BIRD IMPROVER Doğal Koruyucu

GürkanGÜNER

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
GÜNER
( KANARYA & SAKA & MUHABBET KUŞU & PAPAĞAN & FLORYA & BÜLBÜL & EGZOTİK VE RENK KUŞLARI )
Bird Improver özellikle Tropik ve Egzotik kuşlar için geliştirilmiştir.Üç yıl boyunca pet-shoplarda ve hayvanat bahçelerinde test edilmiş olup güzel sonuçlar alınmıştır.

Bird Improver çok dikkat ve bakım istiyen Tropik ve Egzotik kuşların canlılığını arttırmak için Organik Formik Asitten oluşmuştur.

Tüm bakterilere karşı içme suyunu temiz tutar.
Kuşlardaki kötü bakterileri güvenli bir şekilde yok eder.
Tüm yıl boyunca Salmonella, E Coli ve diğer hastalıklara karşı koruma sağlar.
Bağırsakda denge sağlar ve düzenler.
Canlılık verir.
Kuşun iştahını düzenler.
Üremeyi arttırır.
Tüy döneminde gelişimi hızlandırır güçlü ve güzel tüy oluşumunu sağlar.
Stresi azaltır ve kuşların rahatlamasını sağlar.
Antibiyotik ve çeşitli ilaç kullanılmasını engeller.

Dozaj:

Haftada bir kez 10 lt suya bir çay kaşığı ( 2 gr ) olarak uygulanır.
1 kutu Bırd Improver 250 kuşa bir yıl boyunca uygulanabilir..
Vitamin, Prebiyotik , Elektrolitler ile karıştırılıp kullanılabilir.

Kullanım Süresi :

Kuru yerde saklandığı takdirde kullanım süresi limitsizdir.
Gözle temas halinde bol su ile yıkayınız.
Ürün çok yoğundur.Norveç’de üretilmiştir.1 Kutu 125 gr.
Hiçbir yan etkisi yoktur.

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
paylaşım için teşekkürler ilaçların resimleri varsa ya da daha önce kullandıysan gözlediğin sonuçlarıda belirtirsen çok iyi olur okuduklarıma göre ilaç çok etkili ve çok kapsamlı.

GürkanGÜNER

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
GÜNER
Arkadaşlar bu ilacı tedavi amaçlı kullanabileceğiniz gibi koruma amaçlıda kullanabilirsiniz haftada bir kez kullanarak e.coli gibi ağır ve virüsal enfeksiyonlardan oluşan hastalıklardan korunabilirsiniz.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Merhaba,
Gürkan kardeşim, İMPOVER gerçekten çok iyi bir katkı.Açıklamalarının büyük bir kısmınada katılıyorum.
Lakin Kuşların içinde bulunan E-Coli vs.Mikropları yok etmesi mümkün değil, Ancak Sudaki ve mama ile ortaya çıkabileceklerin oluşmasını önler.her gün değiştirilemeyen Suda 4-5 gün MİKROP ve PARAZİT oluşumları engeller.Gerisi hiç bir şekilde açıklanamaz.
Ben kullandım ve kullanıyorum.Başka bir ağızdan yazmıyorum sakın yanlış anlamayın.
Ancak Bazı şeyleri Abartmamak gerekliliğinede inanıyorum.
Saygılar.

GürkanGÜNER

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
GÜNER
Yavuz Usta' Alıntı:
Merhaba,
Gürkan kardeşim, İMPOVER gerçekten çok iyi bir katkı.Açıklamalarının büyük bir kısmınada katılıyorum.
Lakin Kuşların içinde bulunan E-Coli vs.Mikropları yok etmesi mümkün değil, Ancak Sudaki ve mama ile ortaya çıkabileceklerin oluşmasını önler.her gün değiştirilemeyen Suda 4-5 gün MİKROP ve PARAZİT oluşumları engeller.Gerisi hiç bir şekilde açıklanamaz.
Ben kullandım ve kullanıyorum.Başka bir ağızdan yazmıyorum sakın yanlış anlamayın.
Saygılar.
Yavuz bey bende bu ilacın koruyucu olduğunu açıklamaya çalıştım burda ve amacım abartmak değil size öyle gelmiş ben sadece burdaki arkdaşlarla paylaşmak istedim satıcısı değilimki ürünü abartayım zaten dikkat ederseniz konu başlığındada doğal koruyucu diye yazdım

ahmeterol

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Erol
En kısa sürede tedarik edeceğim üreticilerde olmazsa olmazlardan diye düşünüyorum paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz. Tekrar teşekkürler.

