birkaç sorum var?

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
merhaba üstadlar benim tek kusum var. 1 yasında ellerinizden öper.

1-vitamin olarak süper vit mi yoksa süpervit forte yi mi kullanmalıyım?

2-yem olarak vivid kullanıyorum nasıl acaba?

3- kum için witte molen ın 2 kg lık paketinden almayı dusunuyorum kuma birşey olur mu malum 5 6 sene rahat gider kuşa ayrıca forumda paylasılmıs kumu sürekli kafesinde bulundurmayın yazmışlar ben mamalığa koydum sürekli kafesinde bir sorun teşkil eder mi?

4- mineral enerji blok kullanmalı mıyım?

5- kalamar kemiğim var. gaga taşıda var onuda forumda paylaşmışlar sindirimi olmuyormuş ve kuşa zarar veriyormuş doğru mu? kullanmamalı mıyım?

6-yemin içine aspur koymalı mıyım 1 kg yeme ne kadar aspur katmalıyım?

7-mama yemiyor benim kuşum mama işini nasıl yapmalıyım? selahattin abinin paylaştığı keki yapsam kuşa versem olur mu ? olursa onu direk nemlendirmeden mamalığına koysam versem ne olur ? ne kadar durur bu vaziyette?  mamayı çok yapsam buzdolabında ne kadar süre saklayabilirirm bir kaba koysam?

8- akıllı yemlik alsam alıştırabilir miyim ona ?

9- yeşillik vermeye korkuyorum ishal olur diye muz falan veriyorum hemen sulu dışkı yapıyor ne yapmalıyım?

10- ayrıyeten bana zahmet olmazsa bir beslenme takvimi yapabilir misiniz rica etsem siz üstadlardan sizin verdiğiniz programa göre kuşumu beslemek istiyorum...

11-quiko tester mama var elimde 5 6 tane onları vermeli miyim acaba yemliğin tekine full ondan koymuştum kuru olarak bikaç gün onu kafeste tutmuştum birşey olur mu kuşuma onlar bitene kadar onları kuru şekilde versem mamalığına koyup bitene kadar durması sorun olur mu?

12-başka bilmem gereken unuttuğum birşeyler varsa eklerseniz sevinirim. sorularıma tümüyle bir cevap verebilirseniz kafamdaki sorular sizin sayenizde cevabına ulaşmış olur ve kuşum için herşeyin en güzelini yapmış olurum. teşekkürlerimi sunuyorum saygılar..

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
öncelikle hoşgeldin direk sorulara yönelmişin. kendini bi tanıt.

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
özür dilerim bir anlık gaflete düştüm :( ben yusuf yalçınkaya ankara da ikamet ediyorum niğde de makine mühendisliği  okuyorum. 21 yaşımdayım.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
vitamin ikisinden biri olabilir. vivid yem iyidir. kalamar kemiği kafes de eksik olmasın.yeşillik haftada bir en fazla iki defa ver. iyice yıka ve kuruduktan sonra ver. gaga taşı gagalarını törpülemek içindir. benden bu kadar daha tecrübeli arakadaşlar fazla bilgi verebilir.

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
teşekkür ediyorum farklı düşünceler olursa daha aydınlatıcı olur inşallah  sorulara tam olarak cevap verirseniz. şimdiden teşekkür ederim. gaga taşıyla gagalarını törpülüyorlar ama benim istediğim forumda paylasılan bir konuda gaga taşının yapıldığı malzemeyi kuşların sindirim sistemleri sindiremiyormuş.. bunu ve yazdıklarımı ve daha bilmem gereken birşeyler varsa onları öğrenmek.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
yusufyalçınkaya' Alıntı:
merhaba üstadlar benim tek kusum var. 1 yasında ellerinizden öper.

1-vitamin olarak süper vit mi yoksa süpervit forte yi mi kullanmalıyım?

2-yem olarak vivid kullanıyorum nasıl acaba?

3- kum için witte molen ın 2 kg lık paketinden almayı dusunuyorum kuma birşey olur mu malum 5 6 sene rahat gider kuşa ayrıca forumda paylasılmıs kumu sürekli kafesinde bulundurmayın yazmışlar ben mamalığa koydum sürekli kafesinde bir sorun teşkil eder mi?

