BİRA MAYASI ???

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
Merhaba arkadaşlar bira mayası kullanan veya daha önce kullanmış arkadaşlar yaşadığı tecrübeleri paylaşabilir mi? gördüğünüz faydalar veya zararlar nelerdir?üremeye bir etkisi var mı?

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
tabiki faydası var özellikle b vitamini yönünden zengin bir mama katkısı. kullandığım zaman da oldu kullanmadığım da farkını hissettirmişti.kullanmanızı tavsiye ederim.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Can KARAKOÇ' Alıntı:
tabiki faydası var özellikle b vitamini yönünden zengin bir mama katkısı. kullandığım zaman da oldu kullanmadığım da farkını hissettirmişti.kullanmanızı tavsiye ederim.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Can KARAKOÇ' Alıntı:

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bira mayası üretimde olmazsa-olmazlardan bence.

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Bira mayası üretimde olmazsa-olmazlardan bence.
Louis Pasteur; Avrupalı bira imalatçılarından daha kaliteli bir bira yapabilmek amacıyla gelen istekler üzerine, bira mayası üzerine araştırmalar yapan ilk ünlü kişidir. Aslında bira mayası; bir tip tek hücreli mantarın (Saccharomyces cerevisiae) hücrelerinin ezilip toz haline getirilmiş ve kurutulmuş halidir. Üstteki fotoğrafta (oldukça büyütülmüş) bira mayası hücrelerinin nasıl tomurcuklanarak çoğaldığını görmektesiniz. Bira mayası; B-kompleks vitaminler ve proteinler (tüm esansiyel amino asitler dahil- vücutta üretilemeyen ve dışarıdan alınması zorunlu amino-asitler), mineraller (özellikle krom) açısından zengin bir kaynaktır.
BİRA MAYASI
''Son yıllarda tıp ilmi,insanların sıhhatı ve beslenmeleriyle ilgili bir çok önemli keşiflerle bir hayli ilerledi.Elverişli bir gıda rejimi tayininde Dünya'nın bilgisinde önemli bir ilerleme oldu.
Mütehassıslar ve ilim adamları,beslenme ve diğer sahalarda mümkün olan her ilerlemeyi tatbik ederek kanaryaları incelediler.Norveç'te,İngiltere-Britanya adalarında-kuş yetiştirme merkezlerinde,New York ve Rochester'deki laboratuvarlarda kuşlar için hangi gıdaların en elverişli olduğu ve hayatlarına,sıhhatlarına ve seslerine tesiri meselelerinde bilimsel araştırmalar en uygun biçimde tatbik edildi.
Bu inceleme ve deneylerde;bira mayasının kuşlara lüzumu kanaatında;örnek gelişme değerinde muntazam ilerlemeler oldu.Bu geniş sahanın bildiği gelişme her ne kadar basit ve az masraflı ise de,beş yıl kadar bir zaman,yüzlerce kanaryayı deneysel bir inceleme ve tatbiklere tabi tutmayı icap ettirdi.Kuşlara bira mayasının lüzumunun tam değerini anlamak için,yapılan teşebbüslerde kaldırılmamış bir taş kalmamıştır.Eğer bir mahzura rastlanırsa,bu ihmal ki beslenme hatasından olacaktır.
Kuşlar için bira mayasının şaşırtıcı faydaları:Kuşlarla bilimsel ve deneysel çalışmalar 1917'de,insanların beslenme problemlerini incelemekle başladı.Pirinç yemek bütün bütün imkansızlaştığı zaman;Beriberi'ye engel olmak için,ceviz ve bademin dış kabuğunda bulunan bir maddenin lüzumlu olduğunu bu deneyler gösterdi.Beriberi bir sinir sistemi hastalığıdır.Bununla beraber kabuklu pirinç,kabuksuz pirincin yerini tuttuğu zaman bu hastalık görünmüyordu.
Eksikliği Beriberi hastalığına sebep olan muayyen maddelerle muvazeneli gıdalarda,buna benzer gerekli maddelere vitamin denmeye başlandı.Vitaminlerin mahiyeti hakkında bilgi arttıkça,bunların tabii olarak mevcut bulundukları çeşitli gıda maddelerine ait bilgi de genişledi.Bira mayası,balıkyağı,yeşil sebzeler gibi bazı gıdaların vitamin bakımından zengin oldukları keşfedildi.Bira mayasının,B vitamininin kuvvetli menbaı olduğunu ispat edildi,bunun kuş bisküvisine ilave edilebilmesinden hasıl olacak fayda mülahazası ile kuşların gıdasına böyle bir ilavenin değerini belirtmek için deneylere başlandı.
Bu beslenme deneyleri üç kanarya neslinde dikkatle devam etti.Bira mayası bisküviye katılmasıyla,kanaryalar için koruyucu bir gıda haline geldiği denemelerde sabit bir şekilde açıkca görüldü.Bu gıda sindirimi kolaylaştırıyor,iştah açıyor,barsaklardaki lüzumsuz maddelerin dışarı atılmasına yardım ediyor,üşütmeye ve diğer alelade rahatsızlıklara karşı vücudun mukavemetini artırıyordu.Bira mayası hayatın ve sesin uzamasına yardım eden vitaminleri temin ediyordu.
Yetiştirme denemelerinde:Bira mayası ile beslenerek daha fazla sayıda kanarya yetiştirilebiliniyordu.Özel bir yavru kuş gıdası ile beslenen kanaryaların sayısı aşağıda gösterildiği gibi iki mislinden fazla artmıştır.Kuş bisküvisine bira mayası ilave edilmekle;
a) Dişi kuş tarafından yumurtlanan yumurta sayısı çoğalır.
b) Yavru veren yumurta sayısı artar.
c) Çıkan yavrucukların yaşama nisbeti fazlalaşır.
d) Dişi kuş tarafından yetiştirilen yavru sayısı yükselir.
Kuşların mudat gıda rejimlerinde normal olarak mevcut olandan daha fazla,bol miktarda B vitamini verildiği takdirde bu sonuçlar önceden kesin olarak bilinebilir.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
yorumlarınız için çok teşekkür ederim ederim arkadaşlar peki bursada nerede bulabilirim ve fiyatı ne kadar acaba?şimdiden teşekkür ettim. confusedtw

