BİT İSTİLASI için yardım!

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
icon_wall arkadaşlar ben 5 takım jumbo ve 21 takım çekoslovak ile kendi yerimde üretim yapıyorum.10 gündür bit ile mücadele ediyorum.Muhtemelenn kümesimdeki kanaryalar sayesinde bit ile karşılaştım.Frontline denen içinde ivermectin ana maddesi bulunan ilaçtan bütün kuşların boynuna birer damla damlattım. ayrıca bolfo toz ile spreyleme yapıyorum.Ama halen bitten kurtulamadım.Bu sabah kümese girdim ve kontrol ederken yuvaların dış alt kısmında yine bit kümecikleri gördüm.Bütün yazıları okudum ve bir çare bulamıyorum.muhtemelen yaptığım müdaleler etkili oldu.Çünkü bir iki günlük yavrularımda bile ölüm yok ama bir türlü bitiremiyorum.Ve bu illetle uğraşmaktan kuşlarımın bakımını aksatıyorum çünkü çok zaman alıyor.
özellikle üretici arkadaşlardan yorum bekliyorum.Şimdiden ilginize tşk.

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
yuvalıklarınızın malzemesi nedir? Kontrplak yuvalıkla değiştirmenizi ve kenesol ya da opical-5 kullanmanızı öneririm nacizhane. Geçmiş olsun.

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
YUVALIKLARIM KONTRPLAK.sulandırıp kafeslerin üzerine püskürtme yapın diyorsanız bir işe yaramıyor.Biryerlerde gizleniyorlar ve çıktıklarında ilacın etkisi kalmıyor bence.opical 5 denedim ama kenasol ü bilmiyorum.

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
sulandırarak değil direk yuvaya, kafese, kuşların üzerlerine ve kanat altlarına serperek kullanın. Ayrıca elma sirkesini kuşların hem içme hemde banyo sularına ekleyin. Elma sirkesi parazitleri engelleyici etkiye sahip.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
BERAT KARDEŞ BEN SANA KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM ÖNERECEĞİM
KUŞLARINIZI VE YAVRULARINIZI 5 DAKİKALIĞINA AYRI BİR KISMA TAŞIYIN
ENSELERİNE VİLMETTİN DAMLATIN
DİĞER MLZ KAFESTE KALSİN
DAHA SONRA BİRYERDEN UFAK PİKNİK TÜPLERİNE TAKILAN PÜRMÜZ BULUN
ATEŞLE BÜTÜN KAFESLERİNİZİN HER TARAFINI ALEVLE YALATIN
BİT DERDİNDEN KURTULUN
DİKKAT EDİN AYNI KISMA ALEVİ TUTMAYIN ALEVİ GEZDİRİNKİ YANGIN ÇIKMASIN

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
Selahattin abi dün frontline damlattım. tekrar vilmettin damlatırsam zararı olurmu.
birde benim kafeslerim göz. yani ön telleri çıkartıp içinden belli alevi tutayım mı.
bir de yuvalara nasıl uygulamalıım yani kapagını açıp dıştan tutsam olur mu.

varminator

Uzman Üyemiz
Adı
Selçuk
Soyadı
YILMAZ
Bu konuyla ilgili birçok kez konu açılmıştı. En etkili çözüm olarak quiko ardap tavsiye edilmektedir. Kullanımı açısındanda zahmetsizce kurtulmanızı sağlayabilir.Sadece odaya parfüm gibi sıkılıyormuş az miktarda 1-2 fıs gibi sanırım. forumu incelerseniz yarumlarda kullanan üstadlar açıklama yapmışlar.ben kullanmadım ama birdaha bit sorunuyla karşılaşırsam kesinlikle kullanacağım....

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
sibirya27' Alıntı:
Selahattin abi dün frontline damlattım. tekrar vilmettin damlatırsam zararı olurmu.
birde benim kafeslerim göz. yani ön telleri çıkartıp içinden belli alevi tutayım mı.
bir de yuvalara nasıl uygulamalıım yani kapagını açıp dıştan tutsam olur mu.
ALEVİN GÖRMEDİĞİ,DEĞMEDİĞİ BİR YER KALMASIN VİLMETTİN DAMLAT SORUN OLMAZ

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
DİĞER MLZ KAFESTE KALSİN
BİT DERDİNDEN KURTULUN
Paylaşım için teşekkürler..