4- mineral enerji blok kullanmalı mıyım?

5- kalamar kemiğim var. gaga taşıda var onuda forumda paylaşmışlar sindirimi olmuyormuş ve kuşa zarar veriyormuş doğru mu? kullanmamalı mıyım?

6-yemin içine aspur koymalı mıyım 1 kg yeme ne kadar aspur katmalıyım?

7-mama yemiyor benim kuşum mama işini nasıl yapmalıyım? selahattin abinin paylaştığı keki yapsam kuşa versem olur mu ? olursa onu direk nemlendirmeden mamalığına koysam versem ne olur ? ne kadar durur bu vaziyette?  mamayı çok yapsam buzdolabında ne kadar süre saklayabilirirm bir kaba koysam?

8- akıllı yemlik alsam alıştırabilir miyim ona ?

9- yeşillik vermeye korkuyorum ishal olur diye muz falan veriyorum hemen sulu dışkı yapıyor ne yapmalıyım?

10- ayrıyeten bana zahmet olmazsa bir beslenme takvimi yapabilir misiniz rica etsem siz üstadlardan sizin verdiğiniz programa göre kuşumu beslemek istiyorum...

11-quiko tester mama var elimde 5 6 tane onları vermeli miyim acaba yemliğin tekine full ondan koymuştum kuru olarak bikaç gün onu kafeste tutmuştum birşey olur mu kuşuma onlar bitene kadar onları kuru şekilde versem mamalığına koyup bitene kadar durması sorun olur mu?

12-başka bilmem gereken unuttuğum birşeyler varsa eklerseniz sevinirim. sorularıma tümüyle bir cevap verebilirseniz kafamdaki sorular sizin sayenizde cevabına ulaşmış olur ve kuşum için herşeyin en güzelini yapmış olurum. teşekkürlerimi sunuyorum saygılar..
1-Süpervit forte kullan
2-Çok arkadaşımız kullanıyor olabilir
3-Kuma bir şey olmaz ayrıca kafesinizde yem olduğu müddetçe kumda olacak ayrı ayrı
4-Gerek yok
5-Kalamar kemiği ve gaga taşınız sürekli kafesinizde olsun sürekli kullan
6-Aspur koy 1 kg yema 300 gr koy
7-Yavrusu yoksa haftada haftada 1-2 kere mama ver,az kuşun varsa kekle uğraşma,mama verirken nemlendir,mamayı çok yapma,mamayı çok verme kuşların yemesine göre ayarla birgün önce ne kadar yediyse ertesi gün okadar mama ver
8-Alıştırmana gerek yok aç kalınca mecbur yiyecek
9-Yeşilliği hergün kibrit kutusu kadar verebilirsin göbek salata,ıspanak,lahana,havuç vs verebilirsin
10-Beslenme programını kendin belirleyeceksin
11-Kuru olarak yiyorlarsa ver yesinler bozulan mamalar genellikle içine haşlanmış yumurta,havuç gibi nemlendirme yapılan mamalar bozulur sıcak havalarda sabah verdiğin mama ertesi güne kalmasın
12-Başka bilmen gerekenleri forumlarda okuyarak bulabilirsin

13-Bu kadar çok maddeli maddeli yazarsan sana kimse cevap vermez bilgin olsun

ekrem mehmet

Yeni Üyemiz
Adı
ekrem mehmet
Soyadı
ekrem mehmet
selamünaleyküm

13-Bu kadar çok maddeli maddeli yazarsan sana kimse cevap vermez bilgin olsun

abi sen çok yaşa ALLAH uzun sağlıklı ömür versin bu son cümleyle beni güldürdüğün için saygılar abim

yusufyalçınkaya

Takipçi Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yalçınkaya
çok teşekkür ederim selahattin abi. forumda bilgiler mevcut durmadan bakıyorum abi bu konularda tam kendimi memnun edemediğim için böyle yazdım. teşekkür ederim abi tekrar.saygılar.

tk015677

Yeni Üyemiz
Adı
HÜSEYİN ONUR
Soyadı
ESMER
selehattin abi 14. maddeyide ekleyip birşeyler yazsaydın ne güzel okuyorduk yaavff  ;D