Bir üretici Üretimde gider gelir hesabı yapmış

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
CANER UÇMAK' Alıntı:
demişki  yuvalığı ilk başta takılması  gerekir ki kuş  yavru 2  aylık  gibi bahsediyor ve  8. ayda  yumurtluyor.....  benim sorum  benim kuşlar  3  aylık çift  şimdilik iyi anlaşıyolar  hemen  yuvalık mı takayım yoksa    6. 7 ay sonra mı takayım

Bu sizin vereceğiniz bir karar; fakat kuşlarınız bir yuvalık alternatiflerinin olmasından şikayetçi olmayacaklardır; Zaten sağlığı iyi değilse, ortam şartları müsait değilse üreme amaçlı kullanamayacaklardır. Ayrıca 3 aylık bir erkek muhabbet kuşunun, 3 aylık bir dişiye üstünlük kurabildiği (çiftleşmeye zorlayabildiği) görülmemiştir; Onların dünyasında kılıç dişilerin elinde..
    12. haftalarında yavruluk tüylerini bırakıp yetişkinlik tüylerini alırken çiftleşen, üreyen kuşlarımda oldu. Ortam şartları ve beslenmeleri iyiydi; hiç bir sıkıntı olmadı. Kuşlar son derece bilinçli ve zeki canlılardır.   

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Bence tamamen hayal ürünü bir hesaplama. Hesaplar herzaman bukadar basit değil. Kuşlarda istenmeyen durumlar yaşanabiliyor. İlaç+Isıtma+Yem Katkıları+Mamalar+Yem+Soğutma+Havalandırma...vs vs masrafları var. Kuş çoğaldıkçada sabit maliyetler yerinde kalır ancak yem gibi mama gibi giderlerde artış oluyor. Dediğim gibi herşey herzaman yolunda gitmiyor. 1 çift kuşa 1 sene bakıp 1 tane yavru alamadığınız oluyor...

wasiliti

Takipçi Üyemiz
Adı
Gökhan
gerçektende hesap bu haklısınız gelir gider konusunda . ama bana verdiği huzur vaktimi aldığı  saatler yavru verirken verdiği heyecan mutluluk paha biçilemez derecede müthiş  :) :) :) . teşekkürler paylaşım için. evil_idea

ayvalikmuabbet

Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
TÜRKOĞLU
Merhaba muhabbet kuşlarından bu hesaplamalara göre yavru alınabileceğini sanmıyorum biz ne kadar hesaplarsak hesaplıyalım onlar kafalarına göre takılıyorlar..