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
yorumlar için teşekkürler.Gelişmelerden sizi haberdar ederim.inş kurtulurum bu illetten.

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler.
Ben kümesimdeki kuşlara 45 günde bir baymec %1'i sularına katarak ve yuvalık ile çekmecelerin altına optrigal-5 serperek önlemimi alıyorum.

Sry

Uzman Üyemiz
Adı
Selim.
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
DİĞER MLZ KAFESTE KALSİN
BİT DERDİNDEN KURTULUN
Paylaşım için teşekkürler.

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
bilgi vermeyi unutmuşum özür.selahattin abinin de tavsiyesi ile bu beladan kurtuldum.herkeze teşekkür ederim.

E

elaziz2316

Guest
Berat CİNGÖZ' Alıntı:
bilgi vermeyi unutmuşum özür.selahattin abinin de tavsiyesi ile bu beladan kurtuldum.herkeze teşekkür ederim.
    Gözünaydın. Geçmiş olsun. Benim de size tavsiyem yuvalarda opigal-5 kullanmanız ve Quiko-Ardap'ı da hafta da 1 oda parfümü sıkar gibi üretimhanenize sıkmanız.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Gözünaydın. Geçmiş olsun. Benim de size tavsiyem yuvalarda opigal-5 kullanmanız ve Quiko-Ardap'ı da hafta da 1 oda parfümü sıkar gibi üretimhanenize sıkmanız.
+++

kroklin

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.minipetshop.com
Adı
HABİP
Soyadı
TARLA
ben uzun zaman önce ardap sprey kullanmıştım çok etkili bit ilacı biraz pahalı ama kesin etkili bir ilaç tavsiye ederim şu an sipariş verdim istanbuldan gelicek bit sorunum yok ama elimin altında bulunması iyi olu...çok etkili bir ilaç tahmini 60 tl civarında.. teşekkürler inşallah kurtulursunuz bu illetten....

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
ismail bende bayer bolfo toz kullanıyorum yuvalara döküyorum ve kümese sprey olarak sulandırıyorum. ardap konusunda herkez öneriyor ama sadece içeri mi sıkıyorsunuz. yani kafeslerin üstüne mi yoksa ortalık yere mi?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
H.TARLA' Alıntı:
ben uzun zaman önce ardap sprey kullanmıştım çok etkili bit ilacı biraz pahalı ama kesin etkili bir ilaç tavsiye ederim şu an sipariş verdim istanbuldan gelicek bit sorunum yok ama elimin altında bulunması iyi olu...çok etkili bir ilaç tahmini 60 tl civarında.. teşekkürler inşallah kurtulursunuz bu illetten....
60 tl /20 desem 3 yavru eder bu bağlamda hiç bi şey zaten bi bit geldimi üretimde her çift 2 eksik yavru verse 2 çiftte 80 tl eder
yada benim gibi son çare yumurtanın üzerinden kaldırıp 8 dolu yumurta ve + 3 yavru ölümü ile (kan bitinden dolayı) 220 tl kayıp ve kuşların kaybettiği enerjide cabası ee hangisi pahalıya geldi şimdi :)
parasında değilim işin ama maddi yönünden bahsetmek istedim gözünüzün önünde ölen yavrular daha acı verici

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
Ömer ADAM' Alıntı:
60 tl /20 desem 3 yavru eder bu bağlamda hiç bi şey zaten bi bit geldimi üretimde her çift 2 eksik yavru verse 2 çiftte 80 tl eder
yada benim gibi son çare yumurtanın üzerinden kaldırıp 8 dolu yumurta ve + 3 yavru ölümü ile (kan bitinden dolayı) 220 tl kayıp ve kuşların kaybettiği enerjide cabası ee hangisi pahalıya geldi şimdi :)
parasında değilim işin ama maddi yönünden bahsetmek istedim gözünüzün önünde ölen yavrular daha acı verici
KESİNLİKLE PARA ÖNEMLİ DEĞİL.