teşekkür ederim yorumlarınız için kanarya yemini deneyeceğim ak darı veriyorum şuanda zaten sanırım hastalıktan dolayı yem kıramıyorlar. üretimhanede o kadar çok problem var ki anlayamıyorum sebebini. buraya yazdığınız herşeyi yapıyorum önerilerinizi birer birer dikkate alıyorum ama olmuyor birtürlü rayına oturtamadım, bunu damızlıklarımın genç olmasına bağlıyorum neredeyse hepsinin 2. yada 3. kuluçkaları. yani en fazla 3. kuluçkaya yatan yeni takımlar. yumurtalara yatmayan mı dersin yumurta kıran mı dersin yavruları beslemeyen mi dersin bazıları yavruların yeme düşmesine birkaç gün kala onları terkediyor, çok iyi bakım yapmama rağmen sebepsiz yere hergün yuvalarda ölü yavrular buluyorum. bugünde bir takımımın daha 13-14 günlük olan yavrularının kursak kısmını kanattığını farkettim. çok fazla bağırıyorlar huzursuzlar, sanki birşeyden rahatsız oluyorlar, yoğun bir stres var. anlayamadım gitti umarım en kısa zamanda rayına oturur. 4 aydır 15 takım kuştan sadece 20 yavru alabildim onlarında 5-6 tanesi yeme düşmüyor yani yaşayacakları muamma. önce stresi yoketmem lazım, benim fikrim yavruların kursağını kanatmaları stresten kaynaklanıyor. ne yapacağımı bilmiyorum uğraşacak o kadar çok şey var ki. ALLAH yardımcım olsun. herkese teşekkürler.