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Bilal ERDEM' Alıntı:
Louis Pasteur; Avrupalı bira imalatçılarından daha kaliteli bir bira yapabilmek amacıyla gelen istekler üzerine, bira mayası üzerine araştırmalar yapan ilk ünlü kişidir. Aslında bira mayası; bir tip tek hücreli mantarın (Saccharomyces cerevisiae) hücrelerinin ezilip toz haline getirilmiş ve kurutulmuş halidir. Üstteki fotoğrafta (oldukça büyütülmüş) bira mayası hücrelerinin nasıl tomurcuklanarak çoğaldığını görmektesiniz. Bira mayası; B-kompleks vitaminler ve proteinler (tüm esansiyel amino asitler dahil- vücutta üretilemeyen ve dışarıdan alınması zorunlu amino-asitler), mineraller (özellikle krom) açısından zengin bir kaynaktır.
BİRA MAYASI
''Son yıllarda tıp ilmi,insanların sıhhatı ve beslenmeleriyle ilgili bir çok önemli keşiflerle bir hayli ilerledi.Elverişli bir gıda rejimi tayininde Dünya'nın bilgisinde önemli bir ilerleme oldu.
Mütehassıslar ve ilim adamları,beslenme ve diğer sahalarda mümkün olan her ilerlemeyi tatbik ederek kanaryaları incelediler.Norveç'te,İngiltere-Britanya adalarında-kuş yetiştirme merkezlerinde,New York ve Rochester'deki laboratuvarlarda kuşlar için hangi gıdaların en elverişli olduğu ve hayatlarına,sıhhatlarına ve seslerine tesiri meselelerinde bilimsel araştırmalar en uygun biçimde tatbik edildi.
Bu inceleme ve deneylerde;bira mayasının kuşlara lüzumu kanaatında;örnek gelişme değerinde muntazam ilerlemeler oldu.Bu geniş sahanın bildiği gelişme her ne kadar basit ve az masraflı ise de,beş yıl kadar bir zaman,yüzlerce kanaryayı deneysel bir inceleme ve tatbiklere tabi tutmayı icap ettirdi.Kuşlara bira mayasının lüzumunun tam değerini anlamak için,yapılan teşebbüslerde kaldırılmamış bir taş kalmamıştır.Eğer bir mahzura rastlanırsa,bu ihmal ki beslenme hatasından olacaktır.
Kuşlar için bira mayasının şaşırtıcı faydaları:Kuşlarla bilimsel ve deneysel çalışmalar 1917'de,insanların beslenme problemlerini incelemekle başladı.Pirinç yemek bütün bütün imkansızlaştığı zaman;Beriberi'ye engel olmak için,ceviz ve bademin dış kabuğunda bulunan bir maddenin lüzumlu olduğunu bu deneyler gösterdi.Beriberi bir sinir sistemi hastalığıdır.Bununla beraber kabuklu pirinç,kabuksuz pirincin yerini tuttuğu zaman bu hastalık görünmüyordu.
Eksikliği Beriberi hastalığına sebep olan muayyen maddelerle muvazeneli gıdalarda,buna benzer gerekli maddelere vitamin denmeye başlandı.Vitaminlerin mahiyeti hakkında bilgi arttıkça,bunların tabii olarak mevcut bulundukları çeşitli gıda maddelerine ait bilgi de genişledi.Bira mayası,balıkyağı,yeşil sebzeler gibi bazı gıdaların vitamin bakımından zengin oldukları keşfedildi.Bira mayasının,B vitamininin kuvvetli menbaı olduğunu ispat edildi,bunun kuş bisküvisine ilave edilebilmesinden hasıl olacak fayda mülahazası ile kuşların gıdasına böyle bir ilavenin değerini belirtmek için deneylere başlandı.
Bu beslenme deneyleri üç kanarya neslinde dikkatle devam etti.Bira mayası bisküviye katılmasıyla,kanaryalar için koruyucu bir gıda haline geldiği denemelerde sabit bir şekilde açıkca görüldü.Bu gıda sindirimi kolaylaştırıyor,iştah açıyor,barsaklardaki lüzumsuz maddelerin dışarı atılmasına yardım ediyor,üşütmeye ve diğer alelade rahatsızlıklara karşı vücudun mukavemetini artırıyordu.Bira mayası hayatın ve sesin uzamasına yardım eden vitaminleri temin ediyordu.
Yetiştirme denemelerinde:Bira mayası ile beslenerek daha fazla sayıda kanarya yetiştirilebiliniyordu.Özel bir yavru kuş gıdası ile beslenen kanaryaların sayısı aşağıda gösterildiği gibi iki mislinden fazla artmıştır.Kuş bisküvisine bira mayası ilave edilmekle;
a) Dişi kuş tarafından yumurtlanan yumurta sayısı çoğalır.
b) Yavru veren yumurta sayısı artar.
c) Çıkan yavrucukların yaşama nisbeti fazlalaşır.
d) Dişi kuş tarafından yetiştirilen yavru sayısı yükselir.
Kuşların mudat gıda rejimlerinde normal olarak mevcut olandan daha fazla,bol miktarda B vitamini verildiği takdirde bu sonuçlar önceden kesin olarak bilinebilir.

