Bir yerde hata mı yaptım acaba ?

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Arkadaşlar benim bir erkek muhabbettim vardı vee onu ayrı kafeste tek başına 2 hafta falan besledim vee kızıştırdım ... Yanına üretimhaneden bir dişi aldım ve dişi de kızgın alalı 2 hafta falan oldu .. dişi bana kalırsa kafese alıştı fakat yuvalığa bir türlü alışamadı yuvalıktan yana bile bakmıo tüneğine adım atmıo :D erkek kuş ile öyle birbirlerine çok saldırmaları yok kavgalarıda yok hatta bazen hiç yapmıyorlar hep aynı tünekteler .. Şuan yan yanalar erkek dişiye kur yapıor dişide hep ona bakıor.. Ve bende çok ilgilenmiorum kuşlarla sadece yemini suyunu vitamininn haftalda 1defa maamsını veriyorum okadar hata nerde yuvaya nasıl alıştıracağım ve bu muhabbetler her dönem yumurtlarmı her mevsim...

LÜTFEN HERKES DEN CEVAP BEKLİYORUM CEVAP VERENLERE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER :D

kaplan

Yeni Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
KAPLAN
anaç kuşların birbirlerine ve kafese kolay alışmasını bekleyemezsin.. bazen bu süre 4-6 ay sürebilir... yavrudan alıştırmak en iyisi.. yavrular anaç olana kadar zaten 5-6 ay geçeceği için o sürede alışabiliyorlar... aslında en sağlıklısı kuşların eşlerini kendilerinin seçmesi... anaç kuşlar bazen üreme içgüdüsüyle eşleşip yumurtada veya yavruda sorun çıkarabiliyorlar... genelde dişi yumurtayı veya yavruyu erkekten kıskanıp kırabiliyor/öldürebiliyor... hatta dişi erkeği dahi öldürebiliyor...