Birtürlü alıştıramadığım muhabbet kuşlarım

VeliCetinkaya

Üyemiz
Muhabbet kuşlarım yaklaşık 5 aylık civarı aldığımda 1.5-2 aylıklardı ve hala alışamadılar ne yapmam gerekli acemiliğimden dolayı ilk aldığımda elime aldım korkuttum sanırım hayvanları yaklaştığımızda bizden kaçıyorlar.Buradaki petshoplara soruyorum "kimisi tabiki elinle tutacaksın ki alışacak" kimisi "eline alma sakın" diyor.

Peki ne yapmam lazım artık alıştırabilirmiyim umut varmı? Yoksa birazdaha bekleyip yavrumu almaya bakmalıyım?

Alic4n

Üyemiz
Adı
Alican
Soyadı
BAYRAK
Çift kuşların insana alışması zordur, yanına bir eş alarak doğal ortam oluşturmuşsunuz ona. Alışmasını beklemeyin, inş. yavru yaparlar onu alıştırırsınız.

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
Veli ÇETİNKAYA' Alıntı:
Peki biraz olsun bile alıştırmanın bi yöntemi yokmudur?

Malesef :( Çünkü ben 1.1 yaşında olan erkeğin yanına dişi attım 1/2 hafta sonra maviş dediğimde bakmadı kafese yaklaşsam içerisini alt üst ediyorlardı şahsen bunu ben istemiştim yavru gelsin diye :D oyuzden şansınız yok

VeliCetinkaya

Üyemiz
Kısmet ozaman hayırlısı cahillik ettik buda bana bir tecrübe olur artık.Bide son olarak Resimlerini atsam yavru alabilirmiyim söyleyebilirmisiniz?

bravo

Takipçi Üyemiz
Adı
ABC
Soyadı
abc
İkisininde henüz kızgınlaşmadığını ve zamana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum

Örnek olarak Dişinizin kızgınlık döneminde ceresinin (gagasının üstü) kahverengi olur Erkeğinizin ise masmavi yani zaman verin 9. aydan itibaren yavrularlar sabır lütfen :)