Damned1131

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çelik
Yavuz Usta' Alıntı:
Merhaba,
Saygılar.
Değerli yetiştirici abim. Söylediğin konular kafamı karıştırdı biraz hem internet üzerinden hem de veteriner arkadaşlar ile yaptığım görüşmelerde şunları öğrendim.

Şuanda bir çok ülkede kanatlı yada büyükbaş hayvanlarda antibiyotik kullanımı yasaklanmış. Ronidazol vs gibi etken maddesi olan ilaçların ithalatı ülkemizde yasaklandığı için bu ilaçları zaten resmi kanallardan kimse getirip satamıyor.

Antibiyotiklerin görevini en iyi görebilecek olan organik asitler biraz daha üst plana çıkmış. Türkiye'de şuanda çok fazla yaygın değil ama ilerleyen zamanlarda yaygınlaşacağını düşünüyor tüm veteriner arkadaşlarım.

İnternetten yaptığım araştırmada ise bunlara ulaştım.

Kanatlı hayvanlarda, sindirim sistemi mikrobiyolojik olarak 5 bölüme ayrılmaktadır.
Bu bölümler;
- Kursak
- Ön mide ve taşlık
- İnce bağırsak
- Kör bağırsak                                 
- Kalın bağırsak ve kloak’dır.
Kuluçkadan çıkan civcivler, pH’sı 5-5.6 arasında değişen steril bir sindirim kanalına sahiptirler. Bu ortam, patogen mikroorganizma türlerinin sindirim kanalına yerleşmesi için oldukça uygundur (Spring, 1997). Bakteri populasyonu yaklaşık iki hafta içinde ince bağırsağa yerleşir. Nitekim, Langhout (1999), yumurtadan çıkan bir civcivin sindirim kanalında birkaç saat sonra bile sınırlı sayıda ve çeşitte mikroorganizmaya rastlanabileceğini bildirmektedir.
Başta laktik asit olmak üzere asetik asit ve sitrik asit gibi organik asitler bağırsak pH'sını düşürür yani asit bir ortam oluştururlar ve böylece nötr ve bazik ortamlarda yaşayabilen, genelde zararlı etkisi bulunan gram (-) patojen mikroorganizmaların üremesini engelleyen bir ortam oluştururlar.
Ayrıca organik asitler,  kanatlılarda sekum pH’sını düşürerek buradaki nötr veya bazik pH’da yaşayan özellikle sallmonella mikroorganizmalarının üremelerini önlerler ve yaygınlığını azaltırlar.

Organik asitlerin bakteriler üzerindeki etkileri iki şekilde olur:
• Hücre zarlarını geçerek hücre içi pH’sını değiştirmek suretiyle bakterinin yaşamasını imkansız kılmak,
• DNA yapılarını parçalayarak amino asit ve enerji metabolizmalarını etkileyerek çoğalmalarını önlemek.

yani bu ürünlerin E. Coli Salmonella gibi yüksek Ph ortamında çoğalması doğru. İmprover ürünlerinin Ph ı düşürmeleriyle yararlı bakterilerin artışı hızlanırken, zararlı bakterilerde etkisiz hale geliyor. tabiki antibiyotikler kadar hızlı etkisi olmadığı bir kesin ama sürekli kullanımlarda ben etkisinin yüksek olacağını düşünüyorum.

Konuyu açan arkadaşımız E.Coli ve Salmonella için viral yani virüsel bir hastalık olduğunu belirmiş. Bu konuda da yanlış bilgilendirme yapmıştır. E coli ve salmonella bakteriyel bir hastalıktır. Bildiğiniz gibi vürüsel yani viral hastalıkların aşılar dışında tedavisi yoktur. geçmiş gibi görünebilir fakat bağışıklık sistemi biraz düştüğünde (üreme dönemi v.s gibi) tekrar ortaya çıkmaları muhtemeldir.

Bu arada Bird İmprover firması ile herhangi bir bağım kesinlikle yoktur. Satış. v.s gibi.

Ürün bugun elime geldi. denedikten sonra yararları olup olmadığını sizlere bildireceğim.

Saygılar.

GürkanGÜNER

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
GÜNER
Uğur ÇELİK' Alıntı:
Değerli yetiştirici abim. Söylediğin konular kafamı karıştırdı biraz hem internet üzerinden hem de veteriner arkadaşlar ile yaptığım görüşmelerde şunları öğrendim.

