülmüştür.

İkinci çiftinizin içine çöken yumurtası aşağıdaki resimlerdeki gibi midir ?

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
ölü kuş anneyi rahatsız etmeden yuvadan alınmalı

ANKAKUSU

Üyemiz
Adı
HIDIR
Soyadı
BALO
YILMAZ BEY SİZİN GÖSTERDİĞİNİZ YUMURTA ÇOK FARKLI BENIMKINDEN,,SANIRIM SİZİNKİNDE BİR BOZUKLUK VAR..BENİM YUMURTAM GAYET NORMAL VE HER YERİ TAMAMEN DÜZ,SADECE SANIRIM SIKISMADAN KAYNAKLI BİR MERCİMEK TANESİ BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR EZİLME SÖZKONUSU...ARTIK  BEKLEYİP GÖRECEGİZ NE OLACAĞINI....BU ARADA DÜN ÇIKAN ÜÇÜNCÜ YAVRUM ÖLÜ,,NASIL ÖLDÜ BİLMİYORUM AMA ELİME ALIP ATARKEN COK ÜZÜLDÜM..UMARIM GERİ KALAN YUMURTALAR VE YAVRULAR SAGLAM ÇIKAR...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Kırmadan ezebilmeyi bir insan yapamaz; Ebeveynleri de yapamaz.

Korkarım, embriyo ısının da etkisiyle kabuğa yapışmış; Bu durumda embriyonun gelişimi devam ediyor fakat (yumurtanın yarısını kırabilse bile) sonuç  ölüm oluyor. Yarın içe doğru çöküklüğün daha da büyüdüğünü görebilirsiniz. Embriyolar sanıldığından daha güçlüdür.

Dilerim yanılıyorumdur. Embriyo sağ-salim çıkabilir.

ANKAKUSU

Üyemiz
Adı
HIDIR
Soyadı
BALO
YILMAZ BEY SON OLARAK BİŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM,,YUMURTASI VE YAVRUSU OLAN DİŞİLERİM DÜNE KADAR GAYET İYİYDİLER AMA DİKKATİMİ BİSEY CEKTİ,YAVRUSU OLAN DİŞİNİN DÜN SOL GÖZÜNÜN CEVRESİNDEKİ TÜYLERİN DÖKÜLMÜŞ GİBİ OLDUGUNU GÖRDÜM,,YANİ SANKİ TÜYE GİRMİŞTE ORADA HİÇ TÜY KALMAMIŞ GİBİ,,BU NEDENLEMİDİR BİLMEM AMA GÖZÜ BÜYÜMÜŞ GİBİ GELDİ BANA,,DAHA DOĞRUSU HER İKİ DİŞİNİN GÖZLERİ PATLAK GİBİ ŞİŞ BİR DURUMDA,SANKİ GÖZLERİ DIŞA DOĞRU PATLAK DURUYOR...UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR,,BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR SİZCE

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
öncelikle o ölü yavruyu kesinlikle alman gerekir şayet hastalık oluşabilir ezik yumurtaya gelince bence dursun eğer zarında bir problem yoksa yavru çıkabilir

metkuy

Uzman Üyemiz
ANKAKUSU' Alıntı:
YILMAZ BEY SON OLARAK BİŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM,,YUMURTASI VE YAVRUSU OLAN DİŞİLERİM DÜNE KADAR GAYET İYİYDİLER AMA DİKKATİMİ BİSEY CEKTİ,YAVRUSU OLAN DİŞİNİN DÜN SOL GÖZÜNÜN CEVRESİNDEKİ TÜYLERİN DÖKÜLMÜŞ GİBİ OLDUGUNU GÖRDÜM,,YANİ SANKİ TÜYE GİRMİŞTE ORADA HİÇ TÜY KALMAMIŞ GİBİ,,BU NEDENLEMİDİR BİLMEM AMA GÖZÜ BÜYÜMÜŞ GİBİ GELDİ BANA,,DAHA DOĞRUSU HER İKİ DİŞİNİN GÖZLERİ PATLAK GİBİ ŞİŞ BİR DURUMDA,SANKİ GÖZLERİ DIŞA DOĞRU PATLAK DURUYOR...UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR,,BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR SİZCE
Hıdır bey yılmaz abi daha net bilgi verecekir tabiki fakat bende görüşümü yazmak isterim , yavrusu olan kuşunuzdaki göz probleminin kuşun genç ve ilk ağız yavru olmasından dolayı yıpranmadan olduğunu zannediyorum , aynı durum benim eşe attığım bir çifttede olmuştu , genç kuşun ilk yumurtalarını başka çiftiniz varsa onların altına kaydırmalı ve stresli geçen kuluçka yavru besleme dönemini ona daha fazla yaşatmadan kuşunuzu rahatlatmalısınız , hatta yuvasınıda kapatırsanız kanımca daha sağlıklı olacaktır, Bazı üretciler ilk ağız yumurtaya kuşun yatmasına müsade etmiyorlar zaten ikinci ağızdan sonra kuşda kolay kolay yıpranma olmuyor. Kuşu stresten uzaklaştırabilirseniz ilaç vermeden gün geçtikce düzelecektir siz yinede bir resim eklerseniz çok daha iyi olur çünki mantar veya mikrobik bir olay olmasıda söz konusu.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
ANKAKUSU' Alıntı:
SON OLARAK BİŞEY DAHA SORMAK İSTİYORUM,,YUMURTASI VE YAVRUSU OLAN DİŞİLERİM DÜNE KADAR GAYET İYİYDİLER AMA DİKKATİMİ BİSEY CEKTİ,YAVRUSU OLAN DİŞİNİN DÜN SOL GÖZÜNÜN CEVRESİNDEKİ TÜYLERİN DÖKÜLMÜŞ GİBİ OLDUGUNU GÖRDÜM,,YANİ SANKİ TÜYE GİRMİŞTE ORADA HİÇ TÜY KALMAMIŞ GİBİ,,BU NEDENLEMİDİR BİLMEM AMA GÖZÜ BÜYÜMÜŞ GİBİ GELDİ BANA,,DAHA DOĞRUSU HER İKİ DİŞİNİN GÖZLERİ PATLAK GİBİ ŞİŞ BİR DURUMDA,SANKİ GÖZLERİ DIŞA DOĞRU PATLAK DURUYOR...UMARIM ANLATABİLMİŞİMDİR,,BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR SİZCE
    Hıdır bey, bu durum tüy değişimi öncesi, yavru besleyen erkek kuşlarda da olabiliyor; kuyruğun belirli aralıklarla aşağı-yukarı hareket ettiğini de görebilirsiniz.
    İlaç/Tedavi arayışına girmenize gerek yoktur; vücut direnci ile üstesinden gelecek, bir süre sonra tüyleride güzelleşecektir (Kuluçkası olduğundan dolayı zaten çeşitli besinler veriyorsunuzdur).

Nadirende olsa kuşlarımızın göz yakınlarında "Sinüs apsesi" oluşuyor. Aşağıdaki linke göz atmanızı öneririm. Dilerim; Sinüs iltihaplanması değildir.
http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,746.0.html

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Ölü yavruyu yuvadan muhakkak alın. Zaman içerisinde kokmaya başlayacaktır. Ezik dediğiniz yumurtadanda ümidinizi kesin