Birtürlü yeme düşmeyen yavruların yeme düşmesi için ne yapılabilir?

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yeterince büyümüş olan yavrularım yem kıramıyor daha doğrusu kırıyor ama yemi yutmuyorlar, onları ölüme terketmek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yavrulara kanarya yemi(aspur) verin. daha rahat kıracaklardır ve sindirimi kolaydır.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Kanarya yemi ile beyaz darı ve kabuksuz yem  temin edebilrseniz  bu üçünü karıştırıp  verin  ister istemez yerler.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
haşlanmış patates ve haşlanmış yumurta katkılı ılık mama verin önlerine tüy uzamasını tamamlayana kadar bazı yavrular beslenmede sıkıntı çekebiliyor alacaklarını üç tane yemden karşılayamayacalar dolayısı ile kanarya yemi ve ak darı iyi bir çözüm ak darının kabuğu diğer darılara nispeten daha ince ve açılımı kolaydır çok zorlanıyorlarsa ince finch darılarınıda deneyebilirsiniz ve lakin gel gelelim anne ve baba tarafından sorunsuz yemlenmiş beslenmiş ve gelişimini ziyadesi ile tamamlamış kuşlarda yem kırma problemi çok sıkıntı olmuyor yavruları yuvadan almadan önce anne ve babaya haşlanmış yumurta akını yiyebilecekleri kadar verin güzel bir protein kaynağıdır ve sindirimlerini bozmaz kolay gelsin.(yapacağınız yavru mamasına haşlanmış yumurtanın sarısını kullanmasanızda olur ama kullanırsanızda yine yağda eriyen vitaminleri barındırdığından dolayı kuşların etlenmelerinde ve kas gelişimlerini sinir sistemlerini destekleyici olduğu için faydalı olacaktır )

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
teşekkür ederim yorumlarınız için kanarya yemini deneyeceğim ak darı veriyorum şuanda zaten sanırım hastalıktan dolayı yem kıramıyorlar. üretimhanede o kadar çok problem var ki anlayamıyorum sebebini. buraya yazdığınız herşeyi yapıyorum önerilerinizi birer birer dikkate alıyorum ama olmuyor birtürlü rayına oturtamadım, bunu damızlıklarımın genç olmasına bağlıyorum neredeyse hepsinin 2. yada 3. kuluçkaları. yani en fazla 3. kuluçkaya yatan yeni takımlar. yumurtalara yatmayan mı dersin yumurta kıran mı dersin yavruları beslemeyen mi dersin bazıları yavruların yeme düşmesine birkaç gün kala onları terkediyor, çok iyi bakım yapmama rağmen sebepsiz yere hergün yuvalarda ölü yavrular buluyorum. bugünde bir takımımın daha 13-14 günlük olan yavrularının kursak kısmını kanattığını farkettim. çok fazla bağırıyorlar huzursuzlar, sanki birşeyden rahatsız oluyorlar, yoğun bir stres var. anlayamadım gitti umarım en kısa zamanda rayına oturur. 4 aydır 15 takım kuştan sadece 20 yavru alabildim onlarında 5-6 tanesi yeme düşmüyor yani yaşayacakları muamma. önce stresi yoketmem lazım, benim fikrim yavruların kursağını kanatmaları stresten kaynaklanıyor. ne yapacağımı bilmiyorum uğraşacak o kadar çok şey var ki. ALLAH yardımcım olsun. herkese teşekkürler.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
kuşlarınız ya sesten yada fazla ilgiden rahatsız oluyorlardır onları elinizden geldiğince srahatsız etmemeye çalışın mesela yabancı kimseyi almayın üretimhaneye kuşlar sahiplerine alışıyorlar zamanla ama yabancı kişileri gördükleri zaman strese girebiliyorlar ışıklarınıda hergün aynı saatte kapatın farklılık olmasın mesela her akşam 9 da kapatabilirsiniz bu dediklerimi uygulayın onlara sakin bir ortam oluşturmaya çalışın bu sorunlar ortadan kalkacaktır

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
halil bey stres faktörünü ortadan kaldırmak için dediklerinizi zaten uyguluyorum benim takımlarımdan birisinin erkeği evcil eskiden beri beslediğim kuşum biraz yırtık beni görünce sürekli vij vij vij bağırarak kanat çırpıyor hiç susmuyor diğer kuşlar o bağırınca coşuyor onlarda strese giriyor halbuki evcil olan bunu bir oyun olarak yapıyor benden korkmuyor ama ötekiler bu sesi tehdit olarak algılıyor korkuyor huzursuz oluyor, görseniz birsürü kuşu tek başına rahatsız ediyor hiç susmuyor. bu yüzden üretimhaneye sadece ben giriyorum ve fazlada girmiyorum zaten. yavrulara gelince kabuksuz yem ve ak darı var zaten bu akşam kanarya yemide gelecek karıştırıp vereceğim. umarım dediğiniz gibi faydası olur kuşların kabuk kırmada bir sorunu yok kırıyorlar ama içini yutmuyorlar, perişan durumdalar hepsi.