Şuanda bir çok ülkede kanatlı yada büyükbaş hayvanlarda antibiyotik kullanımı yasaklanmış. Ronidazol vs gibi etken maddesi olan ilaçların ithalatı ülkemizde yasaklandığı için bu ilaçları zaten resmi kanallardan kimse getirip satamıyor.

Antibiyotiklerin görevini en iyi görebilecek olan organik asitler biraz daha üst plana çıkmış. Türkiye'de şuanda çok fazla yaygın değil ama ilerleyen zamanlarda yaygınlaşacağını düşünüyor tüm veteriner arkadaşlarım.

İnternetten yaptığım araştırmada ise bunlara ulaştım.

Kanatlı hayvanlarda, sindirim sistemi mikrobiyolojik olarak 5 bölüme ayrılmaktadır.
Bu bölümler;
- Kursak
- Ön mide ve taşlık
- İnce bağırsak
- Kör bağırsak                                 
- Kalın bağırsak ve kloak’dır.
Kuluçkadan çıkan civcivler, pH’sı 5-5.6 arasında değişen steril bir sindirim kanalına sahiptirler. Bu ortam, patogen mikroorganizma türlerinin sindirim kanalına yerleşmesi için oldukça uygundur (Spring, 1997). Bakteri populasyonu yaklaşık iki hafta içinde ince bağırsağa yerleşir. Nitekim, Langhout (1999), yumurtadan çıkan bir civcivin sindirim kanalında birkaç saat sonra bile sınırlı sayıda ve çeşitte mikroorganizmaya rastlanabileceğini bildirmektedir.
Başta laktik asit olmak üzere asetik asit ve sitrik asit gibi organik asitler bağırsak pH'sını düşürür yani asit bir ortam oluştururlar ve böylece nötr ve bazik ortamlarda yaşayabilen, genelde zararlı etkisi bulunan gram (-) patojen mikroorganizmaların üremesini engelleyen bir ortam oluştururlar.
Ayrıca organik asitler,  kanatlılarda sekum pH’sını düşürerek buradaki nötr veya bazik pH’da yaşayan özellikle sallmonella mikroorganizmalarının üremelerini önlerler ve yaygınlığını azaltırlar.

Organik asitlerin bakteriler üzerindeki etkileri iki şekilde olur:
• Hücre zarlarını geçerek hücre içi pH’sını değiştirmek suretiyle bakterinin yaşamasını imkansız kılmak,
• DNA yapılarını parçalayarak amino asit ve enerji metabolizmalarını etkileyerek çoğalmalarını önlemek.

yani bu ürünlerin E. Coli Salmonella gibi yüksek Ph ortamında çoğalması doğru. İmprover ürünlerinin Ph ı düşürmeleriyle yararlı bakterilerin artışı hızlanırken, zararlı bakterilerde etkisiz hale geliyor. tabiki antibiyotikler kadar hızlı etkisi olmadığı bir kesin ama sürekli kullanımlarda ben etkisinin yüksek olacağını düşünüyorum.

Konuyu açan arkadaşımız E.Coli ve Salmonella için viral yani virüsel bir hastalık olduğunu belirmiş. Bu konuda da yanlış bilgilendirme yapmıştır. E coli ve salmonella bakteriyel bir hastalıktır. Bildiğiniz gibi vürüsel yani viral hastalıkların aşılar dışında tedavisi yoktur. geçmiş gibi görünebilir fakat bağışıklık sistemi biraz düştüğünde (üreme dönemi v.s gibi) tekrar ortaya çıkmaları muhtemeldir.

Bu arada Bird İmprover firması ile herhangi bir bağım kesinlikle yoktur. Satış. v.s gibi.

Ürün bugun elime geldi. denedikten sonra yararları olup olmadığını sizlere bildireceğim.

Saygılar.
uğur bey görüyorum ki yaptığınız araştırmalar sonucunda baya bilgi sahibi olmuşsunuz sizi tebrik ederim eksik ve yanlışlarımı dilegetirdiğiniz ve bizi daha arıntılı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Arkadaşlar,
Benim yazımda yanlış yönlendirmemi varki illaki bana atfeder gibi yazıyorsunuz.Ben kimseyi eleştirmedimki ?
Sadece deneyimimi paylaştım,açıklamalardaki fazla abartının doğru olmadığını belirttim.
Kendimce abartı olarak bulduğum yazılanlarsa açık,
1-Kuşlardaki kötü bakterileri güvenlibirşekilde yok eder(Mevcut yerleşmiş ve bağışıklık kazanmış hiçbir bakteriyi yok etmez,sadece üremelerini önler,
2-Canlılık verir,doğru değildir.kuşun içindeki yerleşmiş rahatsızlıklar nedeni ile çoğu zaman isal başlangıcı gibi uyuklar.
3-kuşun iştahını düzenler,Buda doğru değildir,helede ilk zamanlarda yem tüketimi çok aza iner.
4-tüy vs.düzenlerBuda doğru değildir,
Benim deneyimlerim bunların abartı olduğu yönündedir.