erdal41

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
ERSÖZ
alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd
ilk defa duydum
smileki smileki smileki smileki

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Erhan KİRET' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bira mayası kullanan veya daha önce kullanmış arkadaşlar yaşadığı tecrübeleri paylaşabilir mi? gördüğünüz faydalar veya zararlar nelerdir?üremeye bir etkisi var mı?
ben kullanmıyorum.. denedim seneler once faydasını gormedim.. bira mayasi yerine organik sarmısak tozu mamalarına katarsanız daha cok faydasını gorursunuz.. saygılar..

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
ben kullanmıyorum.. denedim seneler once faydasını gormedim.. bira mayasi yerine organik sarmısak tozu mamalarına katarsanız daha cok faydasını gorursunuz.. saygılar..
Selamlar Sayın Behsat Bey;
Sizden bir ricam olacak lütfen insanları yanlış yönlendirmeyiniz lütfen işi bilen biliyor ancak bu formda aramıza yeni katılan üretici ve üretici adayı arkadaşlarımız da var.
Geçenlerde yine bu tarz bir konuda Probiyotik yerine yoğurt ve ayranı tavsiye etmiştiniz.
Bu konuda da Bira Mayası yerine Sarımsak Tozunu bunlar bir birleriyle çok da alakalı ürünler değildir.Bira Mayası bir yararlı bakteri kültürüdür Sarımsak tozu ise sadece sarımsak tozudur...
Şimdi size sormak istiyorum Bira Mayasında Bulunanlardan Hangi veya Hangileri Sarımsak Tozunda Bulunur;

