Bisco Raff mama

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
Merhabalar,

1 Kilo bisco raff mama aldım. Fakat kuşlar ilgi duymuyor gibi. Verme yöntemlerim şöyle;

* Hafif ıslatıp nemlendirip sadece mama veriyorum yemi kaldırıyorum.
* Hafif ıslatıp nemlendirip içine birazda yem katıp veriyorum.
* Islatmadan yem ile karıştırıp veriyorum.

Bu üç yöntemi de haftada 2 kez olmak şartı ile 2 şer hafta denedim. Fakat bir türlü tam verim alamadım.

Sizin önerileriniz nedir

Aldığım ürünün tam resmi budur

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
1 çift için çeyrek havucu veya biraz daha azını rendeleyin, rendelenmiş havucu elinle sık, daha sonra bir kapta havuç tel tel oluncaya kadar kuru mama ekle, daha önce hiç mama yememiş kuşların ilk başlarda yemeyebilir, her gün yapıp verirseniz zamanla alışırlar, yemi çıkarmaya gerek yok...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Özgür bey suyla ıslatılan mamanın hiç hoş olacağını sanmıyorum. Benim bildiğim havuç ve yumurtayla nemlendirilir mama. O şekilde yaparsanız kuşunuz yiyecektir diye düşünüyorum.

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Özgür bey suyla ıslatılan mamanın hiç hoş olacağını sanmıyorum. Benim bildiğim havuç ve yumurtayla nemlendirilir mama. O şekilde yaparsanız kuşunuz yiyecektir diye düşünüyorum.
içinden çıkan kullanım yönergelerinde suyla yumuşatılması söyleniyordu. ahmet beyin ve sizin tavsiyenizle bundan sonra havuç ile nemlendirerek vereceğim

Üsmail ÜLERÜ

Takipçi Üyemiz
Adı
İSMAİL
Soyadı
İLERİ
Özgür bey yaptığınız suyla mamayı ıslatma uygulamasında aslında bir anormallik yok.
Bu mama 3 ölçü mamanın 1 ölçü suyla ıslatılmasıyla normal kıvama gelen bir mamadır. Siz bu mamanın içerisine havuç + brokoli+ haşlanmış yumurta vs koyacaksanız mamaya ekleyeceğiniz su miktarını birazcık azaltmakla sorunu çözersiniz. Yani yaptığınız uygulama veya mamanın hazırlanışı ile ilgili yazılanlar doğru.

Bir dieğr mamanın hazırlanış şekli ise şudur:

rusk dediğimiz mama katkısını 1 ölçü rusk 2 ölçü suyla hazırlarsınız ve bu hazırladığınız ruska 1,5 ölçü kuru mama eklersiniz. Bu şekilde kuru mamanız nemli bir kıvam alır. Bu tür kuru mamaların hazırlanış şekli genelde budur.

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
raff'ta zaten yumurta olduğu için yumurta koymayı hiç düşünmedim. Ölçü olarakta bir şey söylemediği için ben kafama göre çok çok az su katıyormuşum.

O halde öncelikle sizin verdiğiniz 3/1 ölçüsüne göre hazırlayacağım. Malum sabahları işe giderken hazırladığım için su ile yapmak daha kolay ve hızlı. Bir hafta boyunca böyle bir deneyeyim. Olmadı havuç işine girerim.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Sizin kullandığınız marka mamayı kullanmadım ama başka markaların mamalarını kullandım onlarında içerisinde yumurta var ama yinede havuç ve yumurtayla nemlendiriyorum suyla hiç denemedim İsmail beyin dediği gibi bir deneyin siz kuşlar yemezse havç yada yumurtalı deneyin. Mamanın kıvamı önemli benim kuşlarda başlarda yemediler değişik şeyler denedim şuan çok severek yiyorlar. İnşallah sizin kuşlarda yerler kolay gelsin.

ozgurkuru

Üyemiz
Web sitesi
www.ozgurkuru.net
Adı
Özgür
Soyadı
Kuru
Bakalım bugün 3/1 oranında suyla karıştırarak verdim bakalıme ve gidince göreceğim yediler mi yemediler mi.

Yumurta konusunda da, ben şimdiye kadar besledğim 5 kuşada yumurta yedirmeyi başaramadım. Ne yaptıysam yemiyo hayvanlar. Anlamadım gitti.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Özgür KURU' Alıntı:
Bakalım bugün 3/1 oranında suyla karıştırarak verdim bakalıme ve gidince göreceğim yediler mi yemediler mi.

Yumurta konusunda da, ben şimdiye kadar besledğim 5 kuşada yumurta yedirmeyi başaramadım. Ne yaptıysam yemiyo hayvanlar. Anlamadım gitti.
özgür kardeş yumurtayı kokusundan dolayı yemiyorlardır şekerli vanilin ile karıştır ver yiyeceklerdir.

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
bir aralar bisko raff vardı çok popülerdi şimdi nerelerde bu mama tutmadımı yoksa arkadaşlar