Sayın Uğur kardeşim,
Bu yazdıklarının ve farklı versiyonlarınıda istersen buraya 10 larca makale olarak ekleyebilirim.
Bulamadığın her ilacıda bulurum.Bu ülkede yok diye birşey yoktur.
Ayrıca Veteriner arkadaşının KANATLI HASTALIKLARINDAN ÇOK İYİ ANLADIĞINDAN VE KANATLILARLA BİRLİKTE  BİRE BİR BAKIM YAPTIĞINDAN EMİNSENİZ, FİKİRLERİNE SAYGI DUYARIM.
SAYGILAR.

GürkanGÜNER

Yeni Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
GÜNER
Yavuz Usta' Alıntı:
Arkadaşlar,
Benim yazımda yanlış yönlendirmemi varki illaki bana atfeder gibi yazıyorsunuz.Ben kimseyi eleştirmedimki ?
Sadece deneyimimi paylaştım,açıklamalardaki fazla abartının doğru olmadığını belirttim.
Kendimce abartı olarak bulduğum yazılanlarsa açık,
1-Kuşlardaki kötü bakterileri güvenlibirşekilde yok eder(Mevcut yerleşmiş ve bağışıklık kazanmış hiçbir bakteriyi yok etmez,sadece üremelerini önler,
2-Canlılık verir,doğru değildir.kuşun içindeki yerleşmiş rahatsızlıklar nedeni ile çoğu zaman isal başlangıcı gibi uyuklar.
3-kuşun iştahını düzenler,Buda doğru değildir,helede ilk zamanlarda yem tüketimi çok aza iner.
4-tüy vs.düzenlerBuda doğru değildir,
Benim deneyimlerim bunların abartı olduğu yönündedir.

Sayın Uğur kardeşim,
Bu yazdıklarının ve farklı versiyonlarınıda istersen buraya 10 larca makale olarak ekleyebilirim.
Bulamadığın her ilacıda bulurum.Bu ülkede yok diye birşey yoktur.
Ayrıca Veteriner arkadaşının KANATLI HASTALIKLARINDAN ÇOK İYİ ANLADIĞINDAN VE KANATLILARLA BİRLİKTE  BİRE BİR BAKIM YAPTIĞINDAN EMİNSENİZ, FİKİRLERİNE SAYGI DUYARIM.
SAYGILAR.
yavuz bey sanırım siz bunu atışma olarak algıladınız yada ben sizin böyle algılamanıza sebep oldum eğer ben olduysam özür dilerim kalkıp burda yok şu yanlış yok bu doğru diye sizinle münakaşaya girecekte değilim doğruda bulmuyorum ..

Damned1131

Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
çelik
yavuz abi e coli ve salmonella üzerinde etkisinin olduğunu fakat abartılı olmadığı konusunda herhangi bir sıkıntımız yok zaten hemfikiriz. E coli ve salmonella'ya hiç bir etkisi yoktur dersek yanlis olur diye düşünüyorum. bu arada görüştüğüm veteriner arkadaşlar ağırlıklı olarak kanatlı sektöründe çalışanlar. ikisi de Beypiliç firmasında tavuk kümesleri ile ilgilenen arkadaşlarım.
bu ara da ilaç getiren arkadaşlar ile baya bir diyaloğun var sanırım. senden rica etsem bulamadığım bir kaç ilaç var bunların temini konusunda sıkıntı yasiyorum. yardımcı olursan sevinirim.

Saygılar.

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Gürkan Kardeşim,estağfurullah,kimseyle atışmak değil maksadım. Amacım sadece yeni bir ürün yada ilaç kullanırken Hiç kullanmamış arkadaşlarımıza doğru bilgi verebilmektir.
Başka ne maksadım olabilirki zaten.
Seni kırdı isem ben özür dilerim.
Saygılar,

Uğur kardeşim istediğin ilacı özelden yaz sorayım,yoksada büyük ihtimalle getireceklerdir.
Saygılar.