Sarımsak içeriği
Phytochemicals  Nutrients
Allicin  Kalsiyum
Beta-carotene  Folat
Beta-sitosterol  Demir
Caffeic acid  Magnezyum
Chlorogenic acid  Manganez
Diallyl disulfide  Fosfor
Ferulic acid  Potasyum
Geraniol  Selenyum
Kaempferol  Çinko
Linalool  Vitamin B1 (Thiamine)
Oleanolic acid  Vitamin B2 (Riboflavin)
P-coumaric acid  Vitamin B3 (Niacin)
Phloroglucinol  Vitamin C
Phytic acid
Quercetin

Rutin

S-Allyl cysteine

Saponin

Sinapic acid

Stigmasterol

Alliin

Kuru Bira Mayası-Saccharomyces Cerevisiae

ANALİZ DEĞERLERİ
Ham protein % 40-48
Nem % 8.5- 9.5
Lipit 3.50%
Ham Kül % 4.0 – 4.8
Ham selülöz %
Max 3.1

100 GR. DA BULUNAN DEĞERLER
B-1 Tiamin 9.93 mg
B-2 Riboflavin 2.73 mg
B-3 Nicotinik Asit 1.18 mg
B-5 Pantotenik Asit 7.59mg
B-6 Pridoxin 10.46mg
B-12 Ciyanocabalomine 2.67 mg

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Üyeden Kate C 
Aslında bu kitap oldukça zamanı için ileri edildi gibi geliyor. Toz maya vitaminler tüm Vitamin B Kompleks grup içerir. Başka hemen hemen hiçbir şey bütün karmaşık bir grup içerir. Ben tohum yiyiciler ama polen ve nektar besleyiciler değildir Lorikeets için bir gıda haline getiriyor. Doğal maya en yüksek kaynak çiçek polen ve nektar ve aynı zamanda B vitamini kompleksi Grup içerir. Ben bu çiçeklerden elde ne onlara vererek alabilirsiniz yakın benim karışımı maya kullanabilirsiniz. Karmaşık grup kontrol Üreme Sistemi, Sinir Sistemi ve Bağışıklık Sistemi yani evet çok gereklidir. haşlanmış yumurta sarısı ve ufalanmış kraker doğru çok, bunu yaparken biz çok çok çok iyi bütün yumurta ve püre kullanmak rağmen o bunu Bir harap edilir. Biz bir bisküvi (Çerez gibi) genellikle süt ararot bisküvi dediğimiz ile karıştırın. Bu belki de, senin çok düz Graham kraker gibi küçük bir bisküvi düz veya tanımlama, hafif tatlı ve dolma değil, çikolatadır. Biz Avustralya'da çocuk gibi onlarla büyüdüm ya tereyağı veya tereyağı ve sütü ile süt veya yayılmasında dunked (bunu reçel, genellikle çilek diyoruz) ben şahsen kayısı reçeli (jöle) ile onları sevdi. genellikle bir plastik haline bisküvi koymak çanta ve artık gün sadece bir blender bunları Pop ve ekmek kırıntıları gibi bakmak kadar onları eziyet edebilir, oklava ile onları eğlendirmek. Bu için karışımlı yumurta ekleyin. Genellikle ticari yumurta ve bisküvi karışımı çok az yumurta ve hiçbir bisküvi sadece ekmek kırıntıları vardır Yumurta ve ne yazık ki kuşlar artık gün Bisküvi karışımı denen şeydir. Bu da genç besleniyor özellikle kuşlar için büyük bir yumuşak besindir. Sadece bu için bira mayası küçük bir miktar ekleyin ve bunların günlük bir miktar bir veya her ikinci gün verebilir. bunların bir sürü olması özellikle kuşların yıkanması için olduğu gibi, genellikle evet kuşlar yıkanır göstermektedir beyaz veya bunlara sarı. Beyaz, özellikle kirli almak gibi görünüyor. Ama ne yapıyoruz tıpkı ılık su ile küçük bir plastik kap kullanın ve son derece hafiftir Tearless Bebek Şampuanı gibi bir şey kullanmaktır. Kuş onlara kaka lekeler varsa, kaka tüyler leke çıkarmak için yumuşak bir diş fırçası kullanabilirsiniz. Daha sonra ılık temiz su kuşu yıkayın ve onları doğal olarak kurumasını bekleyin olacaktır. Tüyler tekrar yerleşmek için izin gösterisi önce bu tercihen bir kaç gün yapılırdı.

