Bira Mayası Verdim Kustu ve Tüyleri Kabardı

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
S.A

İlk defa bu sabah kuşlarımın mamasına bira mayası kattım, 2 saat sonra dört kuşumdan ikisi kusmaya başladı ve tüylerini kabarttılar, çok kötü görünüyorlar. Fark edince mamaları hemen geri aldım. 5 adet kuş mama hazırlarken kara biber ekeler gibi üç tutatam maya ekelemiştim. Durumu en kötü olan kuşum mama yemeden önce dişisiyle çiftleşmişti bile ve çok haraketliydi.

Zehirlendilermi , düzelirlermi , ne yapmam lazım bu konuyu tecrübe etmiş biri varsa yardımcı olabilirmi ?

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Bira mayası bir kilo mamaya 1 çay kaşığından bile az konulur fazla koymuşsun anlaşılan nasıl sonuç verir bilemiyorum ama megabakteri yapma yani kurumaya sokmuş olabilirsin. çok geçmiş olsun

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Evet anlaşılan fazla olmuş maya. Ancak şu anda tüylerini indirdiler ve önceki haraketsiz hallerinin tersine enerji patlaması yaşar gibi uçuşup duruyorlar kafeste (o iki kuş).
Dikkatimi çeken birşeyde; aşırı su içiyorlar.
Ne olduğunu anlayamadım.

serkan gürbulak

Takipçi Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Gürbulak
geçmiş olsun.. bira mayasını dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim ayda 1 defa kullanmanız yeterli olur ..

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
S.A

İlk defa bu sabah kuşlarımın mamasına bira mayası kattım, 2 saat sonra dört kuşumdan ikisi kusmaya başladı ve tüylerini kabarttılar, çok kötü görünüyorlar. Fark edince mamaları hemen geri aldım. 5 adet kuş mama hazırlarken kara biber ekeler gibi üç tutatam maya ekelemiştim. Durumu en kötü olan kuşum mama yemeden önce dişisiyle çiftleşmişti bile ve çok haraketliydi.

Zehirlendilermi , düzelirlermi , ne yapmam lazım bu konuyu tecrübe etmiş biri varsa yardımcı olabilirmi ?
Selamlar Abdullah bey;
Bira mayasını biz haftada 3 gün kuş sayısı x 1 gr olarak kullanıyoruz.
Hatta ben dönem dönem ( özellikle mevsim geçişlerinde tüy döküm zamanlarında ) haftada 5-6 gün kadar da kullanıyoruz.
Ben bugüne kadar yazdığınız hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Ayrıca size kullanımı ile bilgi verirken de karabiber sepeler gibi değil kuş sayısı x 1 gr. olarak kullanınız doz aşımı olan bir ürün demiştim...

serkan gürbulak

Takipçi Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
Gürbulak
Bilal ERDEM' Alıntı:
Selamlar Abdullah bey;
Bira mayasını biz haftada 3 gün kuş sayısı x 1 gr olarak kullanıyoruz.
Hatta ben dönem dönem ( özellikle mevsim geçişlerinde tüy döküm zamanlarında ) haftada 5-6 gün kadar da kullanıyoruz.
Ben bugüne kadar yazdığınız hiç bir sorunla karşılaşmadım.
Ayrıca size kullanımı ile bilgi verirken de karabiber sepeler gibi değil kuş sayısı x 1 gr. olarak kullanınız doz aşımı olan bir ürün demiştim...
+1

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Evet anlaşılan fazla olmuş maya. Ancak şu anda tüylerini indirdiler ve önceki haraketsiz hallerinin tersine enerji patlaması yaşar gibi uçuşup duruyorlar kafeste (o iki kuş).
Dikkatimi çeken birşeyde; aşırı su içiyorlar.
Ne olduğunu anlayamadım.
S.A

Sizin maya ile bir ilğisi yok bence...çünkü değişiklik 40-60 dakika gibi süre içersinde kuşlarınız hem kötüleşip hemde birden iyileşmezler...
Demekki korkulacak bir durum yok, içiniz rahat olsun...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
İnşallah dediğiniz gibi sorun yoktur.
Ben evden çıkmıştım şimdi geldim, rahatsız olanlardan biri tekrar durgunlaşmış, tek ayak üstünde halsiz duruyor, diğeri düzgün. Ben mamayı çok az yaptığım için (iki tatlı kaşığı kuru mamaya biraz havuç) söylenilen dozların çok üzerinde maya katmış olabilirim. Sonuçta tartma imkanım yok ve tutamla alırken (üç tutam) fazla almışımdır büyük ihtimalle.
Şöyle diyeyim, mamanın rengi bir nebze koyulaştı bira mayasını atınca, siz miktarını tahmin edin işte.
Bence suç benim,  mayayı fazla kaçırdım ve kuşlar bu nedenle kusmaya başladı. İnşallah şu an keyifsiz olan kuşumda düzelir.

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
bilal abi ben kuş sayısı x 1gr anlamadım bende 60 çift kuş var kaç çay kaşığı koymalıyım mamaya

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
ortalama olarak 100gr mamaya 5gr geleck şekilde ayarlıyorum.hiç sizin yaşadiğınız problemi yaşamadım.başka bir sebebi vardır.