Bütün bu bilgiler için teşekkür ederiz. Bundan başka hiç duymamış ediyorum ve büyüleyici. Bu adam yolda olup olmadığını gıda önerilerden bazılarını denemek zorunda kalacak ve ben bu detayları için teşekkür ederim. bir gösteri kuş Yıkama mantıklı, ama yine de bir kova benim küçük homebodies yapışmasını değilim ben çamaşır duymuş Onları sevişme kirli eller kirli olsun kakadular. Onlar Woolite, hassas şeyleri el yıkama için çok nazik bir çamaşır sabunu tavsiye ve kakadular çok iyi çalışıyor

__________________ sadece yaşa. Cömertçe seviyorum. Derin Care. Nazik konuşun. Ve gülümsediğinde yapılmış herhangi bir şey asla pişman.

# 5 
2012/05/01, 05:57 PM

Kate C
Süper Moderatör

Devlet:
Profil:
Budgie Deneyim Seviye: Muhabbet Damızlık
Yer: Sydney Dış banliyölerinde
Galeri: 3
Rep Gücü: 9

Ben Charlie Cockatoo ile şanslıyım. O güzel temiz kendini tutar ama sonra o bir kadın. Ama Jekyll daha sık bir Kahverengi Cockatoo gibi o bir çocuk ve böyle bir çamur olduğu görünüyor.

# 6 
2012/05/01, 18:51
Budgiekeet (Rick)
Yardımcı Üye

Profil:
Budgie Deneyim Seviye: Muhabbet Tutkunları
Mar 2012: Tarihi
Yer: Phoenix Az.
Galeri: 9
Tecrübe Puanı: 1

Ive şimdi 10 yıldır bira bira, Meade, ve şarap olmuştur. Farklı maya bir sürü var. Kullandığınız veya yeme uğruna maya sadece maya nedir? Belirli bir maya var mı
bu arada çok ilginç bir bilgi.

http://www.smallbirdsstore.com

# 7 
2012/05/01, 07:12 PM

Kate C
Süper Moderatör

Devlet:
Profil:

Ben ışık toz bira mayası kullanın. seni sağlam maya, toz maya, sıvı maya ve toz maya alabilirsiniz biliyorum. Ve çoğu zaman aydınlık ve karanlık gelir. Hafızasından bir soluk ale yapmak istiyorsanız hafif maya kullanmak istiyorsunuz ve sağlam yapmak istiyorsa karanlık maya kullanabilirsiniz.

# 8 
2012/05/01, 07:19 PM
Budgiekeet (Rick)
Yardımcı Üye

Profil:

Mayalar üst veya alt fermantasyon ales veya lagers, farklı lezzet profillerini ve farklı maya var, açık veya koyu renkli taneler elde edilir. Ben granül ve sıvı hem de kullanabilirsiniz. Ben renk ile ilgisi olduğunu biliyorum sadece maya fermente sonra üzüm suyu kırmızı renk tutmaya yardımcı şarap mayaları bir çift vardır.

# 9 
2012/05/01, 07:24 PM
Budgiekeet (Rick)
Yardımcı Üye

Profil:

Tipik bir tek toplu maya paket 5-11g ağırlığında. 5g paket başına söylüyorlar Hakkında ne kadar ekmek karışımı sizce? 1 su bardağı -2 bardak?

# 10 
2012/05/01, 07:48 PM

Kate C
Süper Moderatör

Devlet:
Profil:

Sen bira yapılan hiç söyleyebilirim. Ben birşey öğrendiğinde sayesinde bugün Rick ettik. Kullandığım bira mayası hafif aromalı biridir. Sen muhtemelen yemek olmaz gibi kuşlar için güçlü bir lezzet kullanmak istemem. Bir Home Brew Dükkanı gelen mayın satın yaptı ama aynı zamanda büyük çanta içinde satın alır ve daha sonra 1kg torbalar içinde sattığı gibi şimdi benim kuş tedarikçiden almak. Yani Lorikeet karışımı bir 20kg toplu Ben bira mayası 200g kullanın. benim ekmek makinası için önceden ölçülmüş paketi almak ekmek gibi. Ben un 500g maya yaklaşık 11g olduğunu düşünüyorum. Ve bu toz maya türüdür. biz zencefil birası yapmak için kullanılan zaman yaptım sadece bira yıl önceydi.

3. Sayfa 1 1 2 3 >

Yer imleri
Digg  del.icio.us  StumbleUpon  Google

« Önceki Konu | Sonraki Konu »